Skip to main content

ΕΣΚΑΝΑ γυναικών – «Βόμβα»… ανόδου απασφαλίζει ο Προφήτης Ηλίας

Το μεγάλο άλμα στην Α2 γυναικών φαίνεται πως θέλει να κάνει ο Προφήτης Ηλίας, με την ομάδα του κόουτς Σκληρού να προχωρά στη μεταγραφή της πολύπειρης Τζένης Λουκάτου από την Α1 γυναικών και τις Εσπερίδες. 

Η Ελληνίδα φόργουορντ μέχρι στιγμής την εφετινή σεζόν καταγράφει 5 συμμετοχές, έχοντας 4.4 πόντους κατά μέσον όρο κι έχει αγωνιστεί στις Εσπερίδες, Κρόνο Αγίου Δημητρίου, Άρη Πετρούπολης και Αθηναϊκό. Αναζητά ένα νέο κίνητρο στη μπασκετική της πορεία και φαίνεται ότι ο στόχος της ανόδου του Προφήτη την άγγιξε.

Υπενθυμίζεται ότι η Λουκάτου ανανέωσε τη συνεργασία της με τις μωβ το καλοκαίρι του 2022, παραμένοντας στις Εσπερίδες περίπου 10 χρόνια. Αφήνει όμως τα… σαλόνια για χάρη του Προφήτη Ηλία, όπου θα συναντήσει τον κόουτς Θωμά Σκληρό με τον οποίο έχουν συνυπάρξει στην ομάδα της Καλλιθέας.

 Την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν ο Π.Η. έχει 7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και τερμάτισε αήττητος στον πρώτο γύρο της ΕΣΚΑΝΑ γυναικών. Ακόμα, βρίσκεται στα ημιτελικά του κυπέλλου που είναι επίσης στόχος της ομάδας

 Μπορείτε να διαβάσετε ξανά τα όσα είχε πει η Λουκάτου στο superbasket.gr, σε συνέντευξή της στις 4/8/2022.

Ποιος είναι ο Προφήτης Ηλίας;

Για όσους τυγχάνει ακόμα να μην έχουν ακούσει για τη συγκεκριμένη ομάδα, ο Προφήτης Ηλίας είναι γνωστός πολυαθλητικός σύλλογος που έχει βάση την Καστέλα του Πειραιά και διατηρεί τμήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ ανδρών και γυναικών, βόλεϊ και πινγκ πονγκ.

 Έχει έτος ίδρυσης το 1954, ενώ το μπάσκετ γυναικών ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Οι κυανέρυθρες αγωνίζονται στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ γυναικών, ενώ στην πορεία τους έχουν ένα πρωτάθλημα Β’ ΕΣΚΑΝΑ και ένα Α΄ ΕΣΚΑΝΑ, ενώ το 2021-22 κατέκτησε το Κύπελλο ΕΣΚΑΝΑ γυναικών υπό την καθοδήγηση του Θωμά Σκληρού.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει μακρά πορεία στο ενεργητικό του και παρουσία στους πάγκους, καθώς μεταξύ άλλων έχει διατελέσει προπονητής των Εσπερίδων στην Α1 γυναικών για 3 αγωνιστικές σεζόν. Τέλος, έχει θητεία στις τοπικές κατηγορίες, τόσο της ΕΣΚΑ, όσο και της ΕΣΚΑΝΑ 

Μάλιστα με την ομάδα του Προφήτη Ηλία είναι παλαιός γνώριμος καθώς το 1999 οδήγησε το τμήμα ανδρών στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ’ ΕΣΚΑΝΑ.