Skip to main content

Γ. Αγγελόπουλος: «Παγκόσμιο φαινόμενο αυτό που κατάφερε ο Ολυμπιακός του Σπανούλη»

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησε στην συνέντευξη τύπου για τον Βασίλη Σπανούλη, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο αυτό που κατάφεραν οι ερυθρόλευκοι με τον Σπανούλη, δηλαδή να κατακτήσουν την Ευρώπη, αλλά να μείνουν εκεί για μια δεκαετία με αυτόν τον προϋπολογισμό, με αυτά τα μέσα και με αυτό το ήθος, τονίζοντας ότι είναι όλοι περήφανοι για αυτά που πέτυχαν με τον διεθνή Έλληνα γκαρντ ως αρχηγό.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Αγγελόπουλος δήλωσε ότι: 

"Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον Βασίλη και όχι να τον αποχαιρετήσουμε, γιατί ο Βασίλης θα είναι πάντα μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού. Ο Βασίλης είναι ο μεγαλύτερος αθλητής στην ιστορία του Ολυμπιακού και ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τα επιτεύγματα που πετύχαμε μαζί είναι μοναδικά, απίστευτα. Ζήσαμε μερικές από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μας μαζί του. Μακάρι να τις ξαναζήσουμε, αλλά στην ζωή δεν ξέρεις πως είναι τα πράγματα. Αν πάτε στα αποδυτήρια να δείτε τις φωτογραφίες που υπάρχουν θα καταλάβετε.

Εννοείται πως όλα αυτά ο Βασίλης τα πέτυχε με την βοήθεια των συμπαικτών του, των προπονητών του και όλου του οργανισμού του Ολυμπιακού, που ήταν δομημένος για τον Βασίλη, γύρω από τον Βασίλη και τον στήριζε παντού. Ήταν μια κατάσταση μοναδική στα ευρωπαϊκά χρονικά, το πώς χτίστηκε και το πώς πλαισίωσε τον Βασίλη. Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος, τον θαυμάζουμε, όχι μόνο για τα επιτεύγματα του, αλλά για τις αξίες του και αυτά που προσέφερε στον Ολυμπιακό. Τώρα, το πώς ξεκίνησε η ιστορία το 2010, αυτό το παραμύθι που έχει όμορφο τέλος. Ήταν το 2010 μετά τον 3ο τελικό με τον Παναθηναϊκό, όλοι ξέρετε τι είχε γίνει και το πώς χάθηκε τότε. Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλούς παίκτες , είχε πάει στο Final 4 το 2009,στον τελικό το 2010. Είχε την μισή μικτή Κόσμου, αλλά στην Ελλάδα δεν μπορούσε να πετύχει τους στόχους του. Έτσι, μετά από εκείνη την ήττα, σκεφτήκαμε πως έπρεπε να δράσουμε στρατηγικά. Ποια έπρεπε να είναι η αντίδραση σε αυτά που βλέπαμε, που βιώναμε, τα οποία είναι γνωστά. Έτσι, η απόφαση μας ήταν να πάρουμε τον καλύτερο παίκτη του Παναθηναϊκού, στην καλύτερη ηλικία. Με δεδομένες τις δυσκολίες που θα υπήρχαν, καθώς τότε υπήρχαν ο Παπαλουκάς και ο Τεόντοσιτς, καθώς και το να φύγει αθλητής σε τέτοια ηλικία, από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό. Αποφασίσαμε να κάνουμε το μεγάλο κτύπημα, ο Βασίλης είχε το κίνητρο να έρθει στον Ολυμπιακό, αυτά που έζησε δεν θα τα ζούσε σε καμία άλλη ομάδα της Ευρώπης. Οπότε κάπου κούμπωσε η δική μας επιθυμία να κάνουμε τον Ολυμπιακό πρώτο σε Ελλάδα και Ευρώπη, αυτό που αξίζαμε, με την επιθυμία του Βασίλη να είναι πάντα πρωταγωνιστής και ηγέτης, να αναλάβει να πάρει τον Ολυμπιακό από το χέρι και να τον οδηγήσει σε επιτυχίες. Ξεκίνησε δύσκολα αυτή η σχέση, γιατί, λόγω της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό ήταν δύσκολο να γίνουν οι επαφές, είχαμε φτάσει και σε αδιέξοδο τον Ιούλιο του 2010. Τότε ζούσαμε στην Βοστόνη με την οικογένεια μου και γυρίζαμε στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση. Λίγο πριν γίνει η τελική επιστροφή, μιλήσαμε με τον Παναγιώτη και είπαμε να κάνουμε την μεγάλη κίνηση να έρθει ο Βασίλης. Κυριακή απόγευμα υπογράψαμε το πρώτο από τα πολλά συμβόλαια που ακολούθησαν. Εκεί άλλαξε η ιστορία του Ολυμπιακού. Τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα, ο Βασίλης γνώρισε μεγάλη αμφισβήτηση. Άκουσε πολλά και εντός και εκτός οργανισμού, αλλά απέδειξε με την αξία του που μπορεί να φτάσει.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης και έμεινε εκεί, σχεδόν για μία δεκαετία. Ο Βασίλης δεν δίστασε να ηγηθεί μιας ομάδας με χαμηλό μπάτζετ και πετύχαμε απίστευτούς άθλους. Ο Ολυμπιακός, κυρίως την δεκαετία του 2010, είχε το χαμηλότερο μπάτζετ από τις πρώτες 8 ομάδες. Αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο, δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του μπάσκετ, όχι να κατακτήσεις την Ευρώπη, αλλά να μείνεις εκεί για μια δεκαετία, με αυτόν τον προϋπολογισμό, με αυτά τα μέσα και με αυτό το ήθος. Είμαστε περήφανοι για αυτά που πετύχαμε με τον Βασίλη αρχηγό".

Επίσης ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μίλησε:

Για το αν κινδύνεψε ο Σπανούλης  να φύγει ποτέ από τον Ολυμπιακό: Πάντα υπάρχουν κίνδυνοι, σκοπός είναι να τους αποφεύγεις. Μέσα από την συζήτηση είχαν αντιμετωπιστεί όλα τα θέματα. Πάντα ο Βασίλης είχε προτάσεις από μεγάλες ομάδες, αλλά συνειδητά αποφάσιζε το καλό και για τον ίδιο και για την ομάδα.

Για το αν θα αξιοποιήσει ο Ολυμπιακός τον Σπανούλη: Είναι πολύ νωρίς ακόμα αλλά η πόρτα του Ολυμπιακού είναι πάντα ανοικτή. Ο Βασίλης είναι μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού, θα έχει πολλές προτάσεις που θα πρέπει να αξιολογήσει και θα κάνει πολλά όμορφα πράγματα στην ζωή του.

Για το αν αποσυρθεί η φανέλα με το 7: Θα κάνεις υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβριο του 22, στο φιλικό που είπαμε

Για την αποχώρηση του Ολυμπιακού από την Basket League: Η απόφαση για το μέχρι τέλους ήταν δύσκολη απόφαση, αλλά ο μόνος τρόπος για να αλλάξει η κατάσταση. Νομίζω ότι δικαιωθήκαμε. Είναι ο κ. Λιόλιος εδώ απόψε και του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Κάποιος έπρεπε να πάρει τη δύσκολη απόφαση, θυσιάζοντας πράγματα. Όλοι μας έλεγαν να μην αλλάξουμε γνώμη, δεν αλλάξαμε και φτάσαμε εδώ. Βλέπετε ότι πήγε πολύ καλά. Το μέχρι τέλους ήταν η καλύτερη απόφαση που πήραμε τα τελευταία χρόνια. Όλοι σας βλέπετε κάτι καλύτερο να ανοίγεται