Skip to main content

Κεραυνός-Παναθηναϊκός 68-84: Ο Δήμου ήταν ασταμάτητος

Ο Κεραυνός προέβαλε αντίσταση για τρία δεκάλεπτα, όμως ο Παναθηναϊκός με μπροστάρηδες τους Δήμου (21π) και Κουτσονικόλα (16 π, 6 κλ.) πήρε την πολυπόθητη νίκη και έκανε το 3/3 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων

Ντέρμπι από το ξεκίνημα του το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να βαδίζουν χέρι-χέρι στο σκορ. Ο Κεραυνός είχε στηθεί καλά στην άμυνα και δεν αφηνε τον ΠΑΟ να βρει εύκολους πόντους. Οι «πράσινοι» κρατούσαν σταθερά μια μικρή διαφορά 2-4 πόντων, ωστόσο οι Λαρισαίοι δεν τους άφησαν να ξεφύγουν και με κάποια σουτ από τα 6,75 εν τέλει έκλεισαν την πρώτη περίοδο με 16-15.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο δυναμικά και αποφασισμένος να πάρει τα ηνία του παιχνιδιού, ωστόσο ο Κεραυνός είχε και πάλι την απάντηση με τους Γιακούλα (9π. 2/2 τρ.) και Μπόρση (8π, 6ρ) και κρατήθηκε κοντά στο σκορ, κυρίως λόγω της ευστοχίας από το τρίποντο, αφού στο δίποντο έκλεισε το ημίχρονο με το «φτωχό» 13%. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους «πράσινους» στο +5, 39-34.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, οι Λαρισαίοι δυσκολεύονταν και πάλι να βρουν σκορ κοντά στο καλάθι και έτσι έδωσαν την ευκαιρία στον ΠΑΟ να αυξήσει την διαφορά του στους 14 (51-37), με επί μέρους σκορ 12-3. Δύο κλεψίματα του Αργυρούλη όμως, στις δύο τελευταίες φάσεις του δεκαλέπτου, οδήγησαν τον Κεραυνό σε ένα μικρό σερί 4-0, κλείνοντας την περίοδο, στο 60-49.

Ο Παναθηναϊκός είδε την διαφορά να πέφτει στους 10, στις αρχές της τελευταίας περιόδου, ωστόσο ο Κουτσονικόλας με δύο σερί εύστοχα τρίποντα, έδωσε αέρα 16 πόντων και εκεί κρίθηκε ουσιαστικά το παιχνίδι.

Κορυφαίος ο Δήμου με 21 πόντους, απο κοντά και ο Κουτσονικόλας με 16. Για τον Κεραυνό, ξεχώρισαν οι Γιακούλας (18π) και Μπόρσης (15π, 8ρ).