Skip to main content

Γιόκιτς: «Έχω πει στον κόουτς Πέσιτς να με υπολογίζει για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023»

Ο back to back MVP του NBA, Νίκολα Γιόκιτς μίλησε στην ιστοσελίδα «Arena Sport», υπογραμμίζοντας τις απόψεις του για τον Λούκα Ντόντσιτς, αλλά και επισήμανε ότι η Εθνική Σερβίας ήταν η καλύτερη ομάδα του Eurobasket 2022.

Ο Νίκολα Γιόκιτς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: "Ίσως ο τίτλος του MVP σημαίνει περισσότερα στο τέλος της καριέρας μου. Δεν κυνηγάω την αναγνώριση, οπότε δεν το έχω στο μυαλό μου. Δεν παίζω για τα ρεκόρ ή τα triple-double. Γνωρίζω πως θα έρθουν κάποια στιγμή παίκτες πιο γρήγοροι, πιο δυνατοί και καλύτεροι από εμένα. Είμαστε ανταγωνιστικοί αλλά θα έρθει κάποιος καλύτερος. Δε ζηλεύω, δεν έχω εχθρούς".

Για τον Λούκα Ντόντσιτς υπογράμμισε ότι: "Είναι πιο εύκολο για αυτόν, γιατί εγώ παλεύω στη ρακέτα (σ.σ. είπε γελώντας). Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν τα 3'' στην άμυνα, το τρίποντο είναι πιο κοντά, οπότε υπάρχει λιγότερος χώρος. Ήταν περίεργο που ξαναέπαιξα σε αυτές τις συνθήκες αλλά γρήγορα συνήθισα".

Για το Eurobasket 2022: "Οι Ιταλοί μας έβαλαν αρκετά τρίποντα. Πιστεύω ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο EuroBasket. Υπήρχε η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία και η Σλοβενία αλλά το πιστεύω. Βέβαια αποδείχτηκε λάθος αυτή η άποψή μου".

Για την Εθνική Σερβίας: "Τα συναισθήματα όταν παίζεις με την φανέλα της εθνικής ομάδας είναι εντελώς διαφορετικά. Δεν μπορούν να συγκριθούν με οτιδήποτε άλλο. Έχω ήδη πει στον Σβέτισλαβ Πέσιτς ότι μπορεί να με υπολογίζει. Απλώς πρέπει να μου πει πότε με χρειάζεται και θα είμαι έτοιμος. Θα δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό για ένα μετάλλιο με τη Σερβία. Έχουμε καλή επικοινωνία με τους συμπαίκτες μου, παίζαμε χαρτιά, ήμασταν μαζί. Ακόμα και μετά από την ήττα-αποκλεισμό από την Ιταλία τους είπα ότι διασκέδασα και ήταν ευχαρίστηση το να μοιραστώ τα αποδυτήρια μαζί τους".