Skip to main content

Πρέκας: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, θέλαμε πολύ το φιλικό με την Ιταλία»

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Πέτρος Πρέκας μίλησε μετά την νίκη της ομάδας του επί της Εθνικής Κροατίας με 75-55, τονίζοντας ότι η γαλανόλευκη έκανε rotation, για αυτό και αγωνίστηκαν όλες οι παίκτριες.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Η Εθνική Γυναικών επικράτησε της Κροατίας 75-55 στο  πρώτο παιχνίδι του τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη» στο Μαρούσι και λίγο μετά την αναμέτρηση μίλησαν για τον αγώνα, αλλά και τη συνέχεια ο ομοσπονδιακός προπονητής Πέτρος Πρέκας, η Άρτεμις Σπανού και η  Ιωάννα Δίελα, η οποία είχε και τα γενέθλια της.

Ο Πρέκας δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που καταφέραμε να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας. Κάναμε rotation έπαιξαν όλα τα κορίτσια. Πλέον έχουμε ένα τελευταίο τεστ την Κυριακή θα είναι το τελικό μας για το Ευρωμπάσκετ. Η Ιταλία είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Εμείς επιλέξαμε να είναι τόσο δυνατό το τελευταίο μας παιχνίδι. Να είναι ομάδα που παίζει στο Ευρωμπάσκετ και σε υψηλό επίπεδο για να δούμε τα τελικά συμπεράσματα».

Η Σπανού τόνισε: «Αυτό το τουρνουά είναι ιδιαίτερο για εμάς, καθώς διεξάγεται στη μνήμη της Βάσως Μπεσκάκη. Είχαμε παίξει με την Κροατία και πέρυσι. Ήταν ένα καλό ξεμούδιασμα και τώρα πιο σοβαρά θα παίξουμε με την Ιταλία που είναι ακόμη πιο δύσκολος αντίπαλος την Κυριακή. Παίξαμε και οι 14 αθλήτριες, οι πεντάδες μας βρίσκουν ρυθμό, μαθαίνουμε η μία την άλλη καλύτερα, ήταν σίγουρα ένα καλό παιχνίδι για εμάς για να προετοιμαστούμε καλύτερα και να διορθώσουμε τα όποια λάθη μας.

Υπάρχει ενθουσιασμός ενόψει του Ευρωμπάσκετ. Πολλές κοπέλες δεν έχουν βρεθεί σε τέτοια διοργάνωσ. Σκοπός μας είναι να πάμε και να κάνουμε κάτι καλύτερο από την προηγούμενη φορά.

Ξέρω ότι είναι τριήμερο αυτό και γενικότερα δύσκολη περίοδος για τον κόσμο, αλλά καλό θα ήταν να έχουμε τον ίδιο ή περισσότερο κόσμο δίπλας και την Κυριακή, καθώς θα είναι πιο δύσκολο παιχνίδι. Θέλουμε οι φίλαθλοι να μας στηρίξουν, να μας ανεβάζουν όταν η ομάδα πέφτει λίγο».

Η Δίελα, η οποία έσβησε και κεράκια στο παρκέ, δήλωσε: «Έτυχε να είναι πολύ ωραία μέρα, να έχω τα γενέθλιά μου και να έχουμε και τον αγώνα Είναι διπλή χαρά για μένα. Παίξαμε ένα πολύ ωραίο φιλικό στο τουρνουά της Βάσως Μπεσκάκη. Είναι ένα ιδιαίτερο τουρνουά για εμάς. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο και θέλουμε να το  καθιερώσουμε, να γίνει θεσμός στη μνήμη της Βάσως και θέλουμε να το κάνουμε γιορτή για εμάς και το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο, πάντα μας δίνει μια έξτρα ενέργεια. Τον θέλουμε και την Κυριακή κοντά μας. Ευχαριστούμε που ήταν τόσο ζεστός. Την τούρτα; Δεν περίμενα την έκπληξη για την τούρτα, ήρθαν οι δικοί μου… Δεν το περίμενα χάρηκα πάρα πολύ γι’ αυτό».

Επιστρέφοντας στο αγωνιστικό κομμάτι πρόσθεσε: «Φτάνουμε προς το τέλος έχουμε άλλο ένα φιλικό με την Ιταλία που μας περιμένουμε. Να δουλέψουμε κι άλλες λεπτομέρειες και στοιχεία να βελτιώσουμε. Στόχος μας να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Να δείξουμε αυτά που έχουμε δουλέψει να βγάλουμε ενέργεια και να το ευχαριστηθούμε. Το αποτέλεσμα θα έρθει. Το περιμένουμε πως και πως το Ευρωμπάσκετ και σας περιμένουμε να μας ακολουθείτε από τα social media!».