Skip to main content

Το ιδανικό σενάριο για την πρόκριση της Εθνικής Γυναικών

Ο Μιχάλης Κυριακάκης αναλύει το πώς η Εθνική Ελλάδας μπορεί να βρεθεί στην τελική φάση του Eurobasket.

Αναλυτικά:

Γράψαμε χθες για το μαγικό +14 που αν το πετύχει η εθνική μας ομάδα έχει σχεδόν βέβαιη την πρόκριση.

Θυμίζουμε πως τα δυο τελευταία εισιτήρια για την τελική φάση του Eurobasket διεκδικούν υπό...φυσιολογικές συνθήκες επτά ομάδες.

Αυτές είναι η Τουρκία +25, Ουγγαρία +7, Ουκρανία +2, Σλοβακία-2, Ελλάδα-6, Λετονία-10, Γερμανία-15.

Αν θεωρήσουμε ότι η Τουρκία με το μεγάλο γκολ αβερέιτζ έχει πάρει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το ένα εισιτήριο, απομένει το τελευταίο για τις υπόλοιπες.

Το +14 που γράψαμε χθες είναι με στόχο να περάσουμε την Ουγγαρία με μόνη διαφοροποίηση αλλά και πάλι θα γνωρίζουμε, καθώς ξεκινά νωρίτερα, αν συμβεί σκορ πάνω από 17π σε νίκη τής Λετονίας επί της Γερμανίας.

FB IMG 1612463506208

Υπάρχει όμως το ιδανικό σενάριο που δίνει πρόκριση στην εθνική μας για νίκη με εννέα πόντους  και είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Ποιό;

Νίκη της γηπεδούχου Σλοβακίας επί της Ολλανδίας μέχρι 4π και στο Λετονία-Γερμανια νίκη μέχρι 12.

Αυτονόητο είναι κάθε παραπάνω πόντος σε αυτά θα απαιτεί αντίστοιχο και από εμάς.

Τότε ταβάνι δεν γίνεται το +7 της Ουγγαρίας (που θα παραμείνει αν η Ολλανδία νικήσει ή η Σλοβακία πάνω από 10π, οπότε βγαίνει πρώτη στον όμιλο) που παίρνει την πρώτη θέση,  αλλά το +2 της Ουκρανίας (εφόσον δεν συμβεί το απίθανο νίκη Πορτογαλίας επί του Βελγίου).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του δικού της αγώνα με την Βουλγαρία θα γνωρίζει ακριβώς την διαφορά που χρειάζεται.

images543564364645

Αυτά όλα είναι σενάρια βέβαια.

Η εθνική μας ομάδα των γυναικών δεν θα έχει εύκολο έργο απέναντι στην Βουλγαρία όμως η επιθυμία για να φτάσει στον μεγάλο στόχο του προσεχούς καλοκαιριού δίνει ελπίδα σε όλους ότι τελικά μπορεί να  τα καταφέρει.