Skip to main content

TOPS & FLOPS – Ο Κλάιμπερν, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Λάρκιν και ο...χλιαρός Μαρίνκοβιτς (vids)

Η στήλη Tops and Flops είναι και πάλι κοντά σας, για να σας παρουσιάσει αυτήν τη φορά τους κορυφαίους, αλλά και όσους απογοήτευσαν, στη 12η αγωνιστική της Euroleague.

Το ενδιαφέρον μας σήμερα είναι στραμμένο στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση αποκλειστικά, καθώς δεν διεξήχθησαν παιχνίδια για Eurocup και BCL, λόγω των αγώνων για τα προκριματικά του Mundobasket 2023.

jjtyuy

TOPS:

Will Clyburn

Ο Αμερικάνος all around forward, ο καλύτερος και πληρέστερος της Euroleague, αυτός που μπορεί με την απόδοσή του να καθορίσει παιχνίδια και τίτλους για την ΤΣΣΚΑ, δήλωσε ξανά παρών την Πέμπτη, απέναντι στην Μπάγερν, οδηγώντας την ομάδα του στην ανατροπή, με τα heroics του των τελευταίων λεπτών! Όσες μεταγραφές και αν έχει κάνει η Αρκούδα τα τελευταία χρόνια (Σβεντ, Σενγκέλια, Μιλουτίνοφ), ο Κλάιμπερν είναι ο καταλύτης της, εκείνος που θα «βγάλει» το φίδι από την τρύπα και με την ποιότητά του, θα την ανεβάσει επίπεδο. Στην αναμέτρηση με την Μπάγερν, χρειάστηκε να ανάψει ο Χάκετ τη σπίθα, για να «βάλει φωτιά» ο ίδιος στο φινάλε... Συνολικά πέτυχε 17 πόντους, εκ των οποίων οι περισσότεροι στην crunch time!

Giorgos Papagiannis

Η περσινή σεζόν για τον Έλληνα σέντερ ήταν εκείνη της καταξίωσης, καθώς αποτέλεσε έναν εκ των καλύτερων και πιο σταθερών παικτών του Παναθηναϊκού, ενώ ήταν από τους διακριθέντες ψηλούς για όλη τη διοργάνωση, βάσει αριθμών. Φέτος μπορεί μέχρι τώρα να μην έχει πλησιάσει τα περσινά στάνταρ, ωστόσο σταδιακά αρχίζει να βρίσκει τον καλό του εαυτό, κάτι που έδειξε και στη νίκη επί της Ζενίτ! Δεν είναι μόνο το double – double των 18 πόντων και 13 ριμπάουντ, που σε συνδυασμό με τα 4 κοψίματα, τον τοποθετεί σε ένα κλειστό club (μαζί με Σαμπόνις, Πέκοβιτς και Χίζνιακ, σύμφωνα με tweet της λιθουανικής σελίδας Basketnews), με μια τέτοια επίδοση, αλλά η συνολική του κυριαρχική παρουσία στις δύο ρακέτες. Το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν το καλάθι του, μόλις 0.9” πριν τη λήξη μιας κρίσιμη επίθεσης στα τελευταία λεπτά, κάνοντας το 66 – 62, που αποδείχθηκε καθοριστικό για τη νίκη των πρασίνων.  

Shane Larkin

Last but not least στους Tops αυτής της εβδομάδας, ο γνωστός και … μη εξαιρετέος Σέιν Λάρκιν! Ο Αμερικάνος γκαρντ, όταν βρει ρυθμό και είναι σε καλή κατάσταση, είναι απολαυστικός και μπορεί να σπρώξει την Εφές σχεδόν μόνος του στη νίκη. Κάτι τέτοιο έκανε και στο Τουρκικό ντέρμπι, με αντίπαλο τη Φενερμπαχτσέ, όπου ειδικά στο 4ο δεκάλεπτο, αποτέλεσε τον κύριο εκφραστή της ανατροπής, με την ομάδα του να γυρνάει από το – 9, μόλις 6 λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Σε εκείνο το διάστημα έκανε τα πάντα, σκοράροντας, δίνοντας ασίστ και παίζοντας άμυνα, με αποτέλεσμα δίκαια να βρίσκεται στους καλύτερους της 12ης αγωνιστικής!

FLOPS:

Vanja Marinkovic

Ο Μαρίνκοβιτς δεν βρίσκεται στις απογοητεύσεις αυτής της εβδομάδας μόνο για την απόδοσή του επί της Ρεάλ. Εξάλλου οι απουσίες της Μπασκόνια, η κακή κατάσταση κάποιων βασικών παικτών, η απομάκρυνση του Ιβάνοβιτς και συνολικά η μέτρια εικόνα της φέτος, καθιστούσαν το παιχνίδι εξαρχής ως εξαιρετικά δύσκολο και η διεκδίκηση της νίκης θα αποτελούσε έκπληξη. Ωστόσο, ο Σέρβος swingman, μετά τη «χλιαρή» παρουσία του στη Βαλένθια, ούτε και στην Μπασκόνια δικαιώνει τις προσδοκίες, αδυνατώντας να προσφέρει σε σταθερή βάση και να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του. Ο αγώνας με τη Ρεάλ δεν ήταν εξαίρεση, με τον ίδιο να μένει στους 6 πόντους με 2/8 σουτ.

Corey Walden

Σε αντίθεση με το Σέρβο, ο Γουόλντεν φέτος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και αποτελεί μια «σταθερά» στην περιφέρεια της Μπάγερν, χάρις στο 2-way profile του. Παρόλα αυτά η απόδοσή του απέναντι στην ΤΣΣΚΑ δεν ήταν τόσο καλή, αγωνιζόμενος λίγο και μη προσφέρντας επιθετικά, σε ένα παιχνίδι που αν ο Χίλιαρντ είχε βοήθεια και από αυτόν, το αποτέλεσμα πιθανόν να ήταν διαφορετικό…

Keenan Evans

Στο ίδιο μοτίβο είναι και η επιλογή του Έβανς, ενός παίκτη που αν και ξεκίνησε την περίοδο με αργά βήματα, τις προηγούμενες αγωνιστικές είχε θετική παρουσία, βοηθώντας την ομάδα του να πετύχει ένα σερί νικών. Ωστόσο, τόσο στη συντριβή από τον Ολυμπιακό, όσο και στην ήττα – σοκ από την Άλμπα, δεν κατάφερε να κυμανθεί στα γνωστά στάνταρ απόδοσής του, σε άμυνα και επίθεση, στερώντας από την ομάδα του μια πολύτιμη λύση. Η συγκομιδή των 3 μόλις πόντων, με 1/7 σουτ, είναι χαρακτηριστική της εικόνας του στο Βερολίνο.