Skip to main content

Ο Αιζάια Κορντινιέρ στο SuperΒasket: «Θέλουμε να γράψουμε ιστορία»

 Η Ναντέρ θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα εκτός έδρας την Τετάρτη (21/10) και το αστέρι της γαλλικής ομάδας, Αιζάια Κορντινιέρ μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr για το ματς με την Πατρινή ομάδα και όχι μόνο

Ο 23χρονος Γάλλος γκαρντ βρίσκεται στην Ναντέρ από το 2018, ενώ είχε αποκτηθεί από τους Αντίμπς Σάρκς. Στο NBA Draft του 2016, ο Κορντινιέρ επιλέχθηκε στο Νο 44 του δεύτερου γύρου από την Ατλάντα Χοκς, ενώ τα δικαιώματα του μαζί με άλλα picks δεύτερου γύρου ανταλλάχθηκαν στους Μπρούκλιν Νετς τον Ιούλιο του 2018 για τον Τζέρεμι Λιν και άλλα picks .

https://www.instagram.com/p/B5k5yPAgoZp/

 Σύμφωνα με το draft report του, ο  Κορντινιέρ είναι πολύ καλός αθλητής, απίστευτα γρήγορος και πηδάει ψηλα, ενώ δείχνει μια αξιοσημείωτη ισορροπία και έλεγχο του σώματος, αλλά και υπερέχει στο  transition και γενικά σε παιχνίδι με υψηλό ρυθμό.

 Σε 3 από τέσσερα παιχνίδια του Γαλλικού πρωταθλήματος σημείωσε τρεις φορές διψήφια νούμερα πόντων, ενώ σε 2 παιχνίδια στο EuroCup έχει κατά μέσο όρο 19.5 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ, 1 κλέψιμο, αλλά και τρία λάθη.

 Αναλυτικά όσα δήλωσε στο superbasket.gr ο Κορντινιέρ 

-Θα αντιμετωπίσετε τον Προμηθέα την Τετάρτη (21/10). Ποια είναι η άποψη σου για την ελληνική ομάδα; Πως σχεδιάζετε να νικήσετε την ελληνική ομάδα;

 Πάντα είναι δύσκολο να πηγαίνεις να παίζεις με μια Ελληνική ομάδα. Την Τετάρτη (21/10) κόντρα στον Προμηθέα, θα επικεντρωθούμε στην άμυνα μας που βελτιώνεται, αλλά πρέπει να γίνουμε πιο συμπαγείς.

https://www.instagram.com/p/B9KBGBCgmQM/

 -Πολλές ομάδες του  EuroCup παρουσίασαν θετικά κρούσματα κορονοιού. Πως αντιμετωπίζετε την κατάσταση; Φοβάστε για αυτό;

 Νομίζω ότι πρέπει να είσαι, όσο πιο υπεύθυνος γίνεται και να ελέγχεις ο,τι μπορείς να ελέγξεις. Ζούμε σε αυτές τις εποχές πρωτόγνωρες καταστάσεις, αλλά  το γεγονός ότι είμαστε σε θέση να παίξουμε μπάσκετ και να ανταγωνιστούμε σε αυτές τις εποχές.... απλώς το απολαμβάνω.

  -Τι έχετε κρατήσει από τα πρώτα ματς στο Eurocup? 

 Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε καλύτερα, αλλά μαθαίνουμε από τα λάθη μας και την ίδια στιγμή κάναμε και άλλα σπουδαία πράγματα. Οπότε πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση και πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά.

https://www.instagram.com/p/CGfwLQPAUOZ/

 -Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για το Γαλλικό πρωτάθλημα και το  Eurocup ? 

 Θέλουμε να παίξουμε σε τοπ επίπεδο και στις δύο διοργανώσεις. Με αυτόν το σκεπτικό προσεγγίζουμε κάθε παιχνίδι.

 -Θέλουμε να μας μιλήσεις για την φιλοσοφία της ομάδας, αλλά και για την χημεία που υπάρχει;

 Είναι ένα νέο group και θέλουμε να γράψουμε την δική μας ιστορία στην Ναντέρ. Όλοι αισθάνονται καλά και όλοι βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα.

https://www.instagram.com/p/CCTQM9WC67e/

 -Σε τι διαφέρει από άποψης νοοτροπίας τα ευρωπαϊκά ματς από εκείνα του Γαλλικού πρωταθλήματος;

 Δεν έχει καμία διαφορά, κάθε παιχνίδι που παίζουμε, πηγαίνουμε για να κερδίσουμε.

https://www.youtube.com/watch?v=l8YcVstmy5c