Skip to main content

Ο Λιόρ Καρέιρα στο SuperBasket: «O Ηρακλής έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν»

Ο άσος της Αιρόνι Νες Ζιόνα, Λιόρ Καρέιρα μίλησε στο superbasket.gr ενόψει του αγώνα της Ισραηλινής ομάδας με τον Ηρακλή, για τα προημιτελικά του FIBA Europe Cup.

O 23χρονος Ισραηλινός φόργουορντ της Νες Ζιόνα αποτελεί ένα από τα γρανάζια της ομάδας και μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr ενόψει του αγώνα με τον Ηρακλή για τις απόψεις για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, το πώς θεωρεί ότι πρέπει να παίξει η ομάδα του, αλλά και τόνισε τις ιδιαιτερότητες που έχει ένα Ευρωπαικό ματς. Επίσης, έχει συμμετάσχει με το 2015 στην Εθνική Ομάδα του Ισραήλ Κ18, στην ομάδα που την ανέβασε στην πρώτη κατηγορία, ενώ έχει πάρει και την τέταρτη θέση στην Πανεπιστημιάδα του 2019 στην Νάπολη της Ιταλίας.

image_-_2021-03-26T135535.448.jpg

Στο Fiba Europe Cup, ο Καρέιρα έχει κατά μέσο όρο 11.3 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και μία ασιστ.

Όλα όσα δήλωσε ο Λιόρ Καρέιρα στο superbasket.gr και τον Άρη Κατσίδη:

 Θα αντιμετωπίσετε τον Ηρακλή την Παρασκευή (26/3). Ποια είναι η άποψη σας για την Ελληνική ομάδα; Σε τι στοχεύετε να νικήσετε τον Ηρακλή;
 
Πρώτα από όλα, τους είδαμε και στο βίντεο, είναι μια πολύ ταλαντούχα ομάδα και έχουν  πολλούς παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν. Πρέπει, να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην άμυνα και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Για αυτό το λόγο πρέπει να παίξουμε εναντίον τους, τρέχοντας στο παρκέ, έχοντας καλή άμυνα και ελπίζω ότι θα πάρουμε την νίκη.
 
 Σε ποια χαρακτηριστικά θεωρείς ότι πρέπει να δώσετε επιπλέον προσοχή στο επόμενο ματς με τον Ηρακλή;
 
Θεωρώ ότι θα επικεντρωθούμε κυρίως επιθετικά, μοιράζοντας την μπάλα. Να έχουμε ένταση στο τρέξιμο μας και  να βρούμε το εύκολο σουτ. 
 
image_-_2021-03-26T135544.236.jpg
  
Πως αξιολογείς την σεζόν μέχρι τώρα και ποιοι είναι οι στόχοι σας από εδώ και πέρα;
 
Θεωρώ ότι είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα, η χημεία μεγάλωσε όταν βρήκαμε ρυθμό και θεωρώ ότι κάναμε καλή δουλειά στο να είμαστε μαζί. Φυσικά, έγιναν κάποιες αλλαγές, κάποια νέα παιδιά ήρθαν στην ομάδα, αλλά είμαστε σε θέση να παίξουμε καλό μπάσκετ και να μοιράσουμε την μπάλα. Είμαστε πολύ καλύτεροι από την αρχή της σεζόν και θεωρώ ότι έχουμε μια εξαιρετική χρονιά.
 
Από άποψη νοοτροπίας πόσο διαφορετικοί είναι οι αγώνες των Ευρωπαϊκών αγώνων από εκείνους του πρωταθλήματος Ισραήλ; 
 
Φυσικά, οι Ευρωπαϊκοί αγώνες είναι πολύ πιο δύσκολοι να προετοιμαστείς για τον αντίπαλο, επειδή δεν έχεις πολύ χρόνο και δεν τον γνωρίζεις πλήρως. Μπορουν να κάνουν κάποια πράγματα, που μπορούν να μας εκπλήξουν. 
 
image_-_2021-03-26T135615.801.jpg
 
  Επίσης, θα ήθελα να μας μιλήσεις για τις αναμνήσεις σου τόσο από το τουρνουά Κ18 που αναβάσατε το Ισραήλ στην πρώτη κατηγορία, όσο και από την τέταρτη θέση της Πανεπιστημιάδας το 2009
 
Κάθε φορά που εκπροσωπώ το Ισραήλ είναι μεγάλη μου τιμή. Δυστυχώς, έχω χάσει του 2020 λόγω των τραυματισμών. Ήμουν πολύ χαρούμενος, όταν είχα την ευκαιρία να παίξω τα παιχνίδια της Πανεπιστημιάδας στην Ιταλία και η κάθε ευκαιρία του να εκπροσωπώ το Ισραήλ είναι πολύ σπέσιαλ και πάντα το απολαμβάνω. Το τουρνουά Κ18 ήταν πολύ σπέσιαλ και πέρασα καλά, καθώς ανεβήκαμε στην πρώτη κατηγορία. Είχαμε ένα πολύ καλό τουρνουά και το απολαύσαμε.