Skip to main content

Κομποδιέτας: «Έχει ξεκινήσει μια ωραία προσπάθεια στον Ιωνικό»

Ο Ιωνικός αγωνίζεται την φετινή σεζόν στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ, με τον Δημήτρη Κομποδιέτα, με δηλώσεις του στο EOK WEB Radio να μιλά για την πορεία της ομάδας της Νίκαιας, αλλά και την στήριξη που έχει από τον κόσμο.

Αναλυτικά ο Κομποδιέτας μίλησε:

Για τη μεταγραφή του στον Ιωνικό: «Η Επιτροπή μπάσκετ μού είπε ότι θα είναι μια υγιή πορεία πρωταθλητισμού, ώστε να πάμε την ομάδα με γερές βάσεις εκεί που πρέπει να παίζει ο Ιωνικός. Βασισμένη σε κάποιες αρχές που πρέπει να υπάρχουν. Η ομάδα θα μπορούσε από την αρχή να σταθεί σε εθνική κατηγορία, αλλά οι άνθρωποι θέλησαν να κάνουν το ξεκίνημα και να κερδίζουν τις ανόδους μέσα στο γήπεδο. Για ‘μένα, περισσότερο ρόλο έπαιξε ότι η ομάδα είναι οικογένεια, εργάζομαι εδώ και στα τμήματα υποδομής, έχω και άλλες ασχολίες».

Για την ομάδα: «Είναι μια ωραία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ στον Ιωνικό, με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη και την επιτροπή μπάσκετ, για να κάνουμε το πρώτο βήμα. Είχαμε μια πολύ καλή ομάδα το 2018-19 στην Α2, η οποία και στο φετινό πρωτάθλημα της Elite League θα πρωταγωνιστούσε».

Για την φετινή πορεία: «Η προσπάθεια γίνεται καθημερινά στις προπονήσεις. Τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς προσπάθεια, οι πιο παλιοί “αγκαλιάζουμαι” τους νέους. Σε ορισμένα ματς είναι πιο εύκολο, σε ορισμένα πιο δύσκολο, αλλά όλα είναι συνέπεια της προπόνησης και της προσπάθειας».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Ο κόσμος έχει “αγκαλιάσει” αυτήν τη νέα προσπάθεια. Τον θέλουμε κοντά μας, γιατί ο Ιωνικός είναι ο κόσμος του. Είναι συνυφασμένο όταν παίζουμε στη Νίκαια το γήπεδο να είναι γεμάτο ώστε να μας δίνει και εμάς κίνητρο να προσπαθούμε περισσότερο. Ο Ιωνικός έχει κόσμο που ξέρει μπάσκετ και το αγαπάει. Ο κόσμος του Ιωνικού είναι πάντα εκεί και αυτό πρέπει να είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Ο κόσμος πρέπει να είναι εκεί είτε κερδίζεις είτε χάνεις».

Για τον αγώνα με την Προοδευτική για την Α’ ΕΣΚΑΝΑ (13/11): «Μπορώ να πω ότι ήταν σε κανονικά πλαίσια χωρίς ακρότητες. Ήταν ένα πολύ ωραίος αγώνας και μακάρι να ζήσουν και νεότεροι παίκτες τέτοια ματς. Γι’ αυτόν το λόγο ξεκινήσαμε να παίζουμε, για να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα, είτε είναι δικοί σου, είτε αντίπαλοι».

Για την διαφορά του μπάσκετ: «Το μπάσκετ παντού είναι το ίδιο. Όπως είναι στην Ευρώπη που έχω παίξει έτσι είναι και σε όλες τις κατηγορίες. Πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλο όπου και να βρίσκεσαι, γιατί μετά δεν θα σε σεβαστεί και θα χάσεις».

Για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Ιωνικού: «Είναι ο κόουτς Βούλγαρης στο εφηβικό, ο Σωτήρης Κατούφας και άλλοι. Γίνεται μια αξιόλογη δουλειά, αυτήν τη στιγμή έχουν πάνω από 200 παιδιά οι ακαδημίες. Το γήπεδό έξω είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Βέβαια, πάντα υπάρχει το καλύτερο. Στόχος της ομάδας είναι τα επόμενα χρόνια, στη National League 1 ή 2, να υπάρχουν 4 έμπειρα παιδιά και οι υπόλοιποι να είναι απ’ τα “σπλάχνα” της ομάδας. Στην ανδρική ομάδα ήδη χρησιμοποιούμε τρεις εφήβους, συν άλλα 2 παιδιά γέννημα-θρέμμα του Ιωνικού».