Skip to main content

Ο λόγος που δεν πάει η Εφές στο Κάουνας

Η Εφές δεν θα συμμετάσχει στο τουρνουά που  διοργανώνει η Ζαλγκίρις υπό την αιγίδα της Eurolague, παρουσία του Παναθηναϊκού και της Αρμάνι, λόγω των ταξιδιωτικών οδηγιών και την θέση της θα πάρει η Αλμπα Βερολίνου.

Χωρίς την Εφές θα διεξαχθεί τελικά το τουρνουά της Λιθουανίας, το οποίο διοργανώνει η Ζαλγκίρις υπό την αιγίδα της Eurolague, παρουσία του Παναθηναϊκού και της Αρμάνι. Η τουρκική ομάδα αναγκάστηκε να ακυρώσει την συμμετοχή της και την θέση θα πάρει η Αλμπα Βερολίνου, η οποία θα κλείσει το καρέ των ομάδων. Εφόσον φυσικά δεν υπάρξει κάποιο άλλο απρόοπτο μέχρι την έναρξη του event στις 12 Σεπτέμβρη.

Ο λόγος η Εφές δεν θα αγωνιστεί στο τουρνουά δεν είναι άλλος από τις ταξιδιωτικές οδηγίες και τους περιορισμούς που ισχύουν στην Ευρώπη και την Τουρκία λόγω της πανδημίας. Συγκεκριμένα, οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν δεχονται πτήσεις από την Τουρκία και φυσικά ούτε επιτρέπουν πτήσεις προς αυτήν. Η ομάδα της Πόλης λοιπόν με βάση τα όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή αδυνατεί να ταξιδέψει στην Λιθουανία αφού δεν μπορούν να χορηγηθεί η σχετική VISA στα μέλη της,

Η ακύρωση της συμμετοχής της Εφές στο τουρνουά είναι ουσιαστικά το πρώτο από τα πολλά προβλήματα που θα υποχρεωθεί να αντιμετωπίσει η διοργάνωση και στην προσεχή αγωνστική σεζόν λόγω του Covid-19. Διότι μπορεί οι άνθρωποι της να έχουν όλη την καλή διάθεση και να ψάχνουν συνεχώς τρόπους ώστε η κανονική περίοδος να διεξαχθεί ομαλά, όμως δεν θα είναι καθόλου απλό να συμβεί κάτι τέτοιο. Τα περιοριστικά μέτρα από χώρα σε χώρα μοιάζει δεδομένο ότι θα προκαλέσουν αρκετά ταξιδιωτικά αδιέξοδα, με την Τουρκία να βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη θέση στην παρούσα φάση. Αν δηλαδή ξεκινουσε τώρα η Euroleague, οι ομάδες της γειτονικής χώρας θα είχαν τεράστιο πρόβλημα να αγωνιστούν με την πλειοψηφία των αντιπάλων τους είτε εντός, είτε εκτός έδρας.