Skip to main content

Τίμπεργουλβς-Νετς 136-125: Με σβηστές τις μηχανές επικράτησε η Μινεσότα

Οι Τίμπεργουλβς υπερασπίστηκαν την έδρα τους και νίκησαν εντός έδρας τους Νετς με 136-125, με αποτέλεσμα να ανεβάσουν το ρεκόρ τους στο 23-23 (7η θέση στην Δυτική Περιφέρεια), ενώ η ομάδα από το Μπρούκλιν έπεσε στο 29-17 (2η θέση στην Ανατολική Περιφέρεια). Το superbasket.gr και ο Άρης Κατσίδης βρέθηκαν στις συνεντεύξεις τύπου του αγώνα.

Οι δύο ομάδες εναλλάσονταν στο σκορ στα πρώτα λεπτά και είχαν τις καλές τους περιόδους, με την ομάδα από την Μινεσότα να είναι μπροστά με ένα πόντο στο τέλος της πρώτης περιόδου (37-36). Οι Τίμπεργουλβς ανέβασαν ρυθμούς στο δεύτερο δωδεκάλεπτο και με ένα επί μέρους σκορ 35-26, προηγήθηκαν με δέκα πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (72-62).

Οι γηπεδούχοι "έχτισαν" μια διαφορά στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου και κράτησαν την απόσταση, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με επτά πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (102-95). Οι Τίμπεργουλβς ανέβασαν ρυθμούς στην τέταρτη περίοδο και νίκησαν εντός έδρας τους Νετς με 136-125.

Από τους Τίμπεργουλβς διακρίθηκαν οι Έντουαρντς (1ρ. και τέσσερις ασίστ) και Ράσελ (5ρ. και 10 ασίστ) με 25 και 23 πόντους αντίστοιχα. Από τους Νετς ξεχώρισαν οι Ίρβινγκ (6ρ. και πέντε ασίστ) και Μιλς (3ρ. και μία ασίστ) με 30 και 21 πόντους. 

Περίοδοι: 37-36, 72-62, 102-95, 136-125

Δείτε το σχετικό βίντεο:

O Καρλ-Άντονι Τάουνς ανέφερε μετά την νίκη των Τίμπεργουλβς ότι: "Δεν χρειάζεται να είμαι εγώ (πρώτος σκόρερ) κάθε βράδυ. Για αυτό το λόγο έχουμε και εξαιρετικά ταλέντα όπως ο Ντ'Άντζελο Ράσελ και ο Άντονι Έντουαρντς. Πρέπει να μπορούμε να στηριχθούμε πάνω τους. Μπορούν να μεταφέρουν το φορτίο εξίσου καλά με εμένα".

Ο Ντ'Άντζελο Ράσελ δήλωσε ότι: "(Σχετικά με τους Ναουελ 16π., Πρινς 15π. και ΜακΝτάνιελς 14π.) Αυτά τα παιδιά μπαίνουν στον αγώνα και φέρνουν την δική τους ενέργεια και την δική τους "γεύση" στο παιχνίδι. Αυτό "παίρνει" την πίεση από τον καθένα μας".

Ο προπονητής των Νετς, Στιβ Νας υπογράμμισε ότι: "Δεν ξέρω αν δώσαμε αρκετή αντίσταση, δεν μπήκαμε δυνατά αρκετά "σωματικά". Δεν ένιωθα ότι η θέλησή μας, η δύναμή μας, έγινε αισθητή αμυντικά. Ό,τι κι αν ήταν, δεν είχαμε το "ζουμί" εκεί  απόψε. Προσπαθήσαμε να βρούμε έναν τρόπο να παραμείνουμε και να δούμε αν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε παίζοντας καλή άμυνα. Απλώς δεν το κάναμε ποτέ".

Ο Τζέιμς Χάρντεν επεσήμανε ότι: "(Για τα φάουλ που ήταν αμφισβητούμενα) Τίποτα, αλήθεια. Έλεγαν οι διαιτητές "δεν το είδα" ή "δεν νομίζω ότι είναι φάουλ". Αλλά, είναι καθαρή φάση, πολύ καθαρή. Αλλά πρέπει να συνεχίσω. Αυτά δεν πρόκειται να με σταματήσουν. Συνεχίσα να είμαι κοντά στο καλάθι, να παίζω επιθετικά και να δημιουργώ φάσεις για την ομάδα μου".