Skip to main content

TOP 3 Performers - Οι υπογραφές κι ο από μηχανής Θεός

To “Shot Clock” απονέμει τα βραβεία για τις καλύτερες ερμηνείες της 4ης αγωνιστικής της Euroleague.

Mετά και την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής μπορούμε να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα για τις ομάδες, τους προπονητές και τον τρόπο παιχνιδιού τους. Βέβαια, το ανοιχτό θέμα της στήλης μας για το βραβείο του MVP φαίνεται ότι δε θα λήξει παρά στις τελευταίες αγωνιστικές, μιας και όπως θα δούμε και σήμερα κανείς από τους top 3 performers δεν έχει ξαναυπάρξει στο top 3, παρότι έχουμε δει στη θέση τους κάποιους συμπαίκτες τους. Μάλιστα, τη θέση 3 για αυτή την αγωνιστική έχουμε δύο παίκτες να τη μοιράζονται!

φφσδφερε

3. Κώστας Σλούκας-Αlexey Sved

Μετά τον Σάσα Βεζένκοφ, ο Έλληνας γκαρντ γίνεται ο δεύτερος παίκτης του ΟΣΦΠ που μπαίνει στο τοπ 3 μας για μια αγωνιστική. Ο Σλούκας έκανε το καλύτερο του ματς για την σεζόν ως τώρα με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε μόλις 18’, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην νίκη του ΟΣΦΠ ενάντια στη Ζαλγκίρις. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν νωθρά, χάνοντας μέχρι και με 15 πόντους, όμως με μπροστάρη τον ηγέτη τους, κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και να πάνε σε ρεκόρ 3-1. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν ο ΟΣΦΠ συνεχίσει έτσι, ο Σλούκας θα είναι βασικός υποψήφιος για το MVP της σεζόν, αλλά και της στήλης μας.

O Ρώσος σουπερσταρ άλλαξε ομάδα και πλέον βλέπουμε μια τελείως διαφορετική εκδοχή του, που όμως κακά τα ψέματα, όλοι γνωρίζαμε ότι υπήρχε. Πλέον, έχει ένα ρόλο ως γρανάζι στην καλοκουρδισμένη μηχανή του coach Ιτούδη και σιγά σιγά φαίνεται να προσαρμόζεται. Στο ματς έναντι του ερυθρού αστέρα ξεχώρισε με 16 πόντους και 5 ασίστ, με 6/9 σουτ και 0 λάθη, όντας ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στο γήπεδο σε ένα μάλλον απροσδόκητο ντέρμπι.

james nunnally maccabi playtika tel aviv eb21ςσδφ

2. James Nunnally

Ο Αμερικάνος wing της Μακάμπι ήρθε από το πάγκο, έπαιξε για 30 λεπτά και έγραψε 25 πόντους με 10/13 πόντους δίνοντας μια υπερβολικά σημαντική νίκη στην ομάδα του απέναντι στην έκπληξη ως τώρα της διοργάνωσης, τη Βιλερμπάν. Πλέον, η Μακάμπι είναι στο 2-2, ενώ στην πρώτη...διαβολοβδομάδα ο Nunnally μέτρησε 20.5 πόντους μέσο όρο, δείγμα εξαιρετικό για τη συνέχεια. Για την ακρίβεια, αν η Μακάμπι θέλει να φτάσει μακριά στη φετινή διοργάνωση, περιμένει πολλά από αυτόν και ίσως είναι από τους σημαντικότερους X Factor της ομάδας του.

brandon davies fc barcelona eb21φρδ

1.Brandon Davies

Η Μπαρτσελόνα είναι πρώτη με 4-0 ως τώρα μαζί με την Αρμάνι Μιλάνο. Αντίθετα όμως με το πανέμορφο μπάσκετ που παρουσιάζει η ομάδα του Μιλάνο (με 4 παίκτες της χθές να έχουν πάνω από 10 πόντους  και κανέναν να μη σουτάρει πάνω από μόλις 11 σουτ στο ντέρμπι με την Εφες), η Μπαρτσελόνα βασίζεται στο ρόστερ της, στο ατομικό ταλέντο και στην προσωπικότητα. Η αλήθεια είναι ότι το μπάσκετ της δεν είναι ωραίο: o coach Γιασικεβίτσιους προσπαθεί να βάλει σε υπερβολική «νόρμα» παίκτες με τεράστιο ταλέντο, πράγμα που είναι πολύ δύσκολο και ίσως ακατόρθωτο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να μην πείθει μεν, αλλά σίγουρα έχει ένα τρόπο να κερδίζει. Έτσι, για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική έχει το νούμερο 1 στη στήλη μας, με τον Davies να ξεσπά σε 27 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε μια πραγματικά φανταστική εμφάνιση και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ηταν αυτός μάλιστα που ακολούθησε το drive του Χίγκινς στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας και με φόλοου έστειλε σαν από μηχανής θεός το παιχνίδι στην παράταση. Την ίδια στιγμή, οι άλλοι δύο της big 3 της ομάδας της Βαρκελώνης, Καλάθης και Μίροτιτς είχαν επίσης εξαιρετικά ματς και έτσι η Μπαρτσελόνα κέρδισε τη Μονακό με 85-81. Ο Davies είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, έχει βελτιώσει το παιχνίδι του σε άμυνα και επίθεση και παρά το ότι βραδιές σαν τη χθεσινή δε περιμένουμε να ξαναδούμε, σίγουρα θα είναι σημαντικός κρίκος στην προσπάθεια της ομάδας του για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ακολουθήστε το Shot Clock στο Facebook