Skip to main content

Ευρωλίγκα - Δεν υπολογίζονται τα παιχνίδια με τους Ρώσους στη βαθμολογία

Η EuroLeague Basketball σε συνεννόηση με τις 15 ομάδες που συνεχίζουν στη διοργάνωση, ύστερα από τις εξελίξεις με τις τρεις ρωσικές ομάδες (Ούνικς Καζάν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζενίτ) αποφάσισαν τη Δευτέρα (7/3) να διαμορφωθεί η βαθμολογία της Ευρωλίγκας δίχως να λαμβάνονται υπ’ όψιν τα αποτελέσματα των τριών ρωσικών ομάδων (Ούνικς Καζάν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζενίτ) στην κανονική διάρκεια.

Συμπερασματικά, εφόσον δεν συμβεί κάποια διαφορετική εξέλιξη στον πόλεμο τις επόμενες μέρες κι η σεζόν ολοκληρωθεί χωρίς την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη Ζενίτ και την Ούνικς Καζάν, η βαθμολογία έχει ως εξής τη δεδομένη χρονική στιγμή:

Η Μπάγερν, η Αναντολού Εφές και η Μακάμπι είναι οι τρεις κερδισμένοι αφού είχαν κυρίως ήττες απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ και Ούνικς Καζάν. Θα αναρριχηθούν λοιπόν στην κατάταξη και θα μπουν για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης στην οκτάδα.

Η Μονακό (με 4-1 απέναντι στις ρωσικές) και η Φενέρμπαχτσε (με 3-0 απέναντι στις ρωσικές) είναι οι δύο μεγάλες χαμένες, με δεδομένο ότι ειδικά η πρώτη έχασε πολύτιμο έδαφος για ένα εισιτήριο για τα playoffs.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το σενάριο θα τεθεί σε εφαρμογή εφόσον δεν αλλάξει κάτι με τον πόλεμο στην Ουκρανία και οι τρεις εκπρόσωποι της Ρωσίας (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ και Ούνικς Καζάν) αποβληθούν από το υπόλοιπο της φετινής σεζόν. Μια εξέλιξη, η οποία αυτή τη στιγμή, μοιάζει ως το πλέον πιθανό σενάριο.