Skip to main content

Ο Ποκουσέφσκι και το λαμπρό μέλλον της Οκλαχόμα

Το Shot Clock αναλύει πως οι Θάντερ καταφέρνουν να εξελίσσονται και να σχεδιάζουν σωστά το μέλλον τους, με τον Ποκουσέφσκι να αποτελεί βασικό μέλος του πλάνου τους.

Μια ομάδα που έχτισε ένα λαμπρό μέλλον

Ο Pokusevski χθες έκανε το καλύτερο του παιχνίδι στο ΝΒΑ - και πιθανότατα έρχονται πολλά τέτοια ακόμα στο μέλλον. Όμως αυτό το ποστ δεν αφορά αποκλειστικά αυτόν. Αφορά το franchise της OKC που έχει ένα σπάνιο ταλέντο να παρουσιάζεται ανταγωνιστικό, ακόμα και όταν ξέρει όλος ο πλανήτης ότι κάνει tanking. Μια ομάδα που παρότι έχασε μια τεράστια ευκαιρία για να έχει μια μεγάλη δυναστεία (με KD, Harden, Westbrook, Ibaka κ.α.), δε σταμάτησε ποτέ να σχεδιάζει, να κάνει ολόσωστες επιλογές στα draft και να καταφέρνει να παρουσιάζει όμορφα πράγματα ακόμη και στις χειρότερες σεζόν.

Φέτος, φυσικά δεν υπάρχει κάποιος στόχος πέρα από την ανάπτυξη των παιχτών. Κι όμως με το ρεκόρ της θα διεκδικούσε για τα καλά είσοδο στα play off της Ανατολής. Μια ομάδα χτισμένη γύρω από τον SGA: ένα παίκτη που παίζει με απίστευτη ωριμότητα και έχει potential να γίνει ένας από τους καλύτερους 2 way guard στη λίγκα. Δίπλα του παίκτες όπως οι Lu Dort, Bazley, Maledon, Roby που έχουν εξαιρετικό role player potential. Και φυσικά, οι δίδυμοι πύργοι που πραγματικά πρόκειται για παίκτες που μπορούν να ξεχωρίσουν:

Από τη μία, ο Moses Brown, ένας ψηλός που ήταν στο top 15 του high school ranking και έχει όλα τα φυσικά προσόντα να πρωταγωνιστήσει στο κορυφαίο επίπεδο. Μετά από μια εξαιρετική παρουσία στη G League, o Brown δείχνει ότι μπορεί να αναπτύξει τις ικανότητες του όσον αφορά την αντίληψη του για το παιχνίδι και με το work ethic που φαίνεται να έχει, the sky is the limit.

Από την άλλη, ο Pokusevski, για τον οποίο έχουμε αναφερθεί αναλυτικότατα στο παρελθόν και μιλώντας για ένα potential που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα επίπεδα ενός Kristaps Porzingis με advanced playmaking skills. Βέβαια, ο Σέρβος είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό και απέχει το ίδιο από το παραπάνω ταβάνι, με το να είναι ένας παίκτης τύπου Thon Maker. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θέλει υπομονή και ανάπτυξη βήμα-βήμα.

Όλα αυτά θα πρέπει να τα δούμε μέσα σε ένα ορισμένο πλαίσιο: η OKC έχει πάρα πολλά picks τα επόμενα χρόνια. Σίγουρα δε μπορούμε να προτρέχουμε για τα πολλά επόμενα drafts. Όμως, μπορούμε να πούμε ότι μια πεντάδα του χρόνου αποτελούμενη απο Cunningham, SGA, Dort, Pokusevski, Brown θα ήταν για μας η πιο Must see πεντάδα.

The future is bright.

Ακολουθήστε το Shot Clock στο Facebook