Skip to main content

Ιατρίδης: «Στην φετινή Elite League μπορεί ακόμη και ο τελευταίος να κερδίσει τον πρώτο»

Για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Ηρακλή, αλλά και την πορεία της Ελευθερούπολης στην Elite League, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Κώστας Ιατρίδης.

Αναλυτικά ο παίκτης του ΓΣΕ μίλησε:

Για το παιχνίδι με τον Ηρακλή: «Ο Ηρακλής προέρχεται από 7 σερί νίκες, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Έχουν βρει τα παιδιά τη χημεία τους, έχουν κάνει ένα πολύ κάλο σύνολο γενικά. Εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας, θα διασκεδάσουμε τον αγώνα με τον κόσμο μας και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα μέσα στο παρκέ».

Για το αν θέλουν να βγάλουν αντίδραση απ’ την ήττα στον Εύοσμο: «Θέλουμε να ξεχάσουμε αυτήν την κακή μέρα που χάσαμε απ’ τον Αίαντα Ευόσμου και να προχωρήσουμε ώστε να καλύψουμε ένα κενό που προκαλέσαμε, κατά τη γνώμη μου. Θέλουμε να προστατέψουμε την έδρα μας. Ο στόχος μας είναι να έχουμε κάποιες ομάδες στο 2-0, έτσι ώστε να τις στοχεύσουμε αν μπορέσουμε για τα play-offs».

Για το τι πρέπει να κάνουν για να κερδίσουν: «Πιστεύω ότι το ματς θα είναι κοντά, θα κριθεί στο ποιος το θέλει περισσότερο, ποιος θα παλέψει περισσότερο. Στον αντίπαλό μας πρέπει να κλείσουμε το transition και να παίξουμε καλή άμυνα στα pick&roll και σε ορισμένες post-up στιγμές».

Για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος: «Εμείς κάθε μέρα που ερχόμαστε στο γήπεδο διασκεδάζουμε και θέλουμε να δίνουμε το 100%, αν και δεν το κάναμε σε κάποια ματς. Η έδρα μας θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη συνέχεια του πρωταθλήματος, να μην χάσουμε εντός δηλαδή και να διεκδικήσουμε όλα τα εκτός έδρας. Με τη στήριξη του κόσμου πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

Για το νεανικό σύνολο της Ελευθερούπολης: «Η ομάδα έχει δώσει σε εμένα, τον Κουρτίδη, τον Καμπουρίδη, τον Μαστόρο και τα άλλα παιδιά πολύ χώρο και χρόνο και μας αφήνει να κάνουμε το παιχνίδι μας, δεν έχουμε περιορισμούς. Όπως εμείς το διασκεδάζουμε, έτσι και ο κόσμος μας, που βλέπει ένα νεανικό σύνολο να παλεύει κάθε παιχνίδι και να έχει φτάσει μέχρι εδώ που έχει φτάσει. Βέβαια δεν έχουμε καταφέρει ακόμα κάτι, είναι πολύ νωρίς, έχουμε κάνει και μεγάλες νίκες και κακές ήττες, αλλά προσπαθούμε κάθε μέρα που ερχόμαστε στο γήπεδο να το διασκεδάσουμε, να ακούμε τους προπονητές μας και να παλεύουμε κάθε ματς».

Για την Elite League και τους δύο ξένους: «Σ’ αυτήν την κατηγορία όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους, μπορεί ακόμη και ο τελευταίος να κερδίσει τον 1ο. Είναι ωραίο το πρωτάθλημα. Οι ξένοι μας είναι πολύ καλά παιδιά, έχουν “δέσει” με την ομάδα. Έχουμε “δέσει” γενικά σαν ομάδα. Βοηθούν πολύ στην προπόνηση, γιατί είναι δύσκολο να τους μαρκάρεις. Η παρουσία τους βοηθάει όλη την ομάδα, γιατί βρίσκουμε και άλλες λύσεις, αλλά και εμάς τους νεαρότερους να μαθαίνουμε πράγματα απ’ αυτούς».