Skip to main content

Γιαννόπουλος: «Πετυχημένη η σεζόν του Αμαρουσίου, αλλά μακάρι να έρθει το κάτι παραπάνω»

Για τις 300 συμμετοχές του στην Basket League αλλά και τον στόχο του Αμαρουσίου, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Χάρης Γιαννόπουλος.

Αναλυτικά ο πολύπειρος γκαρντ μίλησε:

Για τον στόχο του Αμαρουσίου: «Ο στόχος ήταν να σωθεί η ομάδα από την αρχή της σεζόν, οπότε η σεζόν είναι ήδη πετυχημένη. Τώρα αν θα καταφέρει η ομάδα να πετύχει το κάτι παραπάνω, που δεν είναι στόχος ο οποίος τέθηκε στην αρχή της σεζόν, σίγουρα είναι θεμιτό και μακάρι να έρθει. Ο στόχος επετεύχθη, από ‘κει και πέρα οτιδήποτε παραπάνω πάρουμε, επειδή στον επαγγελματικό αθλητισμό δεν μπορείς να επαναπαύεσαι πάντα θες το κάτι παραπάνω. Εννοείται ότι είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε και να πάρουμε τις νίκες στα επόμενα παιχνίδια ώστε να μπορέσει η ομάδα να μπει στα play-offs, εάν αυτό είναι δυνατόν».

Για την επιστροφή του Αμαρουσίου και το κάτι παραπάνω: « Ξεκάθαρα ναι. Νομίζω ότι αυτή ήταν η βλέψη των ανθρώπων από την αρχή. Ναι μεν φτιάχτηκε μια ομάδα που ο στόχος της ήταν να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά οι παίκτες, το staff, οι προπονητές, ο τρόπος που λειτουργούσε η ομάδα όλους αυτούς τους μήνες δεν ήταν μόνο για να παραμείνει στην κατηγορία. Σίγουρα θα υπάρχει συνέχεια και θέλω να ελπίζω ότι θα είναι για πάρα πολλά χρόνια».

Για τον Ραντούλιτσα και αν κάποιοι παίκτες τον έβλεπαν με δέος: «Σίγουρα υπήρχαν παίκτες που τον έβλεπαν έτσι και δεν είναι καθόλου παράλογο, γιατί μιλάμε για ένα παίκτη που έχει ένα τεράστιο βιογραφικό και άπειρες επιτυχίες, τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά. Το κυριότερο είναι η στάση που είχε αυτός απέναντι στους υπόλοιπους, ότι είναι ένας απ’ αυτούς και ότι δεν ήρθε να το παίξει… ντίβα, δεν είναι καθόλου ο χαρακτήρας του αυτός. Ήρθε εδώ για να είμαι ένας παίκτης που θα βοηθήσει την ομάδα και το παν είναι η ομάδα να κερδίζει και να συνεισφέρει και εκείνος όσο περισσότερο μπορεί ώστε να κερδίζει η ομάδα. Ταιριάξαμε πάρα πολύ».

Για το πρωτάθλημα με τις 12 ομάδες και τον έναν επιπλέον γύρο: «Είναι ωραίος, γιατί δίνει περισσότερα παιχνίδια στις ομάδες, μιας και με τις 12 ομάδες είναι πάρα πολύ λίγα τα 22 παιχνίδια. Το να παίζεις περισσότερα παιχνίδια είναι πάντα καλό και έχεις μεγαλύτερο δείγμα σαν πρωτάθλημα. Και για εμάς τους παίκτες είναι πάρα πολύ δύσκολο το να κάνεις 9 μήνες για να παίζεις 22 παιχνίδια. Λόγω του ανταγωνισμού που υπάρχει σαν επαγγελματίες αθλητές, το να μην μπορείς να παίζεις παιχνίδια είναι ψυχοφθόρο, οπότε όσα περισσότερα παιχνίδια παίζει ένας παίκτης τόσο καλύτερο είναι για αυτόν, από την πλευρά μου».

Για τους 300 αγώνες του στη Basket League και το ντεμπούτο του: «Το θυμάμαι, ήταν για πολύ λίγο, αλλά το θυμάμαι. Ήταν από αυτά τα ματς που μπαίνει ο μικρός για λίγο. Ήταν πολύ περίεργο, γιατί ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ αρκετά μεγάλος, ξεκίνησα στα 13 μου. Οπότε το να πάω μέσα σε 2.5 χρόνια να ξεκινήσω από το μηδέν και να φτάσω να παίζω σε ένα τέτοιο παιχνίδι ήταν λίγο ξαφνικό. Τώρα που το σκέφτομαι, τότε δεν μου φαινόταν ξαφνικό, τότε ανυπομονούσα. Τώρα που το σκέφτομαι μου φαίνεται πάρα πολύ περίεργο».

Για τις σεζόν στην καριέρα του: «Υπάρχει μια σεζόν συγκεκριμένη που θα ήθελα να την αλλάξω πάρα πολύ, αλλά από όλες τις σεζόν κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Με βοήθησε να καταλάβω κάποια πράγματα για το πώς λειτουργεί ο χώρος και το τι θέλω εγώ από τον επαγγελματικό αθλητισμό και από όλη αυτήν τη δουλειά και τον χώρο. Οπότε πάλι κάτι κέρδισα και ωρίμασα λίγο πριν την ώρα μου ουσιαστικά».