Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Χωρίς τους προέδρους ο Ολυμπιακός δεν θα βρισκόταν σε αυτό το επίπεδο»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του για την back 2 back πρόκριση του Ολυμπιακού σε Final Four της Euroleague.

"Είναι εξαιρετικό συναίσθημα. Δεν είναι που μπορώ να περιγράψω. Μας εκπλήσσει, δύο φορές στη σειρά στο Final Four, μετά το ξαναχτίσιμο που κάναμε. Συγχαρητήρια σε όλους, τους παίκτες, τους οπαδούς, τους ιδιοκτήτες, τους συνεργάτες μου. Δημιουργήσαμε κουλτούρα νίκης, να παίζουμε κάθε φορά για τη νίκη, είτε πασάραμε πολλές φορές, είτε όχι, προσπαθώντας να βρούμε τρόπο να παίζουμε μαζί και να πετυχαίνουμε τέτοια πράγματα. Νιώθω υπέροχα γιατί μετά από πολλούς μήνες, παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο, είμαστε στο Final Four, έχουμε μία μέρα να πανηγυρίσουμε", ήταν το σχόλιο του προπονητή του Ολυμπιακού αμέσως μετά το φινάλε του ματς.

Λίγο αργότερα, στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο προπονητής του Ολυμπιακού,, στάθηκε στην σημαντικότητα της δεύτερης σερί παρουσίας της ομάδας στο φάιναλ φορ και τόνισε πως χωρίς τους προέδρους, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, ο Ολυμπιακός δεν θα βρισκόταν σε αυτό το τοπ επίπεδο.

«Πιστεύω πως δεν χρειάζονται πολλά λόγια απόψε. Όλοι ξέρουν τη σημασία αυτής της αναμέτρησης. Πόσο σημαντικό ήταν και για τις δύο ομάδες. Σε αυτή τη σκληρή σειρά, μετά την ανάκτηση του αβαντάζ έδρας στην Κωνσταντινούπολη, ήρθαμε εδώ και σιγουρέψαμε μέσα από τις προπονήσεις και τις συζητήσεις που είχαμε με τους παίκτες πως θα είμαστε όλοι μαζί στην ίδια σελίδα. Το μέγεθος αυτού που καταφέραμε είναι πολύ μεγάλο. Πιστεύω πως ήταν κάτι που το αξίζαμε, για τον τρόπο που παίξαμε επί εννιά μήνες. Ήμασταν πραγματικά σταθεροί και συνεπείς. Δεν πιστεύω πως κανείς αμφιβάλει πως δεν αξίζαμε να είμαστε στο φάιναλ φορ. Είναι το δεύτερο σερί φάιναλ φορ, μετά το επανα-χτίσημο της ομάδας, κάτι που είναι πραγματικά αξιοσημείωτο. Πρώτα από όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους Προέδρους μας, στους αδελφούς Αγγελόπουλους, που έχουν δημιουργήσει αυτό το απίστευτο περιβάλλον εργασίας για εμάς, τη διοίκηση, τους συνεργάτες μου, όλο το σταφ και φυσικά τους παίκτες μας, αμέσως μετά τους ιδιοκτήτες. Δεν θέλω να κολακεύω τους Προέδρους, όμως, χωρίς αυτούς ο Ολυμπιακός δεν θα βρισκόταν σε αυτό το επίπεδο. Φυσικά θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας. Δημιουργούν απίστευτη ατμόσφαιρα, καθ'όλη τη σεζόν. Πέρα του ότι καταφέραμε να προκριθούμε στο φάιναλ φορ, θεωρώ πως το καλύτερο που έχουμε καταφέρει είναι πως φέραμε ξανά τους φιλάθλους του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, αλλά και γενικά στα γήπεδα όλης της Ευρωπης. Πέρυσι ήταν 12.000 στο Βελιγράδι. 85.000 άνθρωποι μέσα σε λίγα λεπτά προσπάθησαν να πάρουν ένα εισιτήριο για αυτό τον αγώνα. Οι φίλαθλοί μας θα πρέπει να είναι περήφανοι για το μαχητικό πνεύμα της ομάδας».