Skip to main content

Ο λόγος που ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει ξεμπλοκάρει

O coach Κωνσταντίνος Πανάς γράφει για την εύκολη επικράτηση του Παναθηναϊκού απέναντι στη Βιλερμπάν που αν μη τι άλλο έσπασε το αρνητικό σερί και έδωσε ξανά πνοή στους «πράσινους».

Για να είμαι ειλικρινής ο φετινός Παναθηναϊκός μου θυμίζει σε τεράστια βαθμό τον περσινό Ολυμπιακό που υπήρξε μια ομάδα με καλούς αθλητές, αλλά αρκετά μπερδεμένους. Μια ομάδα που έκανε μεγάλα διπλά όπως μέσα στη ΤΣΣΚΑ και χρειάστηκε ένα ισχυρό σοκ για να συνέλθει. Ποιο ήταν αυτό; Η έλευση του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος δούλεψε από εκείνη τη περίοδο μέχρι σήμερα για την επόμενη μέρα. Η δουλειά του αρχίζει και φαίνεται τώρα… Περίπου ένα χρόνο αργότερα, οπότε ας ελπίσουμε και ο Παναθηναϊκός να δείξει την ίδια στήριξη και υπομονή με τον Όντεντ Κάτας.

Ο Παναθηναϊκός στα τελευταία παιχνίδια μοιάζει να έχει ξεμπλοκάρει. Η επιστροφή του Ζακ Όγκαστ ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς έδωσαν στο Ντίνο Μήτογλου την ευκαιρία να παίξει ξανά τη φυσική του θέση και να παίξει πολύ. Φαίνεται πως το προπονητικό δίδυμο έχει κατασταλάξει σε ένα συγκεκριμένο ροτέισον που κατά βάσει στηρίζεται στο Ελληνικό δίδυμο ψηλών Μήτογλου και Παπαγιάννη και παράλληλα προσπαθεί να ενσωματώσει όσο γίνεται το Καλαϊτζάκη σε ένα συγκεκριμένο ρόλο και φυσικά τους Μποχωρίδη και Κασελάκη, επίσης για πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Παράλληλα οι χρόνοι των Γουάιτ και Μπεντίλ μειώθηκαν αρκετά, αλλά με συγκεκριμένους ρόλους ως back up του starter Μήτογλου ως είθισται από το αρχικό πλάνο που είχαν βάλει οι «πράσινοι» που προέβλεπε η ελληνική φρουρά Παπαπέτρου – Μήτογλου – Παπαγιάννης να παίρνουν τη μερίδα του λέοντος στο χρόνο συμμετοχής.

Το μειωμένο ροτέισον έχει ως αποτέλεσμα να βρουν ρυθμό συγκεκριμένα σχήματα και παίκτες που αυτή τη στιγμή τουλάχιστον μοιάζουν να τα πηγαίνουν περίφημα σε ένα σημείο όπου ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη το καλό μπάσκετ κυρίως και έπειτα το αποτέλεσμα.

Ο Ντίνος Μήτογλου είναι δεδομένα ένα ιδιαίτερα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για το Παναθηναϊκό. Ένα παιδί που ήρθε ως ταλέντο και τα τελευταία χρόνια έχει εδραιωθεί ως ένας ιδιαίτερα αξιόπιστος αμυντικός και ριμπάουντερ για τη θέση που παίζει. Μέχρι ένα σημείο της περσινής σεζόν υπήρξε από τους κορυφαίους ψηλούς αυτού του είδους γι’ αυτό και η φετινή σεζόν δεν πρέπει να του δημιουργήσει ερωτηματικά και αμφισβήτηση προς τον εαυτό του, αλλά να μπορέσει ξανά να αποδώσει στα περσινά στάνταρντ. Αρχής γενομένης με την επιστροφή Όγκαστ αγωνίζεται ξανά μόνο στη θέση «4» και φαίνεται από τη γλώσσα του σώματος ότι νιώθει καλά και είναι έτοιμος να εκμεταλλευτεί το υπόλοιπο της σεζόν προς όφελος του.

Όσον αφορά το Παπαγιάννη ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή βάσει του ταλέντου του να φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα, αλλά τίποτα δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη σκληρή δουλειά του. Από μικρός υπήρξε από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη η φετινή του απόδοση. Αναμενόμενα θα φανέρωνε αυτή την εικόνα και προσωπικά δεν τον βλέπω να μένει για πολύ καιρό στην Ευρώπη… Το ταλέντο του είναι για την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και αν όχι του χρόνου, σίγουρα τα επόμενα χρόνια θα τον θαυμάζουμε από εκεί που σταμάτησε.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα ο Όντεντ Κάτας αναμένεται να είναι ο επόμενος προπονητής του Παναθηναϊκού. Ένας άνθρωπος που έχει συνδεθεί με το «τριφύλλι» και αναζητάει μια μεγάλη πρόκληση της καριέρας του. Το ζήτημα για τον Ισραηλινό είναι η στήριξη και κυρίως το πόσο γρήγορα θα καταφέρει να επανδρώσει το πλάνο που έχει στο μυαλό του. Μην ξεχνάμε ότι οι «πράσινοι» ξεκινάνε την προετοιμασία τους από τώρα για του χρόνου προσπαθώντας να πέσουν με το κεφάλι ψηλά στην Ευρώπη, να κρατήσουν τα ηνία στην Ελλάδα και να διατηρήσουν στο ρόστερ, τους αθλητές που επιθυμούν.

Ο Ζακ Όγκαστ μπορεί να είναι ένας από τους αθλητές που θα ευεργετηθούν από τον τρόπο που αγωνίζεται ο Όντεντ Κάτας… Μείνετε συντονισμένοι για την πλήρη ανάλυσης της στρατηγικής του!