Skip to main content

Μπακς και Λεμπρόν εναντίον την αθώωση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον Μπλέικ(pics)

Η αθώωση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον Αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ, στην Κενόσα του Γουινσκόνσιν, έχει προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών, με το ΝΒΑ να μην μένει αμέτοχο.

Ο εισαγγελέας της κομητείας της Κενόσα, Μάικλ Γκρέιβελι, αποφάσισε να μην απαγγείλει κατηγορίες εναντίον του αστυνομικού Ρουστέν Σέσκι, άνοιξε τον.. ασκό του Αιόλου, με τους Μιλγουόκι Μπακς να παίρνουν θέση με ανακοίνωση τους.

"Ο οργανισμός των Μιλγουόκι Μπακς παραμένει σταθερός απέναντι σε αυτή την υπερβολική χρήση βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις. Πρέπει να σταματήσουν τέτοιου είδους γεγονότα και περιστατικά υπερβολικής χρήσης βίας και άμεσης κλιμάκωσης στην Μαύρη κοινότητα. Εμείς σαν οργανισμός θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να θεσπίσουμε την αλλαγή πολιτικής για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών.  Παραμένουμε δεσμευμένοι για να μιλάμε γι' αυτά τα γεγονότα, κοινωνικής αδικίας και κατά του ρατσισμού, και να φέρουμε μία αλλαγή στους Αφροαμερικανούς αλλά και στα περιθωριοποιημένα μέλη της κοινότητάς μας", ανέφεραν χαρακτηριστικά, τα Ελάφια, ενώ από την πλευρά του ο Λεμπρόν Τζέιμς κάνει λόγο για… πλήγμα στην καρδιά και τα σπλάχνα.

"Η απόφαση αυτή ήταν ένα πλήγμα στην καρδιά και τα σπλάχνα μας. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Εμείς σίγουρα παραμένουμε δυνατοί κι εξακολουθούμε να πιστεύουμε ο ένας στον άλλον", δήλωσε ο "Βασιλιάς".