Skip to main content

ΕΟΚ: Την Παρασκευή η απόφαση του Πρωτοδικείου

Μέχρι την Παρασκευή (9/4) παρατείνεται η αγωνία, αναφορικά με την προσωρινή διοίκηση που θα τρέξει τις διαδικασίες για τις εκλογές της ΕΟΚ, καθώς τότε το Πρωτοδικείο αναμένεται να ξεκαθαρίσει  την κατάσταση.

Όπως αναφέρει η πλευρά του Βαγγέλη Λιόλιου, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο Αριστείδης Γολέμης αποχώρησαν, χωρίς να έχει γίνει η ψηφοφορία, κάνοντας λόγο στο άρθρο 12- παράγραφος 16. Μάλιστα, από την στιγμή που δεν υπάρχει άλλο αναπληρωματικό μέλος (οι Βακαλόπουλος, Καλαϊτζάκης και Ρόζης έχουν ήδη αντικαταστήσει τους Κολοσούσα, Φιλίππου και Αλεξόπουλο), ζητήθηκε η αντικατάσταση των δύο μελών της προσωρινής διοίκησης, από τους Βασίλη Ντάκουρη και Χρήστο Βασιλειάδη.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος υποστηρίζει, με την κατάθεση σχετικού εγγράφου, πως το προσωρινό ΔΣ που προέκυψε την Τρίτη (6/4) είναι καθόλα νόμιμο.

Χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος της ΕΟΚ:  "Ολοκληρώθηκε η διαδικασία, πρόκειται για μία αίτηση της πλευράς του κ.Λιόλιου για την κατάσταση του κ. Βασιλακόπουλου και Γολέμη. Η λεγόμενη ως διοίκηση του Φάνη Χριστοδούλου, ήταν απούσα. Η απόφαση θα εκδοθεί την Παρασκευή. Θεωρώ ότι το δικαστήριο θα σεβαστεί την ιστορία, τους θεσμούς, την προηγούμενη δικαστική απόφαση και κυρίως ότι ο κ. Βασιλακόπουλος και κ.Γολέμης είναι θεματοφύθλακες και εγγυητές της ομαλής διαδικασίας για τις ανοιχτές εκλογές με φυσική παρουσία".

Έτσι, το μπαλάκι περνάει πλέον στην πλευρά του Πρωτοδικείου, το οποίο την Παρασκευή (9/4) θα πρέπει να λάβει την απόφαση του, καθώς μέχρι τότε, η ΕΟΚ έχει δύο διαφορετικά ΔΣ, ένα με πρόεδρο τον Φάνη Χριστοδούλου και ένα με πρόεδρο τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.