Skip to main content

Ο Ράντεκ Φαρσκί στο Superbasket: «Είναι μεγάλο challenge το BCL, πολύ καλή και έμπειρη ομάδα ο Προμηθέας»

O πόιντ γκαρντ της Οπάβα, Ράντεκ Φαρσκί μίλησε στο Superbasket.gr, λίγο πριν τον αγώνα με τον Προμηθέα, την Τετάρτη (18/10), υπογραμμίζοντας τις απόψεις του και τις σκέψεις του για την ομάδα του και την ευρωπαική διοργάνωση, αλλά και τις εντυπώσεις του από το πέρασμα του από τα ελληνικά γήπεδα.

 Ο 24χρονος πόιντ γκαρντ συνεχίζει και την νέα σεζόν στην Οπάβα, με την οποία την περσινή χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα Τσεχίας. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά με την ομάδα να έχει έξι νίκες και μία ήττα, ενώ ο Ράντεκ Φαρσκί έχει κατά μέσο όρο 6.7 πόντους, 1.7 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 5.9 PIR ανά 13.6 λεπτά συμμετοχής.

Έχει αγωνιστεί σε διεθνείς αγώνες με την εθνική του ομάδα, ενώ έπαιξε με το εθνόσημο στα Ευρωπαικά πρωταθλήματα Κ16 και Κ18. 

Εικόνα

Πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα με την φανέλα του ΑΟ Αγρινίου την σεζόν 2021-2022 στην Elite League, ερχόμενος με πολύ καλές συστάσεις και είχε κατά μέσο όρο 17.8 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ σε έντεκα αγώνες.

Η Οπάβα θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα εκτός έδρας στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων της κανονικής περιόδου για το BCL, την Τετάρτη (18/10), ενώ είναι στον ίδιο όμιλο με την Ντιζόν και με την Ρίτας Βίλνιους. Αποτελεί μια από τις παραδοσιακές δυνατές ομάδες της Τσεχίας με πέντε πρωταθλήματα και με έξι κύπελλα.  

 Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Ράντεκ Φαρσκί στο Superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:
 
Θα αντιμετωπίσετε τον Προμηθέα, την Τετάρτη (18/10), για την πρώτη αγωνιστική του BCL. Θα ήθελα να μας πεις τις απόψεις σου για την ομάδα και πώς περιμένεις να πάει ο αγώνας.
 
"Πρώτα από όλα, πραγματικά περιμένω για αυτό το challenge από τότε που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα Τσεχίας. Για να είμαι ειλικρινής, περιμένω πολύ δυνατούς και γρήγορους παίκτες, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για αυτά. Ο Προμηθέας είναι πολύ καλή και έμπειρη ομάδα. Δουλέψαμε πολύ σκληρά και είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση".
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Πόσο ανταγωνιστικό θεωρείς ότι θα είναι το BCL για την φετινή σεζόν; Πώς βλέπεις το challenge της ευρωπαϊκής διοργάνωσης; 
 
"Νομίζω ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστικό το BCL όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, γιατί η περσινή σεζόν ήταν πραγματικά fun to watch. Θέλω να δω πώς θα αγωνιστούν τα φαβορί αυτή τη σεζόν και αν μπορούν να πετύχουν τους ίδιους στόχους όπως πέρσι που είναι το Final 4. Νομίζω ότι το Champions League είναι πραγματικά μεγάλη πρόκληση ειδικά για εμάς, αλλά όπως πρωτοείπα, είμαστε ενθουσιασμένοι και προετοιμασμένοι για αυτό. Θεωρώ ότι αυτή την χρονιά θα γίνει μεγάλη μάχη για το τρόπαιο του BCL".
 
Θα ήθελα να μας αναφέρεις για τις απόψεις και τους στόχους για την φετινή σεζόν και πώς πήγαν τα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς μέχρι τώρα.
 
"Δεν μου αρέσουν τα κλισέ, όπως να αναφέρουμε για παράδειγμα ότι θέλουμε να πάμε βήμα-βήμα ή θα δούμε, γιατί είμαστε νέοι στο BCL. Ξέρω ότι είμαστε αουτσάιντερ, αλλά δεν θέλω να πω ότι θέλουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια. Χτίζουμε την ομάδα μας για να κερδίζουμε σίγουρα, αλλά ξέρουμε τα όριά μας και θέλουμε να παλεύουμε για κάθε κατοχή. Στο τέλος της ημέρας κερδίζει όποιος το θέλει περισσότερο. Το ξεκίνημά μας στο εγχώριο πρωτάθλημα ήταν πολύ καλό, κερδίσαμε έξι αγώνες στη σειρά, αλλά στο τελευταίο παιχνίδι δεχθήκαμε κυριολεκτικά γροθιά στο πρόσωπο και χάσαμε από ένα αουτσάιντερ. Ελπίζω ότι ήταν μάθημα για εμάς και πρέπει να επιστρέψουμε".
 
Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας σας και τι νοοτροπία θέλετε να βγάζετε στον αγωνιστικό χώρο;
 
"Η φιλοσοφία μας έχει να κάνει με το να αγωνιζόμαστε συλλογικά. γιατί ο πυρήνας της ομάδας μας είναι για πολλά χρόνια μαζί. Έχουμε πολύ έμπειρα παιδιά που κάνουν πολύ καλή ανάγνωση παιχνιδιών, τα οποία υποστηρίζονται από νεαρά παιδιά που είναι γρήγορα και αθλητικά. Αυτό είναι που θέλουμε να οικοδομήσουμε. Και όπως είπα η νοοτροπία μας είναι να έχουμε κατοχή και να νικήσουμε αυτές τις μεγάλες ομάδες γιατί δεν θέλουμε να κρυβόμαστε στη γωνία".
 
 
Θα ήθελα να μας αναφέρεις την εμπειρία σου από τα ελληνικά γήπεδα από την παρουσία σου στον ΑΟ Αγρινίου.
 
"Ναι, ήταν πραγματικά πολύ ωραία, γιατί στην Ελλάδα οι φίλαθλοι συμπεριφέρονται πολύ διαφορετικά από ό,τι στην Τσεχία. Είναι φανατικοί και μερικές φορές μπορεί να είναι και τρελοί. Δεν θέλω να το πω με αγένεια, αλλά αγαπούν πραγματικά τους συλλόγους τους και μερικές φορές κυριολεκτικά τα δίνουν όλα για αυτούς. Στην Οπάβα έχουμε υπέροχους οπαδούς, τους αγαπώ τόσο πολύ, γιατί μας δίνουν ώθηση σε κάθε παιχνίδι".
 
Radek Farský (@radekfarsky) / X