Skip to main content

Μάντζιος: «Η Πεντέλη επένδυσε σε νέα παιδιά με… δίψα για μπάσκετ»

Για τον σχεδιασμό της Πεντέλης και τον στόχο της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Άκης Μάντζιος.

Αναλυτικά ο Έλληνας προπονητής μίλησε:

Η ΑΕ Πεντέλης επικράτησε με 62-60 του Εργοτέλη στην 14η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και ο προπονητής των νικητών, Άκης Μάντζιος, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

Για το στόχο της ΑΕ Πεντέλης: «Όσον αφορά τη βαθμολογία θέλουμε να πλασαριστούμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Είναι λίγο δύσκολο το πρωτάθλημα φέτος με τα play-off και τα play-out. Όσον αφορά το μέλλον, γι’ αυτό «επενδύσαμε» σε νέα παιδιά, σε παιδιά που έχουν «δίψα» για μπάσκετ, για προπόνηση, για δουλειά, που θέλουν να γίνονται καλύτεροι κάθε μέρα, όπως λέει και το μότο μας. Θέλουμε να σχηματίσουμε ένα δυνατό «κορμό» για το μέλλον και να προωθήσουμε παιδιά απ’ τις ακαδημίες μας, στις οποίες πάμε πάρα πολύ καλά με γύρω στα 200 παιδιά».

Για το επερχόμενο (29/01) εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΑΟΚ Χαλανδρίου: «Είναι ένα ματς που πρέπει να μπει η ταμπέλα του «πρέπει» για ‘μας. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, ένα σύνολο που δουλεύει μαζί πάρα πολλά χρόνια, απ’ τα τοπικά μέχρι τις εθνικές κατηγορίες. Έχουμε ήδη αρχίσει και δουλεύουμε πάνω στο Χαλάνδρι, το οποίο έκανε και μια πολύ καλή προσθήκη. Σαν σύνολο είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικοί και «δεμένοι» και αυτό τους κάνει πιο δυνατούς. «Κουβαλάμε» και την ήττα απ’ τον 1ο γύρο και πρέπει να ρεφάρουμε, να πάμε οπωσδήποτε στο 1-1 με το Χαλάνδρι».

Για το φετινό σχεδιασμό της ομάδας: «Το μόνο παιδί που κρατήσαμε από πέρυσι ήταν ένας έφηβος και ξεκινήσαμε ουσιαστικά απ’ το μηδέν, χωρίς ρόστερ, χωρίς παίκτες, χωρίς τίποτα. Είχαμε κάποιες περιπέτειες πέρυσι, αλλά όλες οι δυσκολίες θεωρώ ότι είναι για καλό. Έτσι φέτος δημιουργήσαμε κάτι νέο, «φρέσκο», με νέα παιδιά, φέραμε μια ανανέωση».