Skip to main content

Τζένη Λουκάτου στο superbasket: «Έχουμε σαν στόχο την πρόκριση, όχι να δώσουμε το ''παρών''».  

Το superbasket προχωρά σε συνεντεύξεις με αφορμή τα προκριματικά του Eurocup  γυναικών, με τη Τζένη Λουκάτου από τις Εσπερίδες να ανοίγει τον κύκλο. Η 30χρονη παίκτρια είναι ξεκάθαρη στο στόχο των «μωβ», δίνοντας «σύνθημα» πρόκρισης απέναντι στην Ελιτζούρ Χολόν. 

Η Ελληνίδα φόργουορντ ανήκει στις Καλλιθεάτισσες ούτε λίγο ούτε πολύ 10 χρόνια και ανανέωσε τη συνεργασία της για ακόμα μια σεζόν.  

Αρχικά κλήθηκε να τοποθετηθεί τόσο για τη συνεργασία της με την ομάδα, όσο και για τη σεζόν που πέρασε, αλλά και εκείνη που έρχεται. 

Για άλλη μια σεζόν θα σε δούμε στα παρκέ με τη φανέλα των Εσπερίδων. Τι είναι αυτό που σε κρατάει εκεί τα τελευταία χρόνια; 

Για μένα οι Εσπερίδες μετά από τόσα χρόνια είναι σαν σπίτι μου. Μετράμε πλέον 10 χρόνια κοινής πορείας επομένως από τη στιγμή που ο τόσο ο νέος προπονητής, όσο και η διοίκηση με έχουν στα πλάνα της επόμενης χρονιάς ήταν χαρά μου να ανανεώσω.  

Σαν παίκτρια έχω από τη διοίκηση όλα όσα χρειάζομαι ενώ με τον coach Σόφτση έχω συνεργαστεί ξανά κατά το παρελθόν τόσο σε επίπεδο εθνικών όσο και σε συλλόγων και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. 

Τη σεζόν 2021-22 είχατε μια καταπληκτική ομάδα βασισμένη στο ελληνικό στοιχείο και με μόλις 2 ξένες αθλήτριες.  

Κάνατε μια εκπληκτική πορεία, ενώ σταθήκατε και πολύ ανταγωνιστικά κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Μπορείτε να το επαναλάβετε την επόμενη σεζόν; 

Για μένα η περσινή χρονιά ήταν πλασματική. Σε ένα πρωτάθλημα που δεν υπήρχε υποβιβασμός σίγουρά δε μπορείς να βγάλεις ιδιαίτερα συμπεράσματα.  

Η πορεία μας ήταν αρκετά καλή αλλά δυστυχώς χάσαμε το μετάλλιο παρά τη βοήθεια τρίτης ξένης.  

Θέλουμε φέτος, σε ένα αρκετά πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, να πάμε ακόμα πιο ψηλά και σίγουρά να απολαύσουμε την πορεία μας στην Ευρώπη. 

Στη συνέχεια η κουβέντα πήγε στις αλλαγές που έφερε η προκήρυξη του πρωταθλήματος, με την Τζένη Λουκάτου να τονίζει ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να βοηθηθούν οι Ελληνίδες παίκτριες  

Η προκήρυξη της ΕΟΚ προβλέπει τρεις ξένες αθλήτριες στη 12αδα αλλά και δύο παίκτριες κάτω των 21 και κάτω των 18. Πώς βλέπεις αυτά τα μέτρα; Πιστεύεις ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν το μπάσκετ γυναικών; 

Προσωπικά θεωρώ ότι στην Ελλάδα πρέπει να υπάρχουν τέτοιου είδους μέτρα σχετικά με τις νεαρές ηλικίες προκειμένου να αναγκάζονται και τα σωματεία να ‘’ψήνουν’’ κάποιες παίκτριες για το μέλλον.  

Στις Εσπερίδες έχουμε και κορίτσια που στελεχώνουν τις μικρές εθνικές ομάδες οπότε θα σημαντική ευκαιρία και για αυτές. 

Η αντίπαλος των Εσπερίδων, προέρχεται από το Ισραήλ, με την Ελιτζούρ Χολόν, να διαθέτει ήδη μια NBAer, ενώ έχει στο στόχαστρο και άλλες υψηλού επιπέδου παίκτριες. 

Με δεδομένα και τα 10 χρόνια παρουσίας της στις Καλλιθέατισσες αν μη τι άλλο είναι η καθ’ ύλην αρμόδια για να μας μιλήσει για το γεγονός ότι οι «μωβ» επανέρχονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπειτα από 12 χρόνια. 

Οι Εσπερίδες επιστρέφουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πως σχολιάζεις αυτό το γεγονός; Τίθεστε απέναντι την Ελιτζούρ Χολόν, που έρχεται από το μονοπάτι των ισχυρών των προκριματικών. Έχετε ελπίδες πρόκρισης στους ομίλους; Πως υποδέχθηκες εσύ αλλά και η ομάδα το ζευγάρωμα με τις Ισραηλινές; 

Έχουμε τη χαρά να νιώσουμε και πάλι τον ευρωπαϊκό παλμό που μια ομάδα σαν τις Εσπερίδες τον ήξερε πολύ καλά τα παλαιότερα χρόνια. Είναι ιστορική στιγμή για τον σύλλογο και ανυπομονούμε όλοι. 

Έχουμε σαν στόχο την πρόκριση και όχι απλά να δώσουμε το παρόν.  

Η δυναμικότητα της αντίπαλης ομάδας δεν μας ενδιαφέρει! Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κοιτάξουμε να είμαστε εμείς σε όσο γίνεται καλύτερη κατάσταση και να προσφέρουμε όμορφο θέαμα. 

Για το τέλος αφήσαμε και μια ερώτηση… κρίσεως, καθώς η Τζένη Λουκάτου κλήθηκε να επιλέξει τόσο την πιο δύσκολη αντίπαλο, όσο και το ποιους αθλητές και αθλήτριες απολαμβάνει να βλέπει, με την Ελληνίδα φόργουορντ να είναι ξεκάθαρη στις επιλογές της. 

Ποια ήταν η πιο δύσκολη αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει;  Ποια παίκτρια από το μπάσκετ γυναικών και ποιον από το μπάσκετ ανδρών θαυμάζεις και δε χορταίνεις να βλέπεις; 

Η πιο δύσκολη αντίπαλος είναι η Keshunan James.  

Από το μπάσκετ γυναικών δεν χορταίνω να βλέπω την Άννα Σπυριδοπούλου ενώ από τους άντρες τον Σάσα Βεζένκοβ.