Skip to main content

Ζιάκα: «Θέλαμε την πρώτη νίκη και την πήραμε»

Η παίκτρια της Εθνικής Ελλάδας Κορασίδων, Αγγελική Ζιάκα μίλησε μετά την νίκη της γαλανόλευκης επί της Εθνικής Δανίας με 67-50, υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα του παιχνιδιού με την Εθνική Τσεχίας.

Αναλυτικά:

Η Εθνική Κορασίδων άφησε πίσω της τη βαριά ήττα της πρεμιέρας από τη Γαλλία, έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο και επικράτησε της Δανίας με 67-50 στη δεύτερη αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16. Η Αγγελική Ζιάκα έδειχνε… πανταχού παρούσα στο γήπεδο, αφήνοντας το παρκέ με 12 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 5 κλεψίματα σε 30’19’’.

Η ίδια προτιμά να αρχίσει τη συνομιλία πάντως από αυτά που έκανε η ομάδα: «Ήταν κάτι που το θέλαμε πολύ. Το χθεσινό παιχνίδι ήταν μια δύσκολη αρχή, αλλά δεν το αφήσαμε να μας πάρει από κάτω. Θέλαμε να κάνουμε την πρώτη νίκη σήμερα και τα καταφέραμε».

Η ελληνική κορασίδων τα κατάφερε χωρίς να ξεχάσει και την… αγαπημένη της συνήθεια να πατάει γκάζι στο δεύτερο μισό του αγώνα: «Έχουμε αυτή τη συνήθεια είναι η αλήθεια. Αλλά τουλάχιστον έχουμε τη δύναμη να παρουσιαζόμαστε καλύτερες στο δεύτερο ημίχρονο, να δείχνουμε ένα καλύτερο πρόσωπο και να μην στεκόμαστε στο τι έχει γίνει στο πρώτο μισό».

Η ίδια προσπαθεί όσο μπορεί γι’ αυτό κάνοντας όλες τις δουλειές. Κάποια στιγμή ο προπονητής της, Γιάννης Κτιστάκης, την παρότρυνε την ώρα του αγώνα να σουτάρει,να μην το σκέφτεται: «Ναι… Αλήθεια είναι..  Υπάρχουν κάποιες στιγμές μέσα στο παιχνίδι που θα «κολλήσω». Συμβαίνει σε πολλούς αθλητές. Πιστεύω όντως ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα αισθανθώ καλύτερα και σε αυτό το κομμάτι, θα λυθώ. Προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο για την ομάδα και αυτό πιστεύω πως είναι και ο στόχος μας όλων εδώ».

Η αλήθεια είναι πως η Εθνική Κορασίδων είναι μια ομάδα ουσιαστικά καινούρια. Ελάχιστες παίκτριες, μόλις τρεις, είχαν προηγούμενη ευρωπαϊκή εμπειρία και επιπλέον γίνεται «ομάδα» για πρώτη φορά: «Ναι, είναι γεγονός πως είμαστε μια καινούρια ομάδα, δεν έχουμε ξαναπαίξει όλες μαζί. Πρώτη φορά φέτος γίνεται αυτό. Αλλά προσπαθούμε να δενόμαστε περισσότερο, να μαθαίνουμε η μία την άλλη και έξω από το γήπεδο και πιστεύω πως είμαστε πλέον αρκετά δεμένες. Έχει γίνει καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι και πρέπει να το δείξουμε και στο παρκέ».

Επόμενος αντίπαλος αύριο (21/8, 16.00) η Τσεχία: «Είναι ένα παιχνίδι που το χρειαζόμαστε. Πρέπει αυτή τη φορά να παρουσιαστούμε πιο έτοιμες από την αρχή, γιατί ένα θετικό αποτέλεσμα μπορεί να μας βοηθήσει στη συνέχεια για μια καλύτερη κατάταξη στον όμιλο που σημαίνει πιθανότατα και έναν καλύτερο αντίπαλο στους χιαστί αγώνες που είναι και οι πιο σημαντικοί. Θέλουμε να μπούμε καλά στο παιχνίδι και να διεκδικήσουμε τη νίκη σε ένα σημαντικό παιχνίδι».