Skip to main content

Ιτούδης: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, του άξιζε η πρόκριση»

Την ανωτερότητα του Ολυμπιακού παραδέχθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης, αμέσως μετά το φινάλε του game 5 του ΣΕΦ.

Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Του άξιζε η νίκη και η πρόκριση στο Final 4. Τους εύχομαι καλή επιτυχία όπως ευχήθηκα και στον καθένα ξεχωριστά. Έπαιξαν καλύτερα από εμάς σήμερα. Μας έκαναν να χάσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και να βγούμε από το πλάνο του παιχνιδιού μας. Έβαλαν μεγάλα σουτ και άξιζαν τη νίκη. Οπότε συγχαρητήρια. Για εμάς ήταν ένα καλό ταξίδι ως το τώρα, Είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας. Θα μάθουμε κάτι από όλο αυτό και θα γίνουμε πιο δυνατοί. Οπότε συγχαρητήρια και στην ομάδα μου για αυτή τη μάχη. Νομίζω πως ήταν μια εκπληκτική σειρά και πως οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων την ευχαριστήθηκαν, όπως και οι φίλοι του μπάσκετ γενικότερα»

Λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου ο Έλληνας κόουτς έδωσε ξανά συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και πρόσθεσε:

«Ο Ολυμπιακός έκανε ένα 15-2 στο τέλος του πρώτου μέρους, έβαλαν μεγάλα σουτ ο Παπανικολάου και ο Γουόκαπ, άνοιξαν επιθετικά το παιχνίδι και μετά ανέλαβε ο Σλούκας. Προσπαθήσαμε περισσότερο στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά δεν κάναμε αυτό που θέλαμε. Θα ωριμάσουμε ως ομάδα, έχουμε νέους ηγέτες, έχουμε νέο προπονητικό επιτελείο, θα γίνουμε πιο έξυπνοι και θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί. Απέναντί μας είχαμε μια ομάδα που είναι τρία χρόνια μαζί, που είναι πολύ καλά δομημένη. Βρήκαμε λύσεις, ενώ είχαμε αρκετούς παίκτες εκτός. Παίξαμε καλό μπάσκετ, είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική Ευρωλίγκα. Ήμασταν πέμπτοι για 34 αγώνες. Δεν ψάχνεις βέβαια το τελευταίο παιχνίδι για να πάρεις αυτό που αξίζεις, για αυτό λέω πως πρέπει να γυρίσουμε πιο έμπειροι και πιο σωστά δομημένοι. 
Ναι σίγουρα είμαστε απογοητευμένοι που δεν συνεχίζουμε. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί και του ευχόμαστε καλή τύχη. Επικράτησε δίκαια. Η απάντησή μου για τη μη χρησιμοποίηση του Γουίλμπεκιν είναι πως δεν ήταν έτοιμος. Σε αυτό το μομέντουμ οι επιλογές ήταν αυτές που είδατε. Δεν παίζουμε μόνοι μας. Δείτε και τις ομάδες που δεν έφτασαν ως εδώ. Ο στόχος μας ήταν να μπούμε στα play offs. Όλο αυτό μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. 
Ο Ολυμπιακός έχει τη δομή και την οργάνωση να κάνει καλύτερη προσπάθεια. Όλες οι ομάδες έχουν 25% σε ένα φάιναλ φορ. Έχει όμως τα εχέγγυα να ανταπεξέλθει. Μπάσκετ=Play offs. Πρέπει να πάμε σε σειρές. Δεν θα ήταν γεμάτα τα γήπεδα; Δεν θα ενδιαφερόταν ο κάθε φίλαθλος να παρακολουθήσει σειρές αγώνων σε κάθε πόλη; Σε ένα Final four θα πάει ένας φίλαθλος να δει ένα παιχνίδι. Υπάρχουν προβλήματα με το καλεντάρι, αλλά πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά γιατί τα γήπεδα έχουν λίγο κόσμο στα πρωταθλήματα και είναι γεμάτα στην Ευρωλίγκα. Θα πρέπει να το δούμε πιο σοβαρά όλο αυτό. Οι προπονητές μπορούμε να έχουμε λόγο σε αυτό που λέγεται μπάσκετ».