Skip to main content

Λιόλιος: «Δεν υπάρχει ανάπτυξη και δομές, να διορθώσουμε το εθνικό μπάσκετ»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Over FM» φιλοξενήθηκε ο Βαγγέλης Λιόλιος, με τον υποψήφιο για τον προεδρικό θώκο της ΕΟΚ να μιλά, τόσο για τις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας, για το τι χρειάζεται να αλλάξει στον χώρο του μπάσκετ, όσο και για τους στόχους του Προμηθέα, με αφορμή την πρόκριση των Πατρινών στον τελικό του Κυπέλλου.

Αναλυτικά ο Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε:

Για την απόφασή του να συμμετάσχει στις εκλογές της ΕΟΚ:

«Χρειάζεται δύναμη υπομονή και επίμονη. Πρώτα από όλα όταν εγώ ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ στον Προμηθέα ο λόγος που ξεκίνησα ήταν οι επιτυχίες. Και για αυτές υπεύθυνος είναι ο Βασιλακόπουλος. Αυτός ανέβασε το μπάσκετ ψηλά. Όμως πλέον όλα είναι διαφορετικά, απαρχαιωμένα. Δεν υπάρχουν δομές. Χρησιμοποιούν ακόμα φαξ. Λογικό είναι να λέμε πως γίνονται λάθος. Κάποια μπορεί και παλαιότερα να γινόντουσαν λάθος. Όμως τώρα είναι πιο εύκολο να τα δούμε. Δεν υπάρχει ανάπτυξη. Και αν με ρωτάτε γιατί δε θα υπάρχει εθνικό υλικό στο μέλλον είναι γι’ αυτό. Είναι μια σειρά πραγμάτων που λες οκ πάμε στο επόμενο. Πρέπει λοιπόν να φτιάξουμε την επόμενη ήμερα. Δε μου αρέσει να με διατάζουν. Πρέπει να βρεις κάτι να σε εμπνέει. Οι διοικήσεις που είναι στις ομάδες είναι η περιουσία της ομοσπονδίας. Αυτούς δεν πρέπει να τους διατάζεις».

Για το ποιο είναι το πρόβλημα:

«Διαφωνώ ότι το πρόβλημα είναι η βιτρίνα μας. Η βιτρίνα μας είναι το αποτέλεσμα. Αν δε διορθώσουμε το εθνικό μπάσκετ δε θα έχουμε πότε λύση στο εγχώριο μπάσκετ. Παρατηρείται ότι παγκοσμίως οι μεγαλύτεροι χορηγοί είναι οι εταιρίες στοιχηματισμού. Από τη μια τις βρίζουμε άλλα από την άλλη μας συντηρούν. Δικαίως τις βρίζουμε διότι μιλάμε για εθισμό. Από την άλλη όμως τις διαφημίζουμε. Σημασία δεν έχει μόνο να το λέμε. Σημασία έχει να δρούμε κιόλας».

Για τον κομματισμό στον αθλητισμό:

«Είμαστε όλοι πολιτικά όντα. Κομματικά δεν υπήρχα πουθενά. Εγώ λέω ότι στον αθλητισμό δε χωράει κομματισμός. Τις κυβερνήσεις πρέπει σε εισαγωγικά να τις χρησιμοποιείς με την καλή έννοια βεβαία. Δεν το καταλαβαίνω αυτό ούτε ως αστείο. Δεν γίνεται να μιλάμε για κόμματα μέσα στον αθλητισμό. Όχι άπλα θα διεκδικήσω ένα σωματείο να έχει βοήθεια άλλα θα του δώσω και όλα τα επιχειρήματα. Δεν μας κάνουν χάρη. Εμείς τους κάνουμε. Εννοείται θα έχουμε άριστες σχέσεις, άλλα σχέσεις ισονομίας. Δε θα με δείτε πότε να κατηγορώ κάποιον. Ο αθλητισμός δεν είναι για να διχάζει. Μέσα στο γήπεδο κυνηγάμε τη νίκη. Αντίπαλός μας δεν είναι το άλλο σωματείο. Αντίπαλος μας είναι το παιδί που παίζει ηλεκτρονικά στο σπίτι».

Για τη φιλοσοφία του στον τρόπο διοίκησης του Προμηθέα:

«Η ομάδα έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο που ακολουθείται. Συντελείται από έναν καλό προπονητή και ανθρώπους άξιους. Στα καλά αποτελέσματα είναι οι προπονητές το staff και οι παίκτες. Στις δύσκολες στιγμές βγαίνουν μπροστά οι διοικήσεις. Όταν πέφτεις πρέπει να σηκώνεσαι όρθιος και να μην τα παράτας. Αυτό κάνουμε στον Προμηθέα. Θέλει δύναμη. Και αυτή τη δύναμή τη δίνει το staff και οι προπονητές. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Οι απαντήσεις δίνονται καθημερινά και θα συνεχίσουν να δίνονται. Η επιτυχία είναι η σφραγίδα της ένωσης που υπάρχει. Στον αθλητικό χώρο οι ομάδες δεν είναι μόνο τα σύμβολα. Είναι και οι άνθρωποι».

Για το που θέλει να φτάσει τον Προμηθέα:

«Θέλουμε να φτάσουμε σε ένα σημείο να εκπροσωπούμε μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Δεν είμαστε ακόμα. Αν πάτε σε όλα τα μέρη της Ελλάδος όλα τα παιδιά λένε ότι είναι ή Παναθηναϊκός η Ολυμπιακός. Ο Προμηθέας αυτό δεν το έχει καταφέρει. Θα είμαι πολύ περήφανος αν γίνει κάποια στιγμή. Εγώ πέρα από την ομάδα μου που είμαι πρόεδρος είμαι και Προμηθέας».

Για το πως θα πορευτεί στον χώρο:

«Είναι στάση ζωής. Εγώ έλεγα πάντα πως αυτό που έλαβα από τον πάτερα μου θέλω να δώσω και στα παιδιά μου. Και αυτό είναι το όνομα μου. Όταν προχωράς βάση άρχων και αξιών στο τέλος θα κερδίσεις».