Skip to main content

Ζούπας: «Τα παιδιά υπερέβαλλαν εαυτούς»

Ο Αμύντας κέρδισε με 80-78 τον Κόροιβο Αμαλιάδας, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Elite League – Ερρίκος Ντυνάν και ο προπονητής της ομάδας του Υμηττού, Λεωνίδας Ζούπας, μίλησε στο EOK WebRadio.

Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη επί του Κοροίβου Αμαλιάδας: «Το παιχνίδι αυτό το είχαμε “σημαδέψει”, γιατί όλα τα εντός έδρας σ’ αυτήν την κατηγορία είναι σημαντικά και πολύ δύσκολα γίνονται εκτός έδρας νίκες. Εμείς προερχόμασταν κι από μία ήττα στο Ψυχικό, όπου είχαμε και την ατυχία να μας “χτυπήσουν” οι ιώσεις όλη τη βδομάδα πριν το ματς αυτό, οπότε πήγαμε τελείως απροπόνητοι. Το χθεσινό (21/01) ματς ήταν πολύ σημαντικό γιατί τώρα παίζουμε με τον Πανιώνιο, οπότε αν χάναμε χθες θα υπήρχαν πολλές πιθανότητες να κάνουμε τρεις σερί ήττες, κάτι που θα μας άφηνε πολύ πίσω. Τα παιδιά έπαιξαν πάρα πολύ καλά, υπερέβαλλαν εαυτούς γιατί είχαμε και κάποιες αρρώστιες. Ο Κόροιβος είναι πολύ καλή ομάδα, απ’ τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος για όσους δεν τον περίμεναν και ήταν και σε πολύ καλή κατάσταση. Αντιδράσαμε μετά την ήττα στο Ψυχικό και με λίγη τύχη στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε αυτήν τη σημαντική για τη συνέχεια νίκη».

Για το ρόστερ της ομάδας: «Εγώ την παρακολουθούσα την ομάδα από κοντά, ήμουν και πέρυσι στο staff, ήξερα αρκετούς παίκτες από πέρυσι, οπότε η προσαρμογή ήταν λίγο πιο εύκολη. Και τους ξένους τους ήξερα γιατί ουσιαστικά τους διαλέξαμε μαζί με τον κόουτς Κουρή. Η ομάδα ήταν καλά, απλά έδειχνε ότι εκτός έδρας δε μπορούσε να κάνει νίκες και η διοίκηση έκρινε ότι χρειαζόταν μια αλλαγή. Για να πω την αλήθεια, δεν ήμουν έτοιμος να αναλάβω, αλλά ήμουν 25 χρόνια στην ομάδα, οπότε δε μπορούσα να πω “όχι” στο να βοηθήσω».

Για τους ξένους της ομάδας: «Έχουμε καλούς ξένους και μπορώ να πω ότι στηριζόμαστε υπερβολικά σ’ αυτούς, κάτι που προσπαθούμε να το βελτιώσουμε λίγο, γιατί χρειάζεται και η βοήθεια των Ελλήνων. Πλέον κανείς παίκτης δε μπορεί να “κουβαλήσει” μόνος του μια ομάδα σε έναν “μαραθώνιο” όπως η Elite League και ειδικά όταν αρχίσουν οι μεσοβδόμαδοι αγώνες».

Για τη φιλοσοφία του Αμύντα: «Ο Αμύντας εδώ και 20-30 χρόνια προσπαθεί να έχει έναν ίδιο τρόπο παιχνιδιού, να παίζει γρήγορα, να είναι πιεστικός στην άμυνα, να δίνει όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες σε νέα παιδιά και αν μπορεί να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο καλώς. Δε θα πάθουμε κάτι αν δεν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα στο τέλος, δηλαδή να σωθούμε, αλλά προσπαθούμε προς αυτήν τη κατεύθυνση, να είμαστε ανταγωνιστικοί στο φουλ».

Για το ότι πλέον είναι πρώτος προπονητής: «Είναι λίγο διαφορετικό, αλλά εντάξει. Ήμουν και πέρυσι βοηθός, οπότε το έχω συνηθίσει λίγο. Δεν έχει καμία σχέση όμως με το να είσαι πρώτος προπονητής και ειδικά σ’ αυτό το επίπεδο της Elite League που είναι πολύ ψηλό, με πολύ καλούς προπονητές».

Για το αν σκεφτόταν να γίνει πρώτος προπονητής στον Αμύντα: «Το είχα στο μυαλό μου. Ωστόσο και δεν ήμουν έτοιμος, αλλά και δεν ήθελα να γίνει τόσο γρήγορα. Ακόμη μαθαίνω, προσπαθώ να διαβάζω, ενημερώνομαι συνέχεια πάνω στην προπονητική. Το πιο δύσκολο είναι να προετοιμάζεσαι όλη τη βδομάδα για ένα παιχνίδι. Ο ένας μου χρόνος με τον κόουτς Λιόγα με βοήθησε πραγματικά, μου έδωσε αρμοδιότητες και με δίδαξε. Έχω πάρει πάρα πολλά πράγματα απ’ αυτόν. Ναι μεν δεν ήμουν έτοιμος, αλλά στον Αμύντα πιστεύω ότι μπορούσα να το κάνω. Επειδή ξέρω και τα παιδιά και την κατάσταση από μέσα, μου ήταν πολύ πιο εύκολο».