Skip to main content

ΝΒΑ, Κινγκς – Κράτησαν τον Χάρισον Μπαρνς

Στο ρόστερ των Κινγκς θα παραμείνει και την νέα σεζόν ο Χάρισον Μπαρνς, καθώς οι «Βασιλιάδες» ανανέωσαν την συνεργασία τους με τον παίκτη για τα επόμενα τρία χρόνια, έναντι 54 εκ δολαρίων.

Με την κίνηση αυτή, πλέον το Σακραμέντο έχει στα ταμεία του 18 εκ δολάρια για το salary cup, από τα οποία τω οκτώ αναμένεται να πάνε στην επέκταση της συνεργασίας τους με τον Ντομάντας Σαμπόνις και τα υπόλοιπα 10 θα διατεθούν στην ανανέωση του Λάιλς ή την απόκτηση ενός free agent και στον Σάσα Βεζένκοβ.

Σε περίπτωση που οι Κινγκς δεν έχουν κρατήσει για τον φόργουορντ του Ολυμπιακού ένα μέρος από τα 10 εκατομμύρια, τότε η μοναδική πρόταση που θα μπορούν να του κάνουν είναι αυτή των 7,7 εκ δολαρίων τον χρόνο, σαν «room exception». Τα χρήματα αυτά είναι μεικτά, με τον Βεζένκοβ ουσιαστικά να βάζει στην… τσέπη του ένα ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων, από τα οποία, όμως, θα πρέπει να αφαιρέσει 750.000 δολάρια, τα οποία θα πάνε στον Ολυμπιακό.

Και αυτό γιατί η buy out clause είναι 1,5 εκ δολάρια, όμως σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΝΒΑ, κάθε ομάδα μπορεί να διαθέσει μέχρι 750.000 και τα υπόλοιπα καλείται να τα καλύψει ο παίκτης.

Η κατάσταση θα είναι πιο ξεκάθαρη, πάντως, από τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν και ξεκινούν και επίσημα οι συζητήσεις με τους free agents στο ΝΒΑ.