Skip to main content

Ο Νορμπέρτο Άλβες στο Superbasket: «Πολυτάλαντη ομάδα ο ΠΑΟΚ, είμαστε μια αμυντική και δυναμική ομάδα»

Ο προπονητής της Μπενφίκα, Νορμπέρτο Άλβες μίλησε αποκλειστικά στο Superbasket.gr, λίγο πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, την Τετάρτη (1/11), υπογραμμίζοντας τις απόψεις του για τους "ασπρόμαυρους" και για το πόσο ανταγωνιστική θεωρεί την ευρωπαική διοργάνωση.

 Μετά την μεγάλη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί της Γαλατασαράι (88-77), οι "ασπρόμαυροι" θα αντιμετωπίσουν την Μπενφίκα, την Τετάρτη (1/11), για την δεύτερη αγωνιστική του BCL. Η πορτογαλική ομάδα προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League μέσω των προκριματικών, αφού απέκλεισε την γεωργιανή TSU, την κυπριακή ΑΕΚ Λάρνακας και την σουηδική Νόρκεπινγκ.

Οι αετοί της Λισαβόνας έχουν ρεκόρ 3-2 στο πορτογαλικό πρωτάθλημα αυτή την στιγμή, αλλά και τεράστια ιστορία και είναι μια πολύ μεγάλη δύναμη στο μπάσκετ της χώρας από την Ιβηρική χερσόνησο, έχοντας κατακτήσει μεταξύ άλλων 29 πρωταθλήματα, 23 κύπελλα και 15 σούπερ καπ.
 
Ο κόουτς Νορμπέρτο Άλβες έχει γράψει ιστορία με ανεξίτηλα τα γράμματα στο μπάσκετ της χώρας του, έχοντας κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα, δύο λιγκ καπ, ένα κύπελλο και ένα σούπερ καπ. Έχει πολύ μεγάλες επιτυχίες και στην Ανγκόλα, έχοντας ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα, ένα σούπερ καπ και ένα FIBA Africa Basketball League.
    
Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Νορμπέρτο Άλβες στο Superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Θα αντιμετωπίσετε τον ΠΑΟΚ, την Τετάρτη (1/11), για την δεύτερη αγωνιστική του BCL. Θα ήθελα να μας πείτε τις απόψεις σας για την ομάδα και πώς περιμένετε να πάει το παιχνίδι.

"Ο ΠΑΟΚ είναι μια μοναδική και μια πολυτάλαντη ομάδα που έχει ήδη δείξει σημάδια τεράστιας ποιότητας σε προηγούμενους αγώνες. Ξεκίνησαν την διοργάνωση με μια σημαντική και δύσκολη νίκη που θα τονώσει την αυτοπεποίθησή τους. Δεν περιμένουμε κάτι παρά μια δύσκολη και πολύ έντονη πρόκληση".

 

Θα ήθελα να μας πείτε τις απόψεις και τους στόχους σας για την φετινή σεζόν και πώς το μεγάλο αθλητικό brandname της Μπενφίκα έχει επίδραση στην ομάδα; 

"Η Μπενφίκα είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός και υπάρχει τεράστια ευθύνη στον καθένα μας που καθημερινά εκπροσωπεί το όνομα του συλλόγου. Οι σκέψεις και οι στόχοι σε αυτόν τον σύλλογο δεν μπορούν να είναι λιγότερες από τη νίκη και να είναι παρών στις πιο σημαντικές στιγμές της σεζόν. Θέλουμε να ξεπεράσουμε την τελευταία μας συμμετοχή στο Basketball Champions League".

Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας σας και τι νοοτροπία θέλετε να βγάζετε στον αγωνιστικό χώρο; 

"Είμαστε μια αμυντική και δυναμική ομάδα. Πρέπει να δώσουμε τον τόνο μέσω της επιθετικότητάς μας στο backcourt και να τη μετατρέψουμε σε ενέργεια και καύσιμο για τις συλλογικές μας συμπεριφορές στην επίθεση".

 Πόσο ανταγωνιστική θεωρείτε την διοργάνωση του BCL την φετινή σεζόν μετά τους πρώτους αγώνες; 

"Η ποιότητα των ομάδων που βρίσκονται στην διοργάνωση  αυξάνεται πολύ τα τελευταία χρόνια. Το ξεκίνημα αυτής της σεζόν είναι ευθυγραμμισμένο με αυτήν την αντίληψη: πολύ ανταγωνιστικά παιχνίδια και δύσκολες νίκες. Περιμένω βελτιωμένο επίπεδο αυτή τη σεζόν και τα παιχνίδια θα κριθούν σε λεπτομέρειες και συνέπεια".

 βενφιψα_3.jpg

Έχετε αναφέρει σε προηγούμενη συνέντευξη σας για τα δύο χαρακτηριστικ΄΄α που πρέπει να έχει η κάθε ομάδα για να νικάει: "συλλογικότητα για την δουλειά και ομαδική συλλογικότητα". Θα ήθελα να μας πείτε περαιτέρω για αυτά και να μας αναλύσετε περαιτέρω τις τακτικές σας. 

"Όπως πρωτοείπαμε, έχουμε μεταξύ μας μεγάλη εμπιστοσύνη. Είμαστε σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά γκρουπ της διοργάνωσης και ξέρουμε ότι αν θέλουμε να πάρουμε τις ευκαιρίες μας πρέπει να λειτουργήσουμε συλλογικά. Το να παίζουμε άμυνα σε επίπεδα ελίτ και να έχουμε καλή κίνηση είναι υποχρεωτικά για να αγωνιστούμε σε αυτό το επίπεδο".

pictures credit: SL Benfica.