Skip to main content

ΑΕΚ – Τιμωρία δύο αγωνιστικών από την ΔΕΑΒ, για μπουκάλι στο ματς με τον Απόλλωνα Πάτρας

Νέα… καμπάνα για την ΑΕΚ, καθώς η ΔΕΑΒ τιμώρησε την Ένωση με αποκλεισμό της έδρας της για δύο παιχνίδια, λόγω ρίψης γυάλινου μπουκαλιού από τους οπαδούς της στον αγωνιστικό χώρο, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πάτρας.

Η προβλεπόμενη ποινή σε τέτοιες περιπτώσεις είναι κεκλεισμένων για μία αγωνιστική, όμως η ΑΕΚ ήταν υπότροπή, με αποτέλεσμα η τιμωρία της να διπλασιαστεί.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ:

"Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) με σημερινές αποφάσεις της:

Επέβαλε σε βάρος του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΚΑΕ ΑΕΚ» την διοικητική κύρωση της διεξαγωγής δύο (2) αθλητικών συναντήσεων ως γηπεδούχου, χωρίς την παρουσία θεατών σε οποιαδήποτε εθνική διοργάνωση αυτή συμμετέχει, λόγω ρίψης εντός του αγωνιστικού χώρου από φίλαθλο της, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ΚΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ – ΑΕΚ που έλαβε χώρα στις 06-04-2024 στην Πάτρα για τα playouts της Basket League 2023-2024, γυάλινου μπουκαλιού το οποίο θρυμματίστηκε, δηλαδή αντικειμένου πρόσφορου να προκαλέσει σωματική βλάβη στα εγγύς ευρισκόμενα αστυνομικά όργανα και θεατές. Δεδομένου ότι το εγκαλούμενο σωματείο έχει ήδη τιμωρηθεί διά της υπ΄αριθ. 1/2024 Πράξεως της ΔΕΑΒ για ανάλογη παράβαση τυγχάνει υπότροπο, οπότε επιβάλλεται διπλάσια διοικητική κύρωση. Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 10 του ν.5085/2024".