Skip to main content

Δύο εύκολες νίκες και στο βάθος ντέρμπι

Το «Shot Clock» γράφει για τις επικρατήσεις των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού επί των Βιλερμπάν και Μπάγερν Μονάχου αντίστοιχα, λίγα 24ωρα πριν από το νέο τους συναπάντημα, στην αρένα του ΣΕΦ (23/10, 21:30).

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κέρδισαν με σχετική ευκολία Βιλερμπάν και Μπάγερν αντίστοιχα και αύριο θα βρεθούν αντιμέτωποι σε ένα ακόμη ντέρμπι για τη φετινή σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι μετά την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας, οι ερυθρόλευκοι έχουν κλειδώσει το βασικό στόχο της regular season, ενώ οι «πράσινοι» δε προλαβαίνουν να πιάσουν την 8άδα, άρα βαθμολογικά το ντέρμπι δεν έχει τεράστια σημασία. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα σίγουρα ενδιαφέρεται να διατηρήσει την πρώτη θέση, ενώ ο coach Σερέλης προετοιμάζει ήδη την ομάδα του για τα πλέι-οφ της Basket League.

Η νίκη απέναντι στη Μπάγερν έδειξε ηρεμία

Με τον coach Σερέλη στον πάγκο, ο ΠΑΟ έχει δείξει δύο πρόσωπα. Από τη μια, ένα βελτιωμένο πρόσωπο στην Ευρωλίγκα, αλλά από την άλλη ένα κακό πρόσωπο στην Basket League με 3 ήττες σε μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η νίκη απέναντι στη Μπάγερν έδειξε ότι υπάρχει ηρεμία στην ομάδα, ενώ η εμφάνιση του Γιώργου Παπαγιάννη έφερε πολλά χαμόγελα. Ο Έλληνας σέντερ, έχουμε γράψει ξανά, ότι είναι ένας εκ των κορυφαίων ψηλών στην Ευρώπη και η διαχείρισή του από τον coach Ράντονιτς ήταν καταστροφική. Πλέον, δείχνει τον καλό του εαυτό – με στόχο να βρει το ρόλο και το χαρακτήρα του ως ένας elite ψηλός. Απέναντι στη Bayern σκόραρε 24 πόντους, μάζεψε 11 ριμπάουντ, μοίρασε 3 μπλοκ και είχε 3/3 τρίποντα. Υπάρχουν άραγε ψηλοί στην Ευρωλίγκα που μπορούν να παρέχουν σε τόσα σημεία του γηπέδου;

Ματς…Basket League στην Ευρωλίγκα

Απέναντι στη Βιλερμπάν οι ερυθρόλευκοι ήθελαν την επιστροφή στις καλές εμφανίσεις. Η νίκη, θα τους εξασφάλιζε το πλεονέκτημα έδρας και έτσι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα εμφανίστηκε σοβαρότατη και καθάρισε το ματς με συνοπτικές διαδικασίες. Η εικόνα του αγώνα έδινε την αίσθηση ότι η Βιλερμπάν δε θα το διεκδικήσει ποτέ και ο Ολυμπιακός έδωσε την ευκαιρία σε παίκτες του που έχουν μείνει λίγο πίσω στο ροτέισον και στην απόδοσή τους, όπως ο Μπολομπόι να παίξουν αρκετά και να βρουν αγωνιστικό ρυθμό. Όπως όλο το τελευταίο διάστημα, πρωταγωνιστής ήταν ο ΜακΚίσικ που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση σκοράροντας και παίζοντας άμυνα σα να είναι ένα από τα καλύτερα «φτερά» στην Ευρώπη.

Kαι τώρα οι δύο τους -ξανά!

Από τη μια το 12-0 σερί νικών που μετρά ο Ολυμπιακός. Από την άλλη, το πάθος και η θέληση του ΠΑΟ να το σπάσει. Όσο και αν βαθμολογικά (και μπασκετικά) υπάρχει διαφορά, το ντέρμπι αναμένεται να είναι εξαιρετικό. Η βελτιωμένη εικόνα του ΠΑΟ στην Ευρωλίγκα ίσως μας δώσει ένα κίνητρο να δούμε το ματς πιο συγκεντρωμένοι. Η εικόνα του Γιώργου Παπαγιάννη που μετρά 21.5 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2.5 μπλοκ στα δύο τελευταία ματς ίσως είναι κριτήριο για την κατάσταση του Παναθηναικού: θα μπορέσει να δώσει μια μεγάλη εμφάνιση απέναντι στον Μουσταφά Φαλ που φαίνεται να είναι ο κρυπτονίτης του; Για τον Ολυμπιακό αποτελεί τεράστιας σημασίας ζήτημα να ξαναβρεί ρυθμό ο Κώστας Σλούκας και ο Κάνααν -αν τελικά αγωνιστεί- που τα πηγαίνει εξαιρετικά απέναντι στον ΠΑΟ.

Το ντέρμπι έρχεται. Ας το απολαύσουμε μπασκετικά. Όπως του αξίζει.