Skip to main content

Mπόλντγουιν στο SuperBasket: «Ο Ολυμπιακός μου δίδαξε το ευρωπαϊκό μπάσκετ»

Ο Αμερικανός μίλησε αποκλειστικά στο SuperBasket και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ερυθρόλευκους για όσα του πρόσφεραν.
 
Ο Γουέιντ Μπόλντγουιν επιστρέφει στην Ελλάδα, αφού η Μπάγερν Μονάχου θα ταξιδέψει στην Αθήνα, για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό την Παρασκευή (27/11), στο πλαίσιο της ενδέκατης αγωνιστικής της EuroLeague. Ο  24χρονος Αμερικανός γκαρντ μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr εν όψει του παιχνιδιού με τους "πράσινους", τονίζοντας την φιλοσοφία και τους στόχους της Γερμανικής ομάδας, αλλά και το ότι ευχαριστεί τους "ερυθρόλευκους" για την ευκαιρία που του έδωσαν στην Ευρώπη και που του έμαθαν το ευρωπαϊκό στυλ του μπάσκετ. 
 
Ο Μπόλντγουιν επιλέχθηκε στο Νο17 στο NBA Draft του 2016 από τους Γκρίζλις και αγωνίστηκε στην κορυφαία λίγκα στον κόσμο, με την φανέλα της ομάδας από το Μέμφις αλλά και με εκείνη των Μπλέιζερς. Το καλοκαίρι του 2019, ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, με τις καλύτερες συστάσεις, οι οποίες ανέφεραν ότι είναι πολύ καλός στην άμυνα, έχει ικανότητα στο μακρινό σουτ και είναι ένας παίκτης, ο οποίος έχει την διάθεση να πασάρει την μπάλα και να βάλει το κορμί του στις μονομαχίες.
 
127592806_410625413652615_673852033282967776_n.jpg
 
Η περσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη για τους , με το πρόβλημα υγείας του κόουτς Μπλατ να τον εμποδίζει να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα, και τους ερυθρόλευκους να βλέπουν άλλους δύο προπονητές στον πάγκο του (Κεμζούρα και Μπαρτζώκας), με τον Μπόλντγουιν να παίρνει χρόνο, γνώσεις και σημαντικές εμπειρίες από το κορυφαίο επίπεδο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο 24χρονος Αμερικανός γκαρντ είχε πέρσι κατά μέσο όρο 5.5 πόντους, 1.8 ασίστ και 1.8 ριμπάουντ σε 24 παιχνίδια σε μια ιδιαίτερη σεζόν της EuroLeague, η οποία πέρα από τις δυσκολίες της, δεν ολοκληρώθηκε λόγω της πανδημίας.
 
Μετά την πρώτη χρονιά στον Ολυμπιακό και τα όσα αποκόμισε από τους Πειραιώτες, συνέχισε την καριέρα του στην Μπάγερν Μονάχου, και ήδη με τους Βαυαρούς την φετινή σεζόν μετράει κατά μέσο όρο 13.9 πόντους, 4.1 ασίστ, 2.2 ριμπάουντ και 1.6 κλεψίματα σε 10 ματς μέχρι τώρα. Ο Αμερικανός γκαρντ κάνει εξαιρετικά παιχνίδια και αποτελεί βασικό πυλώνα και ένα πολύ σημαντικό γρανάζι για την Μπάγερν Μονάχου. Και παρότι δεν συνέχισε στον Ολυμπιακό, δείχνει να μην ξεχνάει τα κέρδη που αποκόμισε φορώντας τη φανέλα του.
 
Όλα όσα είπε ο  Γουέιντ Μπόλντγουιν στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη: 
 
Αρχικά μας μίλησε για το σκεπτικό και την φιλοσοφία της Γερμανικής ομάδας τονίζοντας ότι: "Πρέπει να παίρνουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, θέλουμε να είμαστε αθλητικοί, να σκεφτόμαστε για την άμυνα, να ξεκουραζόμαστε και να προσέχουμε τους εαυτούς μας".
 
 127517807_379071223302844_8238766121416887772_n.jpg
 
Οσον αφορά τους στόχους του Αμερικανός γκαρντ ξεκαθάρισε: "Να βλέπουμε, το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά κάθε φορά, όπως πρωτοείπα. Ιδιαίτερα, κάθε παιχνίδι της EuroLeague είναι σαν ένα super bowl", εννοώντας ότι είναι κάθε ματς είναι τόσο κρίσιμο και δύσκολο, όσο ο πασίγνωστος τελικός στο NFL.
 
Ο Μπόλντγουιν μίλησε και για το γερμανικό πρωτάθλημα, υπογραμμίζοντας ότι: "Αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο, ενώ κάθε ομάδα που παίζει εναντίον μας, θέλει να δώσει τον καλύτερο της εαυτό ενάντια στην Μπάγερν Μονάχου, οπότε πάντα το περιμένουμε αυτό", αναφέροντας επιπλέον ότι: "Πρέπει να παίζουμε πιο δυνατά, να αγωνιζόμαστε πιο έξυπνα, να δείχνουμε τον δρόμο, αφού η Μπάγερν Μονάχου πάντα στοχεύει στα καλύτερα".
 
127579387_459979304965732_738988478116596184_n.jpg
 
Τέλος, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό αναγνωρίζοντας τό πόσο χρήσιμη αποδείχτηκε για την καριέρα του η παρουσία του στον ερυθρόλευκο οργανισμό:  "Ευχαριστώ τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Μου έδωσαν την ευκαιρία να είμαι εδώ, και να αποκομίσω σημαντικές εμπειρίες σε αυτήν την μεριά του κόσμου. Μου δίδαξαν το πως παίζεται το παιχνίδι του μπάσκετ στην Ευρώπη".
 
Αναφορικά, με το θέμα των τριών προπονητών στον Ολυμπιακό πέρσι, ο Αμερικανός γκαρντ επεσήμανε ότι: "Θα μπορούσε κάποιος να το δει ως αρνητικό, μέσα σε μια χρονιά, να αλλάζουν τρεις προπονητές, όμως εγώ έμαθα και από τους τρεις. Αλλώστε, ο συμπαίκτης μου, Κώστας Παπανικολάου μου εξήγησε ότι αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει κατά κανόνα και με προετοίμασε για όλα τα ενδεχόμενα, που θα συναντήσω εδώ στην Ευρώπη".
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=wk9hu9h7vI8