Skip to main content

Η Εθνική Γυναικών, η πρόκριση και η συνέχεια

Ο Μιχάλης Κυριακάκης αναλύει τον τρόπο με τον οποίο η Εθνικής Γυναικών μπορεί να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurobasket, καθώς και το σύστημα διεξαγωγής του τουρνουά, μέχρι τον μεγάλο τελικό.

Αναλυτικά:  

Ήρθε λοιπόν η ώρα της Εθνικής Γυναικών να πάρει μέρος για άλλη μία φορά, στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται σε Γαλλία και Ισπανία με τους τελικούς να γίνονται στην Βαλένθια όπου ήδη βρίσκεται η ομάδα μας.

Θυμόμαστε όλοι τον δραματικό τρόπο με τον οποίο στην Σλοβενία τον περασμένο Φλεβάρη πήρε το τελευταίο εισιτήριο για την τελική φάση του Eurobasket και τις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, με αθλήτριες που οι μισές δεν είχαν καθόλου αγώνες λόγω της καραντίνας η οποία υπήρχε στην Ελλάδα. 

FB IMG 1623824964877

  • Από εδώ προσπαθήσαμε με αναφορές στους αντιπάλους μας, τα φιλικά ματς που έδωσαν, και ήμασταν οι μόνοι, να παρουσιάσουμε το δύσκολο έργο που έχει η νέα εθνική ομάδα που προέκυψε μετά την αποχώρηση των μεγάλων ονοματων τα οποία είχαν συνδεθεί με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, με πιο πρόσφατη την τέταρτη θέση στην Πράγα το 2017 που μας είχε δώσει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τενερίφης,  πάλι στην Ισπανία. 
  • Όλα είναι νεα στην εθνική μας ....
  • Προπονητικό τιμ, τιμ μάνατζερ, παίκτριες που εκτός των Σωτηρίου και Σπανού οντας οι τελευταίες που έμειναν από την προηγούμενη μεγάλη φουρνιά.
  • Αυτό που όμως δεν άλλαξε είναι η μεγαλη επιθυμία όλων να το πάνε όσο πιο μακρυά γίνεται.  
  • Η απουσία της Σπυριδοπουλου, η πρόσφατη ατυχία τής Χριστινάκη, έκαναν τα κορίτσια πιο αποφασισμενα να παίξουν και για αυτές ώστε να μην φανεί το κενό. Είναι όλες αποφασισμενες να τα δώσουν όλα έχοντας απόλυτη επιγνωση των δυσκολιών. 

fugOAj8dIU2jp S VpstQw

Το Μαυροβούνιο που θαναι και ο πρώτος κατά την γνώμη μου είναι εκείνο που πρέπει να νικήσουμε στην πρεμιέρα η οποία είναι συνήθως απρόβλεπτη, καθώς έχει και αυτό προβλήματα με κυριότερο ότι το μεγάλο όνομα του η Ντουμπλιεβιτς δεν έπαιζε σε κανένα φιλικό και κάνει πολύ συντηρητική προπόνηση. 

Όλοι θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταφέρει η εθνική να μπει στην πρώτη τριάδα του ομίλου η οποία συνεχίζει στην διοργάνωση. 

Η Δημόσια τηλεόραση θα είναι εκεί και έστω μέσω ΕΡΤFLIX θα δώσει την δυνατότητα στον κόσμο να παρακολουθήσει ζωντανά την δύσκολη προσπάθεια της εθνικής μας ομάδας. 

FB IMG 1620925053194

Ήθελα επειδή δεν το έχω δει πουθενά μέχρι σήμερα να εξηγήσω πως είναι το σύστημα για την συνέχεια.

Όπως είπαμε οι τρεις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο συνεχίζουν με την τελευταία να γυρίζει στην πατρίδα της.

Ο δικός μας όμιλος διασταυρώνεται με τον πρώτο που είναι Ισπανία,  Σουηδία, Λευκορωσία και Σλοβακία. 

Οι πρώτες ομάδες των τεσσάρων ομίλων παίρνουν θέσεις στα προημιτελικά που θα γίνουν στις 23 Ιουνίου τα οποία θα διεξαχθούν στην Βαλένθια .

Οι δεύτερες ομάδες θα αντιμετωπίσουν τις τρίτες των άλλων ομίλων στις 21 Ιουνίου και οι νικήτριες παίρνουν το εισιτήριο για τους οκτώ του Eurobasket.

Οι τέσσερις ομάδες οι οποίες θα περάσουν από το Στρασβούργο θα μεταβούν κι αυτές οπως γίνεται αντιληπτό στην Ισπανία. 

Οι ημιτελικοί αγώνες θα γίνουν στις 26 και ο μεγάλος με τον μικρο τελικό στις 27 Ιουνίου. 

Θα γίνει και αγώνας για την πέμπτη και έκτη θέση καθώς οι έξι πρώτες ομάδες παίρνουν την πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022 το οποίο θα γίνει στην Αυστραλία. 

Καλή τύχη στην ομάδα μας.