Skip to main content

Τα λάθη και η άμυνα κοστίζουν (vid)

Ο coach Kωνσταντίνος Πανάς σχολιάζει την ήττα του Παναθηναϊκού στο Μόναχο και εστιάζει στα πολλά λάθη των «πρασίνων» και τη κακή προσωπική άμυνα. 

Ήταν δεδομένο ότι η απραξία επηρέασε τον Παναθηναϊκό σε μεγάλο βαθμό. Ήρθε απλά αυτός ο παικταράς ο Χεζόνια και έκανε τους περισσότερους να το ξεχάσουν. Ωστόσο σε ένα ακόμη παιχνίδι, όπως επαναλήφθηκε με την Άλμπα, οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί στο πλάνο τους, αλλά δεν είχαν καθαρό μυαλό, είχαν μεγάλη αστοχία στις βολές και έπαιξαν αρκετά κακή προσωπική πάνω στον αστέρα της Γερμανικής ομάδας, Γουέιντ Μπάλντγουιν. 

Πρέπει να κατανοήσουμε πόσο δύσκολο είναι να επανέλθει μια ομάδα μετά από το κορονοϊό και ειδικά όταν έπληξε τα 2/3 της ομάδας. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η ενέργεια δεν βρίσκεται έτσι απλά και ότι ο καλός ρυθμός που είχαν αποκτήσει οι «πράσινοι» μέχρι το ματς με τον Ολυμπιακό έχει χαθεί και θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να επανέλθει. 

Χρειάζεται υπομονή. 

Από εκεί και έπειτα πάμε να δούμε τι πήγε λάθος. 

Ο Παναθηναϊκός παίζει εξαιρετική άμυνα, τρέχει σωστά στον αιφνιδιασμό και βρίσκει σκορ από εκεί, ενώ και στο μισό γήπεδο στέκεται ικανοποιητικά κυρίως μέσα από τη περιφερειακή εκτέλεση που κυμάνθηκε αρκετά καλά. Ωστόσο όταν προηγείσαι με 11 πόντους, λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου και ο αντίπαλος καταφέρει και περνάει μπροστά, τότε υπάρχει πρόβλημα και φυσικά δεν είναι ο κορονοϊός. 

Δεν γίνεται οι point guard της ομάδας να υποπίπτουν σε τόσα ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ λάθη… Μιλάμε για εισαγωγικές πάσες τις περισσότερες φορές ή ακόμη και κατέβασμα της μπάλας… Ο Παναθηναϊκός επέλεξε φέτος να φτιάξει μια ομάδα χωρίς καθαρό «άσσο» και δεν μιλάμε καν για καλό δημιουργό, αλλά για ένα παιδί που θα κάνει τα βασικά σε αυτή τη θέση. 

Θα έχει καλή ντρίμπλα, ώστε να αποφορτίζει τους υπόλοιπους, θα μπορεί να πασάρει τη μπάλα και να περιορίσει τα λάθη και οτιδήποτε μπορούσε να προσφέρει σε επίθεση και άμυνα φυσικά. 

Είναι αδιανόητο οι δύο από τους τρεις παίκτες που παίζουν στη θέση «1» να κάνουν εννέα λάθη! Σε απλές αποφάσεις κυρίως… 

Επίσης πάμε στις έντεκα χαμένες βολές… 

Δεν γίνεται σε τόσο κλειστό παιχνίδι οι «πράσινοι» να έχουν ΤΡΙΑ χαμένα ζευγάρια ελευθέρων βολών… Και συνολικά 17 στις 28… 

Μιλάμε για παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός έχασε με πέντε πόντους. 

Από εκεί και έπειτα πρέπει να εστιάσουμε στη προσωπική άμυνα. Απόψε κανείς δεν μπόρεσε να κάνει καλή δουλειά απέναντι στον Μπάλντγουιν και φυσικά κακές close out και ελάχιστη πίεση πάνω στη μπάλα. 

Στοιχεία δηλαδή που είχε η ομάδα του πρώτου γύρου και κατάφερε να επικρατήσει των Γερμανών. 

Οι «πράσινοι» έχουν ανάγκη να δουλέψουν όλοι μαζί, να μπουν οι τραυματίες και να μπορέσουν να βρουν ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια.