Skip to main content

ΟΔΚΕ - Παραίτηση με αιχμές από Σιμητόπουλο

Παρελθόν από το Δ.Σ της ΟΔΚΕ αποτελεί ο Αλέξανδρος Σιμητόπουλος, με αφορμή την βαριά τιμωρία των Κορομηλά, Συμεωνίδη, Ζαβλανού και Μητσόπουλου, μελών της πρώην ΚΕΔ/ΕΟΚ.

Με επιστολή που απέστειλε ο αντιπρόεδρος της ΟΔΚΕ, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους, αντί της διαγραφής των τεσσάρων, πρότεινε ποινή έγγραφης επίπληξης, ενώ τόνισε σε αυστηρούς τόνους, πως η προσωπική του ιστορία στον χώρο, δεν αμαυρώνεται ή διαγράφεται, επειδή ένας ένας Γ.Γ. με παρουσία λίγων χρόνων στον χώρο είπε ότι θα  έπρεπε να ντρέπεται  και θα τον γράψει η ιστορία για την απόφαση του.

Αναλυτικά η επιστολή:

ΠΡΟΣ ΟΔΚΕ

Στο τελευταίο Δ.Σ της ΟΔΚΕ (8-9/10/21) δέχθηκα μία άνανδρη λεκτική επίθεση από τον Πρόεδρο και Γ.Γ. γιατί ΄τόλμησα’ να έχω διαφορετική άποψη σε ένα σοβαρό θέμα που αφορούσε την τιμωρία μελών της πρώην ΚΕΔ/ΕΟΚ (Κορομηλά,Συμεωνίδη,Ζαβλανό και Μητσόπουλο)/

Μου απηύθυναν φράσεις όπως ‘ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ΄  ,΄΄ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΟΔΚΕ΄΄.  Ο Γ.Γ. Ελευθεριάδης μου είπε ότι θα με γράψει η ιστορία για την απόφασή μου να μην ψηφίσω διαγραφή, παροτρύνοντας με έμμεσα να παραιτηθώ, τονίζοντας ότι η διαγραφή των 4 μελών είναι ιστορικής σημασίας.

Ανέφερα ότι συνολικά οι 4 ΄κουβαλούν’ ιστορία 180 χρόνων μπάσκετ.

 Υπήρξαν  διεθνείς διαιτητές, Πρόεδροι στους συνδέσμους τους ,θήτευσαν στην ΚΕΔ/ΕΟΚ, υπήρξαν παίκτες κτλ  κτλ.

Τα λάθη τους στην διαχείριση των αρμοδιοτήτων τους και οι άστοχες ηθελημένες ή μη αποφάσεις τους τελούν υπό κρίση.

Οι διαφορές την τελευταία διετία μεταξύ ΚΕΔ/ΕΟΚ και ΟΔΚΕ που αφορά στις αρμοδιότητες του καθενός  στα Σεμινάρια η σε ορισμούς μελών  της ΟΔΚΕ σε αγώνες , κατέληξε εκ των πραγμάτων με δικαίωση της ΟΔΚΕ.

Μετά τις εσωτερικές διαδικασίες φθάσαμε να έχουμε στο τραπέζι του ΔΣ της ΟΔΚΕ  θέμα για την τιμωρία των 4, που τελικά με πλειοψηφία ,κατέληξε στην διαγραφή τους.

Η δική μου θέση από την αρχή (η έγγραφη επίπληξη ), στηρίχθηκε  στον σεβασμό της ιστορίας  του καθενός και στην ΄συγχώρεση’ των λαθών και παραλείψεών τους. Τα γεγονότα μας επαλήθευσαν και αυτό ήταν η δικαίωση μας.

Το να καταφεύγουμε στην μεγαλύτερη των τιμωριών, την διαγραφή, δείχνει απαξίωση των όσων ενεργειών, δράσεων και αποφάσεων κάλων η κακών με σωστά και λάθη, είχαν οι 4 όλα αυτά τα πολλά χρόνια της ενασχόλησης τους με το μπάσκετ.

Αν όντως ειπώθηκε για κάποιον ότι είναι κλέφτης και υπάρχουν αποδείξεις υπάρχει και η ελληνική δικαιοσύνη.

Δηλώνω ότι την απόφαση που πήρα για να προτείνω ποινή έγγραφης επίπληξης  την πήρα στηριζόμενος σε όλα που προανέφερα.

Η ιστορία όλων μας στο άθλημα γράφεται στα χρόνια που το έχει υπηρετήσει . Η δική μου ιστορία 50 χρόνων... ως παίκτης, διαιτητής, παρατηρητής διαιτησίας, καθηγητής διαιτησίας, κομισάριος, μελος ΚΕΔ/ΕΟΚ, Προεδρος ΚΕΔ/ΕΚΑΣΘ  και ενεργό μέλος της ΟΔΚΕ (Αντιπρόεδρος) σήμερα , δεν αμαυρώνεται ούτε διαγράφεται επειδή ένας Γ.Γ. με παρουσία λίγων χρόνων στον χώρο είπε ότι θα # έπρεπε να ντρέπομαι και θα με γράψει η ιστορία για την απόφαση μου#.

Τέλος να αναφέρω ότι  η εκδίκηση και η τιμωρία θα υπολείπονται πάντοτε του μεγαλείου της συγχώρεσης.

                              ΣΙΜΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ