Skip to main content

Φασούλα: «Στην γραμμή των βολών ήταν όλη η ομάδα!»

 Η Μαριέλα Φασούλα, με το γκολ – φάουλ που σημείωσε στο φινάλε της αναμέτρησης με την Βουλγαρία, έστειλε την Εθνική Γυναικών στην τελική φάση του Eurobasket, με την Ελληνίδα σέντερ,  με δηλώσεις της, να τονίζει πως την… χρυσή βολή εκτέλεσε ολόκληρη η ομάδα!

«Σίγουρα αγχώθηκα όπως θα έκαναν όλοι στη θέση μου, όμως αμέσως το ξεπέρασα. Πήρα τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση από τις συμπαίκτριές μου που ήταν σαν να μην σούταρα εγώ, αλλά σαν ήταν στη γραμμή των βολών όλη η ομάδα. Ήρθαν όλες κοντά μου, μου είπαν ‘’το έχεις’’. Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω τη βολή. Τα συναισθήματα είναι πραγματικά απίστευτα… Είμαι περήφανη για την Εθνική. Είναι η δικαίωση των κόπων μας. Παίξαμε σαν ομάδα και το θέλαμε τόσο πολύ. Χαρήκαμε πολύ και για την Κατερίνα Σωτηρίου, επειδή είναι η πιο παλιά στην ομάδα και θα πάμε όλες μαζί στο Ευρωμπάσκετ»., ήταν η αρχική τοποθέτηση της Φασούλα, για να προσθέσει:

«Η ψυχή μας έδωσε την πρόκριση, όπως επίσης η άμυνά μας και το θέλω μας. Είχαμε πει ότι θα δίναμε τα πάντα μέσα στο παρκέ για να το πέτυχουμε και τα καταφέραμε. Είχαμε υπομονή στο ματς, είχαμε διαβάσει την αντίπαλο και ήρθε η πρόκριση».

Όσον αφορά για την σημασία της παρουσίας της Εθνικής Γυναικών στην τελική φάση του Eurobasket, η Φασούλα ήταν ξεκάθαρη:

«Αναμφίβολα η πρόκριση είναι εξαιρετικά σημαντική για το γυναικείο μπάσκετ στη χώρα μας. Ελπίζουμε να ασχοληθούν με το άθλημα όλο και περισσότερα κορίτσια.  Η Εθνική Γυναικών επιστρέφει εκεί που πραγματικά αξίζει να βρίσκεται σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ. Είναι πάρα πολύ σπουδαίο αυτό που πετύχαμε. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια και στο επιτελείο».