Skip to main content

Παπαδόπουλος: «Φαβορί το Περιστέρι στα προκριματικά, αλλά θα είμαστε ανταγωνιστικοί»

O προπονητής της ΑΕΚ Λάρνακας, Νικόλας Παπαδόπουλος μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr για τις απόψεις του σχετικά με τα προκριματικά του BCL στην Αθήνα οπού θα συμμετάσχει η ομάδα του, με στόχο το ένα εισιτήριο που οδηγεί στους ομίλους, για την φετινή pre-season, καθώς και για την περσινή κατάκτηση του double στην Κύπρο, ενώ τόνισε ότι με την μείωση των ξένων, οι Κύπριοι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία τους να αναδειχθούν περαιτέρω.

Η ΑΕΚ Λάρνακας πέρσι έκανε μια εξαιρετική χρονιά, αφού αρχικά σήκωσε το Κύπελλο Κύπρου επικρατώντας του Κεραυνού στον τελικό με 77-59, το οποίο ήταν το τρίτο στην ιστορία της και η πέμπτη σερί παρουσία της στον τελικό, ενώ αναδείχθηκε και πρωταθλήτρια στο Κυπριακό πρωτάθλημα, κάνοντας δύο  "μπρέικ" και κερδίζοντας τον Κεραυνό στον πέμπτο τελικό της σειράς, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την δυναμική της, ενώ αυτό το πρωτάθλημα είναι το πέμπτο στην ιστορία της. 

241749503_409034847308589_333041145261208894_n.jpg

Μετά από αυτήν την επιτυχημένη σεζόν, οι "κιτρινοπράσινοι" ξεκινούν την νέα αγωνιστική χρονιά αρχικά με τις υποχρεώσεις τους στην Ευρώπη, οπού τοποθετήθηκαν  στο Α' γκρουπ προκριματικών του BCL, το οποίο θα διοργανωθεί στην έδρα του Περιστερίου "Ανδρέας Παπανδρέου" και ο πρώτος αντίπαλος που θα αντιμετωπίσουν την Δευτέρα (13/9) θα είναι η Κροατική Σπλιτ.

Ο προπονητής της ΑΕΚ Λάρνακας,  Νικόλας Παπαδόπουλος μίλησε στο superbasket.gr τόσο για τις απόψεις του για το double της περσινής σεζόν, όσο και σχετικά με την προετοιμασία της για την νέα χρονιά και για τα προκριματικά του BCL. 

 Όλα όσα δήλωσε ο  προπονητής της ΑΕΚ Λάρνακας, Νικόλας Παπαδόπουλος στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Θα ήθελα να μας μιλήσετε για το πώς βλέπετε τα προκριματικά του BCL την φετινή σεζόν που θα διοργανωθούν στην Ελλάδα;
 
Είναι έξι πολύ καλές ομάδες που θα παλέψουν για μία θέση. Εγώ από την πλευρά μου, βλέπω να υπάρχει φαβορί σε αυτήν την διοργάνωση που είναι το Περιστέρι. Ο πρώτος λόγος είναι ότι αγωνίζεται στην Αθήνα, στην έδρα του και από την άλλη ότι έχει κάνει πολύ καλές μεταγραφές και από πλευράς Αμερικάνων παικτών και των Ελλήνων, οπού νομίζω ότι έφτιαξε ένα πολύ καλό ρόστερ. Παρόλα αυτά, επειδή είναι παιχνίδια νοκ άουτ, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα προκριθεί και νομίζω ότι θα γίνουν πολύ καλά και δυνατά παιχνίδια. 
 
PAPADOPOULOS-697x400.png
 
 Πρώτος αντίπαλος θα είναι η Σπλιτ, οπότε θα ήθελα να μας πείτε δύο λόγια για αυτήν.
 
Η Σπλιτ είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, η πρώην Γιουγκοπλάστικα, μια Κροατική σχολή που φέτος ενισχύθηκε με δύο Αμερικανούς, ενώ πέρυσι δεν είχε στο ρόστερ της Αμερικανούς παίκτες, ήταν καθαρά Κροάτες μπασκετμπολίστες. Είναι νεαροί σε ηλικία οι περισσότεροι παίκτες, έκαναν και δύο μεταγραφές παικτών που έπαιζαν στην Αδριατική Λίγκα. Ο Ούκιτς δεν θα είναι στην ομάδα που ήταν στο περσινό ρόστερ. Σίγουρα είναι μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι δύσκολη η περίοδος γιατί αργήσαμε να κάνουμε την προετοιμασία μας, είχαμε κάποιους τραυματισμούς, αλλά από εκεί και πέρα θα κάνουμε το καθήκον μας, θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και από εκεί και πέρα ένα παιχνίδι είναι, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. 
 
  Θα ήθελα να μας μιλήσετε για την φετινή pre-season της ΑΕΚ Λάρνακας αλλά και για τις νέες προσθήκες της ομάδας
 
Βασικά, αρχίσαμε την προετοιμασία μας πριν δύο εβδομάδες, έχουμε κάνει δύο φιλικά παιχνίδια, ένα με την ΕΘΑ Έγκωμης και ένα με τον Απόλλωνα, κερδίσαμε το πρώτο, χάσαμε το δεύτερο. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς, ειδικά με τους Αμερικάνους μας παίκτες, τους δύο ψηλούς μας και έχασαν αρκετές προπονήσεις. Κάναμε μόλις χθες την πρώτη μας προπόνηση όλοι μαζί, επίσης ο Κορωνίδης είναι τραυματίας, γνώριμός από την θητεία του στον ΠΑΟΚ και γενικά στις Εθνικές κατηγορίες. Σίγουρα δεν είμαστε έτοιμοι, άλλα όπως είπα και πριν, θα κάνουμε ότι μπορούμε αυτές τις τελευταίες τρεις-τέσσερις προπονήσεις, να ετοιμαστούμε και να προσαρμοστούμε στον αντίπαλο μας.
 
241690303_258626642659444_168860478581939359_n.jpg
 
Θα ήθελα να μας πείτε για την περσινή σεζόν που πέρσι η ΑΕΚ Λάρνακας κατέκτησε το νταμπλ στην Κύπρο (πρωτάθλημα και κύπελλο).
 
Η περσινή σεζόν ειδικά στο τέλος ήταν άκρως επιτυχημένη, αν και δεν ήμασταν το πρώτο φαβορί, καθώς να θυμίσουμε ότι ο Κεραυνός Στροβόλου ήταν το φαβορί, αφού άρχισε τις υποχρεώσεις του με την είσοδο στους ομίλους του Champions League, είχε σχεδόν διπλάσιο μπάτζετ από την δική μας ομάδα, αλλά στην διάρκεια και κυρίως στον τελικό του Κυπέλλου Κύπρου, που καταφέραμε να τους κερδίσουμε εύκολα μπορώ να πω, οι δικοί μου μπασκετμπολίστες πήραν αυτοπεποίθηση, πίστεψαν περισσότερο στον εαυτό τους και στο τέλος καταφέραμε να πανηγυρίσουμε και το πρωτάθλημα. Ήταν πραγματικά μια πολύ καλή χρονιά και ελπίζω να υπάρχει και συνέχεια. 
 
 
 
Το τουρνούα  «Νεόφυτος Χανδριώτης» που διεξάγεται στην Κύπρο (9-12/9) έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της Ευρώπης αφού θα παίξουν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Ζενίτ, ο Ολυμπιακός και το Λαύριο. Θα ήθελα λίγο να μας πείτε δύο λόγια για αυτό: "Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, δεν είναι συχνό το φαινόμενο να έρχονται ομάδες EuroLeague στην Κύπρο, πόσο μάλλον και Ελληνικές ομάδες, αφού και ο Ολυμπιακός και το Λαύριο θα έρθει φυσικά, Υπάρχει ενδιαφέρον, δυστυχώς εμείς σαν ομάδα θα ταξιδέψουμε το Σάββατο (11/9) για Αθήνα δεν θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τα παιχνίδια, εκτός από το παιχνίδι της Πέμπτης (9/9) της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Ζενίτ. Είναι ευκαιρία για το φίλαθλο κοινό να δει τεράστιους μπασκετμπολίστες που μόνο από την τηλεόραση στο παρελθόν είχαμε την ευκαιρία να δούμε και νομίζω ότι αγκάλιασε ο κόσμος τον θεσμό και θα βρεθεί πολύς κόσμος εκεί στο γήπεδο". 

 

Θα ήθελα να μας μιλήσετε και για τις απόψεις σας σχετικά με το μέλλον του Κυπριακού μπάσκετ: " Τώρα γίνονται κάποιες κινήσεις. από την Ομοσπονδία, μειώθηκαν οι ξένοι στους τρεις, ενώ παλαιότερα ήταν απεριόριστος ο αριθμός και είχε περιόδους που ήταν και έξι και πέντε ξένοι, τώρα είναι μόνο τρεις ξένοι. Έτσι δίνεται η ευκαιρία στους Κύπριους παίκτες να αναδειχτούν, να πάρουν χρόνο συμμετοχής, να πάρουν ευκαιρίες και από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι τους, αν δουλέψουν να ενισχύσουν τις ομάδες τους, την Εθνική ομάδα και να κάνουν την καριέρα που ονειρεύονται. Τώρα, είναι πολύ πιο εύκολο με την μείωση των ξένων να το πράξουν και να πάρουν τις ευκαιρίες. Από εκεί και πέρα, όπως είπα και πριν είναι στο χέρι τους το πώς θα ανταποκριθούν".