Skip to main content

TOP 3 Performers - Τα 4άρια αντεπιτίθενται

To “Shot Clock” απονέμει τα βραβεία για τις καλύτερες ερμηνείες της 3ης αγωνιστικής της Euroleague.

 

Η Τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας τελείωσε και ήδη ξεκινά η τέταρτη. Οι δύο ελληνικές ομάδες έδωσαν σκληρή μάχη σε δύο διαφορετικά ισπανικά γήπεδα και παρότι καμία από τις δύο δε τα κατάφερε, βγήκαν κρίσιμα συμπεράσματα. Πριν λοιπόν κάνουμε την ανασκόπηση της πρώτης διαβολοβδομάδας (έρχεται τη Κυριακή στο Superbasket.gr) πάμε να δώσουμε τα βραβεία των τριών καλύτερων παικτών της αγωνιστικής, όπως κάνουμε σε κάθε αγωνιστική της κορυφαίας ευρωπαικής λίγκας. Αυτή τη φορά, έχουμε τρεις εξαιρετικούς Power Forwards.

hjytjthgffgj

3. Tornike Shengelia

Στην προηγούμενη αγωνιστική ο σουπερσταρ power forward της Cska ήταν πολύ κοντά στο να είναι στα βραβεία της εβδομάδας. Τελικά, στην εύκολη νίκη της Cska επί της Ζενίτ τα κατάφερε έχοντας 12/20 σουτ, 8 ριμπάουντ και 33 πόντους. Αυτή τη στιγμή, ο Shengelia είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του και ενώ ο Kenneth Faried αναμένεται να έρθει για να καλύψει τη θέση «5» για τον Δημήτρη Ιτούδη, ο Γεωργιανός δείχνει ότι η front line των Ρώσων θα είναι πιθανότατα η καλύτερη στην Ευρώπη. 

guerschon yabusele real madrid eb21

2. Guerschon Yabusele

Άλλο ένα τεσσάρι στις πρώτες θέσεις των καλύτερων παικτών της αγωνιστικής. Η Ευρωλίγκα είναι μια διοργάνωση γεμάτη με ποιοτικούς παίκτες στη θέση του Power Forward και ο Γάλλος παίκτης της Ρεάλ είναι δεδομένα ένας από τους καλύτερους. Αυτό έδειξε και στο ματς με την Μονακό -απέναντι στον Donta Hall που ήταν ξανά εντυπωσιακός με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ. Ο Yabusele είχε 18 πόντους με 5 σουτ όλα και όλα και 8/9 βολές. Με την παρουσία του Edy Tavares στη ρακέτα, ο πρώην παίκτης της Βιλερμπάν έχει την ελευθερία να επικεντρώνεται καθαρά στο κομμάτι του να σκοράρει, να δημιουργεί και να παίζει σκληρή προπσωπική άμυνα, αφήνοντας την καθοδήγηση της άμυνας και τα ριμπάουντ στον Tavares. Έτσι, εμφανίσεις σαν αυτές αναμένονται συχνά πυκνά για ένα παίκτη που υπο συνθήκες μπορεί να επιστρέψει στο ΝΒΑ.

ολυμπια μπαρτσα 2

1.Nikola Mirotic

Στο ματς της αγωνιστικής, ο ΟΣΦΠ ηττήθηκε για ένα πόντο από την Μπαρτσελόνα και οι δύο ομάδες έδειξαν ότι μπορούν να παλέψουν για τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Πρωταγωνιστής για τους νικήτες ήταν -ξανά- ο Mirotic με 22 πόντους και 6 ριμπάουντ. Παρά το γεγονός ότι σούταρε με 6/15 σουτ εντός πεδιάς είναι ένας παίκτης που έχει τεράστια βαρύτητα και αναγκάζει την αντίπαλη ομάδα να επικεντρώνεται σε αυτόν. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να πάρει φωτιά και να διαλύσει οποιονδήποτε αντίπαλο είτε από τη γραμμή του τριπόντου είτε φυσικά στο ποστ. Σα να μην φτάνουν όλα αυτά όμως, χθες ο Μίροτιτς υπό την καθοδήγηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κράτησε τον Σάσα Βεζένκοφ στους 12 πόντους και κυρίως στις μόλις 9 προσπάθειες κάνοντας τον να αισθάνεται άβολα και παίρνοντας του τα σημεία που αισθάνεται άνετα στο γήπεδο. Αρκετά έκανε για να είναι ο MVP της αγωνιστικής, έτσι δεν είναι;