Skip to main content

Δάγλας: «Εύκολη η απόφαση να ανανεώσω με τον Πρωτέα»

Για την παραμονή του στον Πρωτέα και τους στόχους που είχε η ομάδα της Βούλας, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Αλέκος Δάγλας.

Αναλυτικά ο προπονητής του Πρωτέα μίλησε:

Για την ανανέωση της συνεργασίας του με την ομάδα της Βούλας: «Είναι μια ομάδα που τη γνώριζα, γιατί είχα περάσει κι απ’ το γυναικείο για 4 χρόνια με καλά αποτελέσματα. Είχε γίνει μια πρώτη κουβέντα κι όταν πήγα στην ομάδα το Δεκέμβρη, είχαμε πει ότι θα συμφωνήσουμε και για την επόμενη χρονιά. Η απόφαση ήταν εύκολη και με τη λογική ότι η ομάδα πέτυχε τους στόχους της. Υπήρχε και από ‘μένα και απ’ τη διοίκηση μια θετική διάθεση να συνεχίσουμε μαζί οπότε ήταν εύκολο. Οι αποφάσεις πάρθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ήδη αρχίσαμε να μιλάμε για κάποια πράγματα από πριν τελειώσει το πρωτάθλημα».

Για τους φετινούς στόχους που είχε ο Πρωτέας: «Ο στόχος του Πρωτέα καταρχάς ήταν να τερματίσει στην τετράδα και να μπει στα play-offs. Εγώ όταν πήγα και είδα την ομάδα, όπου βρισκόταν τότε στη 2η θέση, είπα στα παιδιά και το πίστευα ότι μπορούμε να μπούμε στα play-offs και να φτάσουμε στα μπαράζ ανόδου με τον άλλο όμιλο. Αυτή ήταν η επιτυχία της ομάδας φέτος, η οποία ήταν και ο στόχος».

Για το αν έχουν στόχο την άνοδο: «Η ομάδα έχει στόχο την Elite League με μια δική της λογική. Τα τελευταία χρόνια ο Πρωτέας κάνει πολύ αργά αλλά σταθερά βήματα προς τα πάνω. Την 1η χρονιά τερμάτισε στη μέση τη βαθμολογίας, πέρυσι στην πρώτη τετράδα, φέτος έβαλε στόχο να πάει στα μπαράζ ανόδου. Κάθε χρόνο γίνεται κι ένα βήμα προς τα πάνω. Η ομάδα θέλει να πάει στη επόμενη κατηγορία, βέβαια με μια φιλοσοφία που έχει όλος ο σύλλογος. Αυτό έχει να κάνει με τις υποδομές της ομάδας, μ’ ένα νεανικό σύνολο γενικά, με κάποια λίγα αλλά έμπειρα παιδιά που θα πλαισιώνουν αυτόν τον «κορμό» των νέων παιδιών, γιατί έχει πάρα πολύ σημαντικές ακαδημίες, με 600 παιδιά. Αυτό που θέλω να τονίσω και είναι πολύ σημαντικό είναι ότι στα μπαράζ ανόδου ο Πρωτέας είχε 6 γηγενείς παίκτες, παιδιά που έχουν περάσει απ’ τις υποδομές. Πρόκειται για μια ομάδα που έχει μια πρόοδο στο μπάσκετ, πολύ συγκεκριμένη, που δουλεύει τις υποδομές της. Έτσι θέλει ο Πρωτέας να πάει στην Elite League, μ’ έναν «κορμό» δικών του και νέων παιδιών και με μερικά έμπειρα παιδιά, κάτι που θα ακολουθήσει και στην επόμενη κατηγορία».

Για το πώς ο Πρωτέας καταφέρνει να κρατάει τους παίκτες του: «Είναι μια οικογενειακή ομάδα, έχουμε μια εξαιρετική διοίκηση και αυτά τα παιδιά το εισπράττουν αυτό. Το δεύτερο σημαντικότερο είναι ότι υπάρχει μια οικονομική συνέπεια στην ομάδα που για τα ελληνικά δεδομένα είναι πρωτοφανής. Και το επόμενο είναι ότι υπάρχουν κάποια δικά της παιδιά που έχουν «δεθεί» με την ομάδα και «συνδέουν» την προσωπική τους ανέλκυση μέσα απ’ την καλή πορεία της ομάδας. Αυτά τα πράγματα, συν ότι η ομάδα κάθε χρόνο κάνει ένα βήμα παραπάνω, είναι οι λόγοι που πολλά παιδιά θέλουν να πάνε μαζί με την ομάδα και θέλουν να είναι κοντά της».