Skip to main content

Καραγιάννης: «Ανέλαβα το βάρος των κακών εμφανίσεων, είχε ανοίξει ο δρόμος για Μπράιαντ»

Ο πρώην κόουτς του Μίλωνα Νίκος Καραγιάννης έκανε τη δική του παρέμβαση στο EOK WebRadio.

 Αναλυτικά είπε:

Για την παραίτηση και αποχώρησή του απ’ τον Μίλωνα: «Όταν κάτι δε λειτουργεί σωστά, κάποιος πρέπει ν’ αναλάβει μια ευθύνη. Το έκανα με πλήρη επίγνωση ότι κάτι πρέπει να γίνει και έγινε δεκτή η παραίτησή μου. Ανέλαβα εγώ το μεγαλύτερο βάρος των κακών εμφανίσεων ώστε να μπορέσει να έχει ο Μίλωνας την ημέρα που θέλουν ο πρόεδρος και αυτοί που βάζουν τα χρήματά τους στην ομάδα».

Για τον λόγο που συνέβη αυτό: «Σίγουρα οι εμφανίσεις που κάναμε σε πολλά παιχνίδια δεν ήταν βάσει αυτών που δουλεύαμε στο γήπεδο. Είχαμε καλές στιγμές μες στη σεζόν, αλλά και στιγμές που ήταν τραγικές, όπως στο τελευταίο ματς με το Ψυχικό, όπου μπήκαμε στο 3ο δεκάλεπτο και έγινε είναι επί μέρους σκορ 25-5. Εκεί ήταν μια εικόνα άκρως προβληματική, όπως συνέβη και σε άλλες εμφανίσεις με φέτος».

Για το αν έπαιξε ρόλο και η μη κατάκτηση του UNICEF Trophy: «Εμείς μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση, είχαμε τέσσερις σερί νίκες. Η διακοπή μάς απαρίθμησε, οι δύο Αμερικάνοι πήραν άδεια για την πατρίδα τους, δεν κάναμε τη δουλειά που έπρεπε να κάνουμε, είχαμε τραυματισμούς, αρρώστιες, θλάσεις, το οποίο σήμαινε ότι δεν ήταν καλή η προπόνηση. Όλο αυτό μάς πήγε πίσω».

Για το αν ήταν και θέμα κακών συνεργασιών: «Δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. Απλά με βάση το μπάσκετ που μπορεί να παίξει ο Μίλωνας και βάσει του ρόστερ που έχει, σε πολλά ματς αδικήσαμε πάρα πολύ τον εαυτό μας και την προσπάθεια που γίνεται».

Για το αν είχε δουλευτεί επί των ημερών του η ανταλλαγή Μπράιαντ-ΜακΚίσσικ: «Ναι. Είχε γίνει μια κουβέντα με τον κύριο Αγγελόπουλο, είχα μιλήσει εγώ με τον κύριο Νίκο Οικονόμου. Ήταν ένα διαδικαστικό θέμα θα έλεγα, εφόσον ο κύριος Αγγελόπουλος μπορούσε να εκπληρώσει τις οικονομικές απολαβές και του Σχηματαρίου και του παίκτη. Είχε ανοίξει ο δρόμος. Απ’ τη στιγμή που ο κύριος Αγγελόπουλος εκπλήρωσε τις οικονομικές υποχρεώσεις, έγινε κι αυτή η μεταγραφή. Τώρα με αυτήν τη μεταγραφή αλλάζουν τα δεδομένα. Ο Μίλωνας απέκτησε τον, κατ’ εμέ, καλύτερο Αμερικάνο της Elite League, άρα αλλάζουν και οι ισορροπίες».

Για τη φετινή Elite League: «Έτσι όπως είναι η κατηγορία φέτος, καμία ομάδα δεν έχει σταθερότητα. Αυτήν τη στιγμή η πιο φορμαρισμένη ομάδα είναι ο Ηρακλής. Και φέτος όλοι χάνουν παντού. Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι το Ψυχικό τερμάτισε 1ο και είχε 9 ήττες. Τα σπουδαία στην κατηγορία αυτή είναι στα play-offs και στο Final-4. Ποιες ομάδες θα είναι στην κατάσταση που πρέπει, ποιες ομάδες θα έχουν όλο το ρόστερ με υγεία. Υπάρχουν ομάδες με μεγάλα προβλήματα τραυματισμών, όπως ο Πανιώνιος που έχει χάσει τον Αντωνάκη, τον Βεργίνη. Υπάρχουν ομάδες που αλλάζουν πρόσωπο, άλλες προς το καλύτερο, άλλες προς το χειρότερο».

Για το τι κάνει τόσο συναρπαστικό το πρωτάθλημα: «Το πρώτο είναι η θέσπιση των play-offs και του Final-4, που το κάνει ιδιαίτερα συναρπαστικό μέχρι την τελευταία αγωνιστική τού πρωταθλήματος. Το άλλο είναι οι δύο Αμερικάνοι, όπου αν πετύχεις καλούς παίκτες κάνουν και τη μεγάλη διαφορά».