Skip to main content

Ο Μιχάι Σιλβασάν στο Superbasket: «Επιθετική ομάδα ο Άρης που παίζει δυνατή άμυνα, πρόκληση είναι ο κάθε αγώνας του Eurocup»

 O προπονητής της Κλουζ Ναπόκα, Μιχάι Σιλβασάν μίλησε αποκλειστικά στο Superbasket.gr, λίγο πριν τον αγώνα με τον Άρη, την Τετάρτη (1/11), για την πέμπτη αγωνιστική του Eurocup, επισημαίνοντας τις απόψεις του για τους κιτρινόμαυρους, ενώ τόνισε γιατί τα επιθετικά ριμπάουντ είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της ομάδας του. 

 Μια από τις ομάδες που μας απασχολούν και κάνουν εκπλήξεις τα τελευταία χρόνια στις ευρωπαικές διοργάνωσεις, είναι η Κλουζ Ναπόκα, οπού την σεζόν 2019-2020 προκρίθηκε στα προημιτελικά του FIBA Europe Cup, την σεζόν 2021-2022, βρέθηκε μέχρι τους "8" του BCL. Στα προημιτελικά είχε βρεθεί και το 2007 για το FIBA Eurocup Challenge. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Οι "φοιτητές" έκαναν το 5/5 και είναι πρώτοι στο ρουμανικό πρωτάθλημα την φετινή σεζόν, ενώ βρίσκονται στην δεύτερη θέση στον όμιλο του Eurocup, έχοντας ρεκόρ 3-1. Έχουν στο παλμαρέ τους,  οχτώ πρωταθλήματα, έξι κύπελλα και τέσσερα σούπερ καπ.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Μιχάι Σιλβασάν στο Superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη: 

Θα αντιμετωπίσετε τον Άρη Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη (1/11), για την πέμπτη αγωνιστική του Eurocup. Θα ήθελα να μας πείτε τις απόψεις σας για την ομάδα και πώς περιμένετε να πάει το παιχνίδι.

"Ειλικρινά είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε με τον Άρη στο γήπεδο του. Όλοι ξέρουν για τους φιλάθλους του Άρη στα εντός έδρας παιχνίδια τους και πώς υποστηρίζουν την ομάδα τους. Οπότε, ανυπομονούμε για τον αγώνα. Είναι σε μια πολύ καλή περίοδο, κέρδισαν τα τελευταία δύο παιχνίδια στο Eurocup και νίκησαν την ΑΕΚ την Κυριακή (29/10) στο γήπεδο τους, οπότε σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο matchup και ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Είναι μια επιθετική ομάδα, που παίζει δυνατή άμυνα, πηγαίνει στα ριμπάουντ και έχουν καλούς παίκτες".

Θα ήθελα να μας πείτε για τις απόψεις σας και για τους στόχους σας για την ομάδα.

"Έχουμε το mentality να πηγαίνουμε αγώνα με τον αγώνα. Θέλουμε να είμαστε καλοί και να δίνουμε στους εαυτούς μας την δυνατότητα να νικάμε το κάθε παιχνίδι στο οποίο αγωνιζόμαστε. Πρέπει να έχουμε το σωστό μεντάλιτι και την σωστή συμπεριφορά. Φυσικά θέλουμε να νικάμε όλα τα παιχνίδια, αλλά κυρίως να έχουμε ένα δυνατό μεντάλιτι. Να πηγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Οπωσδήποτε αυτό ισχύει και για τον αγώνα με τον Άρη, την Τετάρτη (1/11)".

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τα επιθετικά ριμπάουντ είναι μια κατηγορία στην οποία διακρίνεται η ομάδα σας. Θα ήθελα να μας το σχολιάσετε αυτό και να μας μιλήσετε για τις τακτικές σας.

"Πραγματικά πιστεύω ότι έχουμε μια ομάδα, ένα ρόστερ που είναι σε θέση να πάρει τα επιθετικά ριμπάουντ, το οποίο είναι κάτι που έχουμε δουλέψει στην προπόνηση και έχουμε κανόνα να πηγαίνουν περισσότεροι παίκτες στα επιθετικά ριμπάουντ. Φυσικά, όλα αυτά τα πράγματα ενδεχομένως να μην μπορούσαν να γίνουν αν οι παίκτες δεν είχαν την προθυμία και τον χαρακτήρα να πάνε να παλέψουν για τα επιθετικά ριμπάουντ. Θέλουμε να δίνουμε στους εαυτούς μας περισσότερες ευκαιρίες για πόντους με τα παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ που πέρνουμε σε σχέση με τις αντίπαλες ομάδες".

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Πόσο ανταγωνιστικό θεωρείτε ότι είναι το Eurocup την φετινή σεζόν, μετά τα πρώτα παιχνίδια;

"Δεν μπορώ να το συγκρίνω με την περσινή σεζόν. Είναι η δεύτερη σεζόν μας στο Eurocup. Είναι μια δύσκολη διοργάνωση, ιδιαίτερα για μια ομάδα όπως εμείς που είμαστε από ένα αναπτυσσόμενο πρωτάθλημα. Το επίπεδο του κάθε χρόνο ανεβαίνει, αλλά και πάλι δεν μπορεί να συγκριθεί με το επίπεδο του Eurocup. Για εμάς είναι πρόκληση κάθε αγώνας του Eurocup και θέλουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Πιστεύω ότι έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι είμαστε μια καλή ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι κάθε φορά ο αντίπαλος μας, είτε είναι η Γκραν Κανάρια που είναι πρωταθλήτρια, είτε είναι οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Θέλουμε να πηγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι και να παλεύουμε για την νίκη. Σίγουρα η διοργάνωση είναι πολύ ωραία, είναι πολύ δυνατή και ως ομάδα και ως προπονητής εκτιμούμε πολύ το ότι έχουμε την δυνατότητα να είμαστε εδώ".