Skip to main content

Ο Παναθηναϊκός αυτός είναι, το αντέχετε;

Ο coach Κωνσταντίνος Πανάς γράφει για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μπασκόνια.

Είναι αλήθεια ένα σκληρό βράδυ ή καλύτερα μια σκληρή εβδομάδα για το Παναθηναϊκό. Μια εβδομάδα απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους της δεύτερης ταχύτητας. Παιχνίδια στα οποία έκανε ακριβώς τα ίδια λάθη. Δύο παιχνίδια καρμπόν στα οποία έκανε τη προσπάθεια του και όταν άδειασε σωματικά και πνευματικά κατέρρευσε.

Δεν έχει τόσο νόημα να αναλωθούμε στη τακτική ΚΑΙ απόψε…

Δύο αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους και σήμερα:

43% στο δίποντο ο Παναθηναϊκός

72% στο δίποντο η Μπασκόνια.

24 assist για 14 λάθη η Μπασκόνια.

16 assists για 14 λάθη ο Παναθηναϊκός.

5190753

Πως συγχέονται τα νούμερα μεταξύ τους; Η ευστοχία στο δίποντο προέρχεται από δύο βασικούς τομείς. ΚΑΚΙΣΤΗ προσωπική άμυνα σε οποιοδήποτε τομέα. Από 1vs1, μέχρι άμυνα στη close out, ήταν λίγες οι στιγμές που ο Παναθηναϊκός έπαιξε πραγματική άμυνα. Και φυσικά ο coach Βόβορας έπρεπε να κάνει κάτι για να καλύψει αυτή την αδυναμία που σήμερα απέναντι σε πιο ορμητικά γκαρντ φάνηκε περισσότερο από ποτέ. Όταν αναγκάζεσαι να παίξεις ζώνη για να «γλιτώσεις» το 1v1 και τις περιστροφές απέναντι σε ομάδα που σουτάρει με 45%, τότε δεν μπορείς να σχολιάσεις κάτι. Καμία αυταπάρνηση, κανένας εγωισμός, τίποτα. 24 assists σε τρανζίσιον, σε πάσες στη weak side κλπ, κλπ. Ένα ακόμη παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει, αλλά στέρεψε από δυνάμεις.

Και αν κάτι λυπεί, είναι η διάθεση. Καμία, μα καμία διάθεση. Η ψυχολογία, όσο περνάει ο καιρός γίνεται χειρότερη και τώρα είναι η ώρα να αποδείξει ότι πρέπει να παίζει στο «7» σε κάθε παιχνίδι. Έτσι και αλλιώς στο «7» φτιάχτηκε να παίζει ο φετινός Παναθηναϊκός. Με τη διάθεση στα ύψη και όπως μας συνήθισε η ομάδα του Βόβορα ανέβαινε συχνά, πυκνά στο «8», αλλά χωρίς ποιότητα δεν μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω, το έχουμε πει. Ωστόσο τα ματς στην Ισπανία η ομάδα του Παναθηναϊκού έπαιζε για «4» και έφτανε στο «5» χωρίς διάθεση.

Σίγουρα οι παίκτες δεν είναι ρομπότ και επηρεάζονται. Η ήττα φέρνει προβληματισμό, αλλά κανείς δεν περιμένει από το φετινό Παναθηναϊκό το κάτι παραπάνω. Μονάχα προσπάθεια.

Όπως και τη Τρίτη, έτσι και σήμερα όταν πλησίασαν τη διαφορά, ξαφνικά άδειασαν και το παιχνίδι τελείωσε.

Αλλά για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, χωρίς να κρυβόμαστε.

5190740

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι πρώτες επιλογές του Γιώργου Βόβορα παρουσιάζονταν ως ο Λορέντζο Μπράουν, ο Ρόκας Γκιεντράιτις, ο Γκρεγκ Γούιτινγκτον και ο Τόνι Τζιεκίρι. Οι «πράσινοι» κυρίως για οικονομικούς λόγους δεν μπόρεσαν να εκπληρώσουν τα θέλω του προπονητή.

Όταν αναγκάζεσαι να «βουλώσεις» τις τρύπες του ρόστερ με παίκτες που είναι πιο κάτω από τις πρώτες επιλογές σου, είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν αστοχίες. Κανείς προπονητής δεν είναι μάγος και επίσης δεν είναι όλοι οι προπονητές τυχεροί να διαλέγουν όλους τους παίκτες που επιθυμούν.

Ο Γιώργος Βόβορας, όμως, δεν θα τα παρατήσει και με όσους παίκτες διαθέτει θα παλέψει, θα τους βελτιώσει και στο τέλος θα δεχτεί χειροκρότημα γιατί κάθησε κοντά σε καλούς προπονητές που είχαν αυτή τη φιλοσοφία.

Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα της τρίτης ταχύτητας στη διοργάνωση. Οι φίλοι του, μπορείτε να το αντέξετε;