Skip to main content

Π. Αγγελόπουλος: «Τυχεροί που ζήσαμε την 11ετία Σπανούλη»

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Αγγελόπουλος μίλησε στην συνέντευξη τύπου για τον Βασίλη Σπανούλη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η  πειθαρχία και η αγωνιστική αξία του διεθνή Έλληνα άσου των ερυθρολεύκων, έκανε καλύτερους τους συμπαίκτες του.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος δήλωσε ότι:

«Τυχεροί που ζήσαμε την 11ετία Σπανούλη» Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον Βασίλη Σπανούλη, τον μεγαλύτερο μπασκετμπολίστα στην ιστορία του Ολυμπιακού και έναν από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Νιώθω ότι είμαστε τυχεροί που ζήσαμε την 11αετία Σπανούλη. Εμείς βάζαμε στον Ολυμπιακό λεφτά από το 2004, τις μετοχές τις πήραμε το 2009 και ένα χρόνο μετά πήραμε τον Σπανούλη. Γύρω του χτίστηκε μια ομάδα με ένα πνεύμα refuse to lose, χωρίς να έχουμε το μεγαλύτερο μπάτζετ, πάντα σε συνεργασία με καλούς συμπαίκτες και κορυφαίους προπονητές, χτίστηκε αυτό που ξέρετε όλοι, με τις B2B ευρωλίγκες, με τους τελικούς το 15 και το 17, με τα πρωταθλήματα που κατακτήσαμε στην Ελλάδα, που αναλογικά, και της αξίας του Βασίλη και των ομάδων που είχαμε, είναι λιγότερα από όσα αξίζαμε. Είναι σημαδιακό πως είμαστε σήμερα εδώ, σε μία νέα σελίδα για το ελληνικό μπάσκετ. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα ξαναπάει σε Final 4, Ευρωλίγκα δεν γνωρίζω αν ξαναπάρουμε, το ελπίζουμε, αλλά ο τρόπος που ζήσαμε όσα ζήσαμε με τον Βασίλη, είναι ανεπανάληπτος και πολύ δύσκολα θα ξαναγίνει έτσι. Ήταν κάτι που τις περισσότερες φορές δεν το περίμενε κανείς. Δεν αναφέρομαι μόνο στο 12 και στο 13’, αλλά και σε ανατροπές το 15 και το 17.

Η πειθαρχία και η αγωνιστική αξία του Βασίλη, έκανε καλύτερους τους συμπαίκτες του. Είμαστε τυχεροί που τον είχαμε και αυτό που ζήσαμε, στα επόμενα χρόνια θα είναι σημείο αναφοράς.

Επίσης ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μίλησε:

Για το τι κρατάει από τον Σπανούλη:

Θα επιλέξω πέντε επιτεύγματα με τον Σπανούλη. Ο τελικός του 2012, η κατάκτηση του 2013 με τα πέντε τρίποντά του, η πρόκριση στον τελικό του 2015 γιατί ήταν από τις καλύτερες ανατροπές, το πρωτάθλημα του 2016 στην Ελλάδα, αλλά και η πρόκριση στον τελικό του 2017 στην Κωνσταντινούπολη

Για το μέχρι τέλους:

«Το "μέχρι τέλους" είναι η καλύτερη απόφαση που έχουμε πάρει τα τελευταία χρόνια. Όλοι σας βλέπετε κάτι καλύτερο να έρχεται. Θέλω να δώσω δημόσια συγχαρητήρια στον κ. Λιόλιο για την νίκη του και εύχομαι να πάει καλύτερα το μπάσκετ».