Skip to main content

TOPS & FlOPS – Λάμψη Κάρτερ, Μότλεϊ, απογοήτευση Ντούμπλιεβιτς (vids)

Μετά από απουσία μίας εβδομάδας, η στήλη Tops & Flops επιστρέφει, για να σας παρουσιάσει τους θετικούς και αρνητικούς πρωταγωνιστές, της εβδομάδας που πέρασε, για Eurocup και Basketball Champions League.

zzxcxzz

TOPS:

TYSON CARTER

Ο απόφοιτος του Mississippi State και ένα από τα πρόσωπα της περσινής σεζόν στην Basket League, συνεχίζει και φέτος τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του, οδηγώντας το Λαύριο σε μια καλή πορεία στο BCL, με ρεκόρ 2 – 1 μέχρι τώρα. Τελευταίο θύμα του ήταν η Ρωσική Nizhny, η οποία γνώρισε την ήττα στην παράταση, με τον Κάρτερ να σκοράρει 35 πόντους με πολύ καλά ποσοστά.

ISAIAH WHITEHEAD

Ο Αμερικάνος guard της Μπεσίκτας ήταν καθοριστικός στη δύσκολη νίκη της ομάδας του, επί της σκληροτράχηλης Λ. Ρίτας, μετά από δύο παρατάσεις. Μπορεί να υπήρξε άστοχος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο στο κρίσιμο σημείο, προς το τέλος της 2ης παράτασης, ήταν ένα δικό του τρίποντο και ένα καλάθι με drive (ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο 79 – 79), που έδωσαν στην Μπεσίκτας εικόνα νικητή. Μάλιστα ο Whitehead, εν τη απουσία του Jordan Bone, ηγήθηκε και στο οργανωτικό κομμάτι, με 9 ασίστ, πλησιάζοντας το double – double.

TYRUS MCGEE

Ο McGee εξαργύρωσε την καλή του παρουσία πέρυσι στη Ηolon του Δέδα με μεταγραφή στην πρωταθλήτρια BCL, Burgos, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τον McFadden. Το παιχνίδι με την Oldenburg δεν εξελισσόταν καλά, αλλά ήταν εκείνος ο πρωτοστάτης της ανάκαμψης της ομάδας του στην επανάληψη, με 14 πόντους στο 2ο ημίχρονο (από τους 22 συνολικά), σπρώχνοντας την προς τη νίκη! 

FLOPS:

DAVID HOLSTON

Ο πολύπειρος guard της Dijon είναι η καρδιά και το μυαλό της Γαλλικής ομάδας τα τελευταία χρόνια και το έχει δείξει πολλές φορές στο BCL. Ωστόσο, στην εφιαλτική αναμέτρηση με τη Malaga και τη συντριβή, ήταν αρνητικός, δίχως να μπορέσει να διασωθεί από το γενικότερο ναυάγιο… Δεν είναι συνηθισμένο ο Holston να μένει στους 4 πόντους και να υποπίπτει σε ισάριθμα λάθη.

SPEEDY SMITH

Η Λ. Ρίτας έφθασε κοντά σε μια σημαντική νίκη στην Κων/πολη, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Ο Αμερικάνος guard δεν βοήθησε ουσιαστικά, μένοντας χαμηλά στο σκοράρισμα με άσχημα ποσοστά (2/14 σουτ) και μη δίνοντας λύσεις στα κρίσιμα σημεία, όπου η Λιθουανική ομάδα εξαρτιώταν από τις ορέξεις του Girdziunas επιθετικά.

ROLANDS FREIMANIS

Ο Λετονός forward είναι ένας έμπειρος παίκτης με πολυετή θητεία στα Ευρωπαϊκά παρκέ και μάλιστα πρόπερσι τον είχαμε δει ξανά στο BCL, με τη φανέλα της φιλόδοξης Anwil, ως αντίπαλο της ΑΕΚ. Παρά την ικανότητά του στην επίθεση, ο Freimanis είχε κακή βραδιά απέναντι στο Λαύριο, στερώντας την ομάδα του από ένα σημαντικό όπλο…

3453543543

TOPS:

JOHNATHAN MOTLEY

Για τον Αμερικάνο έχουν γραφτεί πολλά φέτος και η αλήθεια είναι ότι δικαιώνει όλους όσους πιστέψαμε ότι μπορεί να σταδιοδρομήσει στην Ευρώπη. Μέχρι τώρα στην VTB, αλλά ειδικά στο Eurocup, όπου η Loko παραμένει αήττητη, είναι οδοστρωτήρας με εντυπωσιακά νούμερα και ακόμη πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις. Μάλιστα στην 3η αγωνιστική αναδείχθηκε MVP, έχοντας το υψηλότερο PIR και επικρατώντας κατά κράτος των ψηλών της Μπουλόν-Λεβαλούα.

JUSTIN COBBS

Ο Αμερικάνος με το διαβατήριο από το Μαυροβούνιο είναι ίσως ο καλύτερος και πιο ώριμος PG, από το επίπεδο του Eurocup, στον οποίο δεν έχει δοθεί ακόμη ευκαιρία να αγωνιστεί στην Euroleague με ένα μεγαλύτερο σύλλογο. Τα τελευταία 3 χρόνια είναι ο «οδηγός» της Buducnost και ο παίκτης που την έχει «ξελασπώσει» σε αρκετές περιπτώσεις. Στο δύσκολο παιχνίδι με αντίπαλο την πολυδιαφημισμένη Βίρτους, ο Cobbs έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης, όταν η ομάδα του βρέθηκε πίσω στο σκορ και ήταν εκείνος που στο φινάλε, με το καθαρό μυαλό του, χάρισε τη νίκη στην Buducnost. Το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν οι 8 ασίστ για μόλις 1 λάθος…

KEVARRIUS HAYES

Για τον Hayes είχαμε γράψει πριν λίγες ημέρες, ως μια καλή λύση αν επιλεγόταν ένας αθλητικός p’n’r center από την Ευρώπη στον Ολυμπιακό και … προτού αλλέκτωρ λαλήσει τρις, ήρθε να μας δικαιώσει! Στο derby απέναντι στην Cedevita-Olimpija, o Αμερικάνος ψηλός ήταν απολαυστικός, κυριαρχώντας στις δύο ρακέτες και δείχνοντας ένα μέρος των δυνατοτήτων του. Τόσο οι double – double επιδόσεις του, όσο και η παρουσία του στην άμυνα, δίκαια τον φέρνουν στους Tops αυτής της αγωνιστικής!

FLOPS:

BOJAN DUBLJEVIC

Ο Μαυροβούνιος ψηλός είναι «σκιά του εαυτού του» μέχρι τώρα, μετά από τη συνεχιζόμενα καλή παρουσία του με τη Valencia στην Euroleague. Οι αλλαγές φέτος στην ομάδα και ίσως η έλλειψη κινήτρου, τον έχουν οδηγήσει σε μέτριες εμφανίσεις, απέχοντας από τον παίκτη που έχουμε συνηθίσει. Ο εντός έδρας «εμφύλιος» με την ΓκρανΚα δεν ήταν εξαίρεση για τη φετινή σεζόν, με τον Dubljevic να αγωνίζεται μόλις για 15’ και να «κινείται σε ρηχά νερά».

ABDUL GADDY

Ο Αμερικάνος guard είχε ξεκινήσει πέρυσι στο Περιστέρι, όπου υπήρξε θετικός στα πρώτα παιχνίδια. Ο ερχομός του Πεδουλάκη σήμανε την αποπομπή του, αλλά φέτος ο Προμηθέας και ο (πρώην πλέον προπονητής των Πατρινών) Casimiro, του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης. Ο Gaddy μέχρι τώρα παρουσιάζει μεταπτώσεις στην απόδοσή του και το ίδιο συνέβη στον εκτός έδρας αγώνα με την Μπουρζ, με την ομάδα του όχι μόνο να γνωρίζει βαριά ήττα και να μένει χωρίς νίκη για 3η σερί αναμέτρηση, αλλά και τον ίδιο να είναι σε κακή βραδιά.

VICTOR SANDERS

Κλείνουμε με τον ταλαντούχο point forward, ένα είδος προς εξαφάνιση τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Μετά την περσινή του θητεία στην Τρέντο, ο Sanders αναβαθμίστηκε στη Βενέτσια, δείχνοντας θετικά δείγματα έως τώρα. Ωστόσο, απέναντι στην UIm, o Sanders έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, με την Ιταλική ομάδα να γνωρίζει την ήττα. Δεν κατάφερε να σκοράρει εντός παιδιάς, ενώ δεν απέφυγε και τα λάθη…