Skip to main content

Σωτηρίου για την πρόκριση στο Eurobasket: «Τεράστια επιτυχία, να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω»

Η Εθνική Γυναικών εξασφάλισε την παρουσία της στην τελική φάση του Eurobasket 2023 παρά την ήττα από την Πορτογαλία, με την Κατερίνα Σωτηρία να μιλά για την σημασία της πρόκρισης.

Αναλυτικά η διεθνής φόργουορντ μίλησε:

Για τα συναισθήματά τους μετά την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ 2023: «Υπήρχε ένταση αρκετή και χαρά, απλά ταυτόχρονα έπρεπε να ετοιμαστούμε γιατί έχουμε μεγάλο ταξίδι επιστροφής. Φυσικά δεν έχουμε ολοκληρώσει 100% στο δικό μας μυαλό αυτό το «παράθυρο». Ήδη υπάρχει επιτυχία, ευφορία και χαρά, αλλά πριν «κλείσει» για ‘μας θέλουμε μετά το ματς με την Εσθονία ν’ αφεθούμε στο 100%».

Για τη σημασία της πρόκρισης: «Αδιαμφισβήτητα είναι τεράστια επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ και το μπάσκετ γυναικών. Το μπάσκετ είναι ένα, προσπαθούμε να το κάνουμε ένα, προφανώς υπάρχουν διαφορές ανδρών και γυναικών, αλλά όλοι μας κερδίζουμε. Είναι τεράστια επιτυχία. Θέλουμε να φέρουμε περισσότερα παιδιά, υπάρχουν πολλά παιδιά, γίνονται κινήσεις και απ’ την Ομοσπονδία, είναι ελπιδοφόρο το ότι έχει μπει ξανά το αναπτυξιακό πρόγραμμα και φυσικά το πρότζεκτ που είναι η Εθνική ομάδα είναι σε υψηλότερο επίπεδο. Είναι αυτό που βλέπει το μικρό παιδί και θέλει να φτάσει σ’ αυτό. «Χτίζουμε» νοοτροπία, εκπαιδευόμαστε, μαθαίνουμε απ’ τις πιο μικρές, η νέα γενιά έχει καινούργια πράγματα να μας πει και όλοι δίνουμε και παίρνουμε, με σκοπό όχι απλά να περνάμε στο Ευρωμπάσκετ. Αυτό που έχω πει στα κορίτσια είναι ότι καλό είναι που περνάμε, αλλά πρέπει να κάνουμε κι ένα βηματάκι παραπάνω. Προφανώς πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Είμαστε ευχαριστημένοι που έρχεται η επιτυχία μέσα στο νέο πλάνο που έχει «χτίσει» ξανά η Ομοσπονδία, ο κύριος Πρέκας και το staff. Σίγουρα αυτό δίνει περισσότερο θάρρος, λιγότερο άγχος και αυτοπεποίθηση σε όλους να συνεχίσουμε σ’ αυτό το ρυθμό και να το «χτίσουμε» σιγά σιγά».