Skip to main content

Παπαντωνίου: «Τελικοί τα τρία παιχνίδια στην έδρα μας»

Για την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στον Έσπερο, αλλά και την πορεία και τους στόχους της ομάδας της Λαμίας, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Νώντας Παπαντωνίου.

Αναλυτικά ο έμπειρος γκαρντ μίλησε:

Για την παρθενική σεζόν του Εσπέρου Λαμίας στην κατηγορία: «Έγινε μια καλή προσπάθεια απ’ την αρχή της χρονιάς, στελεχώθηκε ένα καλό, ποιοτικό και έμπειρο ρόστερ, με αρκετά νέα παιδιά. Εδώ γίνεται μια καλή προσπάθεια, οι άνθρωποι έχουν ένα πλάνο στο μυαλό τους για την ομάδα, έχουν διάθεση. Τους λείπει σίγουρα η εμπειρία και απ’ την κατηγορία και γενικά σαν οργανισμός, αλλά έχουν θέληση και προσπαθούν, οπότε αυτό μετράει».

Για τον στόχο του Εσπέρου: «Όλες οι ομάδες είναι κοντά. Εμείς έχουμε έναν “τελικό” αύριο (09/03). Στο προηγούμενο παιχνίδι προσπαθήσαμε να κερδίσουμε λίγο χρόνο απ’ τους ξένους ώστε να τον χρησιμοποιήσουμε στα παιχνίδια που θεωρούμε εμείς “τελικούς”, τα τρία παιχνίδια στην έδρα μας δηλαδή. Είμαστε σε ένα σημείο που μπορούμε να αποφύγουμε τα play-out, ή έστω να μπούμε με πλεονέκτημα στα play-out, ανάλογα με ποιον θα αναμετρηθούμε».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Εμάς το γήπεδο είναι μεγάλο. Ακόμη και 700-1000 άτομα που έροχνται στο γήπεδο φαίνεται σαν να μην έχει πολύ κόσμο, ωστόσο είναι στήριξη τα τόσα άτομα που έρχονται σε κάθε παιχνίδι. Η πόλη αγαπάει τον αθλητισμό. Σίγουρα πρώτα απ’ όλα είναι η ποδοσφαιρική ομάδα της Λαμίας, ειδικά με τη φετινή πορεία της, αλλά είδαμε ακόμα περισσότερο κόσμο το διάστημα που είχαν κλείσει τα γήπεδα του ποδοσφαίρου. Σε κάθε αγώνα είναι κοντά μας. Εγώ χαίρομαι γιατί βλέπω οικογένειες, παιδάκια, μια ωραία μπασκετική οικογενειακή ατμόσφαιρα».

Για την απόφασή του να πάει στον Έσπερο Λαμίας: «Είναι επιλογή μου που ήρθα στον Έσπερο Λαμίας. Η γυναίκα μου είναι από εδώ κοντά, οπότε ήθελα να βρίσκομαι πιο κοντά γιατί τα χρόνια περνούν και βλέπουμε ποιες είναι οι προτεραιότητές μας. Μακάρι να πάνε όλα καλά, να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία και να μείνουμε εδώ και του χρόνου, να έχουμε την ηρεμία μας, να παίζουμε το μπάσκετ όπως το θέλουμε και να το ευχαριστιόμαστε».

Για την Elite League: «Γίνεται ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ο 1ος μπορεί να κερδίσει τον τελευταίο. Επειδή έχω ζήσει λίγο και τη LEB Gold της Ισπανίας, μου θυμίζει κάτι ανάλογο σιγά-σιγά. Το μόνο αρνητικό στην κατηγορία είναι ο περιορισμός των λεπτών των ξένων, γιατί δε μπορείς στο σύνολο των αγώνων να προσέξεις τη χρήση των παικτών αυτών. Τα περισσότερα ματς κρίνονται στο τέλος, οπότε τους χρειάζεσαι».

Για το πόσο βοηθούν οι δύο ξένοι παίκτες του Έλληνες: «Στην περίπτωση που είναι καλός και ποιοτικός ο ξένος, ο Έλληνας παίκτης έχει μόνο να κερδίσει, να βελτιωθεί, να ανταγωνιστεί ένα καλύτερό του παίκτη και αν αξίζει να καταφέρει να κερδίσει τον χρόνο συμμετοχής του. Τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει πολλοί Αμερικάνοι άγνωστης προέλευσης στην Α1, οι οποίοι δεν έχουν δείξει το παραμικρό. Αυτή η “μάστιγα” των προπονητών να έχουν τον Αμερικάνο γιατί είναι Αμερικάνος και να μη βοηθιέται ο Έλληνας, πέρα του ότι φταίνε και εκείνοι, φταίει πάρα πολύ και ο Έλληνας παίκτης. Γενικά υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο στην Elite League. Το σύστημα με τους δύο ξένους βοηθάει πάρα πολύ, γιατί οι καλοί Έλληνες με δύο καλούς ξένους φτιάχνουν μια πολύ καλή ομάδα και δημιουργούν μια πολύ καλή χημεία ώστε να αποδίδουν ωραίο μπάσκετ