Skip to main content

Κυρίτσης: «Βοήθησε και για ψυχολογικούς λόγους η νίκη επί του Ηρακλή»

Ο ήρωας του Ερμή Σχηματαρίου, στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, Αλέξανδρος Κυρίτσης, μίλησε στο EOK WEB Radio για την νίκη επί του «Γηραιού» αλλά και το επερχόμενο παιχνίδι με τον Αμύντα.

Αναλυτικά Αλέξανδρος Κυρίτσης μίλησε:

Για τη νίκη επί του Ηρακλή την Τετάρτη (22/02): «Σίγουρα όταν είσαι ο Ερμής Σχηματαρίου και παίζεις με τον Ηρακλή που έχει βλέψεις για άνοδο και είναι μια ιστορική ομάδα είναι κάτι πολύ σημαντικό για την ομάδα και σίγουρα αποτελεί βαθμολογικά «ανάσα». Όπως έχουμε δει, το πρωτάθλημα φέτος είναι πάρα πολύ δύσκολο, οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να κερδίσει την οποιαδήποτε, όλες οι ομάδες έχουν πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους σε νίκες-ήττες. Είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες να το διαχειριστούν κι εμείς προσπαθούμε να βρούμε μια ισορροπία και μια ψυχολογία κάνοντας ένα σερί νικών, ώστε ν’ ανέβουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Βοήθησε και για ψυχολογικούς λόγους η νίκη επί του Ηρακλή».

Για το ότι έχασε 2 βολές πριν το νικητήριο καλάθι: «Ήταν λίγο οξύμωρο και περίεργο αυτό που έγινε, γιατί δεν περίμενα να χάσω τις 2 βολές, αλλά έχω μάθει μετά από τόσα χρόνια να το διαχειρίζομαι και να κοιτάζω την επόμενη φάση. Αυτό ήταν το μόνο σκεπτικό μου, δεν έμεινα εκεί. Ήθελε λίγο τύχη και τελικά βγήκε σε καλό έτσι όπως εξελίχθηκε».

Για το παιχνίδι με τον Αμύντα: «Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ματς. Οποιοδήποτε εκτός έδρας παιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο για ‘μας. Έχει αποδειχθεί ότι δεν είμαστε το ίδιο αποτελεσματικοί εκτός έδρας, προσπαθούμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό και να βελτιωθούμε. Θεωρώ ότι έχουμε κάνει βήματα προόδου και αυτό πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο. Ξέρουμε ότι ο Αμύντας το θέλει πάρα πολύ το παιχνίδι, όπως κι εμείς άλλωστε. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, ώστε να πάρουμε το καλύτερο που μάς αναλογεί. Μακάρι να είμαστε σε μια καλή μέρα, γιατί έχουμε ποιότητα, να παίξουμε καλά σαν ομάδα, να είναι πάνω απ’ όλα ένα ωραίο παιχνίδι για το κοινό και στο τέλος να είμαστε εμείς οι νικητές».

Για το πώς διαχειρίζονται το ότι έχουν αρκετές προσωπικότητες στην ομάδα: «Για ‘μένα προσωπικά είναι πάντα καλό να παίζεις με ποιοτικούς παίκτες, γίνεται το παιχνίδι πολύ πιο εύκολο. Δεν είμαστε απ’ την αρχή όλοι μαζί και χρειάζεται λίγος χρόνος να γίνουμε περισσότερο ομάδα, όμως, όταν κάποιος έχει εικόνες από μπάσκετ και είναι ποιοτικός, αυτός ο χρόνος μειώνεται. Νομίζω ότι τα περιθώρια βελτίωσής μας είναι πολύ μεγάλα. Δεν έχουμε δείξει ακόμα τι μπορούμε να κάνουμε, μπορούμε να παίξουμε ακόμα πολύ καλύτερα. Ο χρόνος είναι «σύμμαχός» μας, θα δουλέψουμε όσο μάς το επιτρέπει το πρόγραμμα και όσο περνάει ο καιρός θα παρουσιαζόμαστε καλύτεροι».