Skip to main content

Πανταζόπουλος: «Ο Σπανούλης έχει φέρει στο Περιστέρι το mentality του νικητή»

Για την πρόκριση του Περιστερίου στους «16» του BCL, τους στόχους της ομάδας, αλλά και τον προπονητή Βασίλη Σπανούλη, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Γιώργος Πανταζόπουλος.

Αναλυτικά ο πρόεδρος της ομάδας της δυτικής όχθης μίλησε:

Για τη νίκη-πρόκριση επί της Ρίτας: «Μετά το παιχνίδι με τη Ρίτας και τον Παναθηναϊκό, υπήρχε η ευφορία στην ομάδα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Παίζαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, ξέραμε ότι δε θα είναι ίδιο το παιχνίδι με το 1ο. Υπήρχε άγχος, αλλά πραγματικά υπάρχει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση στην ομάδα ότι θα τα καταφέρουμε. Το ματς έφυγε από νωρίς, περιμέναμε ότι θα αντιδράσει η Ρίτας, αλλά ευτυχώς στο τέλος βάλαμε το μεγάλο σουτ και πήραμε το παιχνίδι. Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, με έντονα συναισθήματα, πολύ σκληρό ματς. Ήμασταν έτοιμοι γι’ αυτό το παιχνίδι».

Για τον χαρακτήρα που έβγαλε το Περιστέρι όταν πέρασε μπροστά η Ρίτας: «Η ομάδα που φτιάξαμε θέλαμε να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, να είναι μια σκληρή ομάδα για να μπορεί να παίζει και εντός και εκτός παντού. Τώρα έχει αρχίσει και βρίσκει χημεία τον τελευταίο 1-1.5 μήνα. Θεωρώ ότι η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Πιστεύω ότι την ώρα που πέρασε μπροστά η Ρίτας έγινε φαβορί εκείνη τη στιγμή, γιατί είχε το μομέντουμ, αλλά δύο πολύ καλές άμυνες και επιθέσεις του Ράγκλαντ και του Ντάνγκουμπιτς μάς έδωσαν το ματς. Καταφέραμε να “σφίξουμε” την άμυνα στο τελευταίο τρίλεπτο κι εκεί κρίθηκε ο αγώνας».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Χθες (10/01) ήταν εντυπωσιακό, είχε πάρα πολύ κόσμο, πολύ παλμό, σε πολύ ωραία πλαίσια. Αυτό που έκανε χθες ο κόσμος ήταν πολύ σημαντικό για την πόλη και θέλω να τους ευχαριστήσω. Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι στοίχημα που βάλαμε απ’ την αρχή όταν ήρθε ο Βασίλης, να φτιάξουμε μια ομάδα πολύ ανταγωνιστική και να τη φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο κόσμος έχει αρχίσει κι έρχεται και είναι ένα πολύ καλό σημάδι. Κακά τα ψέματα, αν θες να γίνεις μια καλή και μεγάλη ομάδα, ο κόσμος είναι που σε αλλάζει επίπεδο. Σιγά-σιγά βλέπει όλη αυτήν την προσπάθεια, του αρέσει όλη η ατμόσφαιρα που δημιουργείται. Είναι καλό το τάιμινγκ να ακολουθήσει κι άλλος κόσμος την ομάδα».

Για τον όμιλό τους στη Φάση των «16» του BCL: «Πάμε σε έναν όμιλο που, αν περάσει και η Καρσίγιακα, έχει τα 3 από τα 5 θεωρητικά φαβορί της χρονιάς. Υπάρχει μια αυτοπεποίθηση στη ομάδα, έχει πολύ καλή χημεία, πλέον πιστεύει πολύ στις δυνατότητές της, έχει φτιάξει το πνεύμα του νικητή. Βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και θα δούμε πώς θα βγει».

Για το ότι έχουν μια συνέχεια στην πορεία τους απ’ την περσινή χρονιά: «Το δύσκολο πάντα είναι να καθιερωθείς. Όλες οι ομάδες μπορεί κάποια στιγμή να κάνουν μια καλή χρονιά ή ένα “ξεπέταγμα” και να μην καταφέρουν μετά ν’ ανταπεξέλθουν. Φέτος φτιάξαμε μια ομάδα που να έχει το ίδιο μοντέλο και τα “θέλω” του κόουτς. Ο κόουτς είναι ένας νικητής, το έχει περάσει αυτό από πέρυσι, μας ξανάφερε την αύρα του μαχητή και του νικητή και νομίζω ότι και φέτος στο ίδιο μοντέλο κινούμαστε. Θέλω να πιστεύω, να είμαστε πρώτα απ’ όλα υγιείς, ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας».

Για τους φετινούς τους στόχους: «Η ομάδα έχει βάλει καθαρά τους στόχους της απ’ την αρχή το να είναι πολύ ανταγωνιστική απέναντι σε όλους και κυρίως απέναντι στους δύο μεγάλους. Το έχουμε καταφέρει γενικά φέτος. Σε όλα μας τα παιχνίδια, με εξαίρεση το παιχνίδι στη Λε Μαν, δεν έχουμε ηττηθεί χωρίς να έχουμε παλέψει. Στόχος είναι σίγουρα το Περιστέρι να πάει όσο μακριά μπορεί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα να κρατήσει τα κεκτημένα του πέρυσι. Ο στόχος είναι ψηλός και ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα έχει ανέβει, καθώς είναι όλες οι ομάδες πολύ δυνατές».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται όλη τη μέρα με την ομάδα, τους αθλητές του, πώς θα βγάλει τον καλύτερο τους εαυτό. Το βασικότερο που έχει φέρει είναι το mentality του. Θέλει πάντα να κερδίζει, αλλά ξέρει ότι ο μόνος τρόπος να το πετύχεις είναι μόνο μέσω της δουλειάς. Μπορεί και περνάει στους παίκτες το να είναι νικητές αρκεί να δουλεύουν. Αυτό πρεσβεύει ο Βασίλης, αυτό έχει δώσει στην ομάδα και αυτό είναι το μοτίβο που ακολουθούμε άπαντες στον σύλλογο ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».