Skip to main content

Ηρακλής - Πανιώνιος: Δύο ομάδες με σπουδαία ιστορία στον πρώτο ημιτελικό του UNICEF Trophy

Ηρακλής και Πανιώνιος συγκροτούν το ένα από τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών του Final Four του UNICEF Trophy και η ΕΟΚ παρουσιάζει τις δύο ομάδες, φιλοξενώντας, παράλληλα, δηλώσεις των Νίκου Παπαρέγκα και Στάθη Παπαδιονυσίου.

Αναλυτικά: 

Δύο ομάδες με σπουδαία ιστορία, Ηρακλής ΚΑΕ 2022 και Πανιώνιος, αναμετρώνται την Πέμπτη στο «Αντώνης Τρίτσης» (17:00) στον πρώτο αγώνα του Final 4 του UNICEF Trophy. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της ΕΟΚ στο YouTube.

Ο 28χρονος φόργουορντ Νίκος Παπαρέγκας και ο 30χρονος γκαρντ/φόργουορντ Στάθης Παπαδιονυσίου εκπροσωπώντας τον «Γηραιό» και τον «Ιστορικό» αντίστοιχα μίλησαν για τη μεγάλη πρόκληση που είναι μπροστά τους και τη σημασία της συμμετοχής στο Final 4.  

Παπαρέγκας: «Είναι πολύ σημαντική η παρουσία μας στο Final 4 γιατί ήταν εξ αρχής ένας στόχος, να συμμετέχουμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου των εθνικών κατηγοριών αλλά και σαν κίνητρο επιπλέον για τις φιλοδοξίες μας, να ανταγωνιστούμε ομάδες της Basket League στο Final 8. Ελπίζουμε να έχουμε ανάλογη πορεία και στα τελευταία αυτά δύο παιχνίδια και να το κατακτήσουμε».

Παπαδιονυσίου: «Είναι μια πολύ ωραία αλλαγή αυτή που έγινε στο θεσμό του Κυπέλλου πρώτα με το Final 4 και φυσικά είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε. Δεν ήταν άμεσος στόχος αλλά είχαμε πει ότι θέλαμε να φτάσουμε ως εκεί. Είχαμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τρεις ομάδες από ανώτερη κατηγορία και να προκριθούμε. Βέβαια, πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλύτερα να έχουμε και τον κόσμο μας μαζί καθώς πιστεύω ότι θα ήταν πανέμορφη η εικόνα με φιλάθλους όλων των ομάδων. Θα ήταν πολύ ωραία η ατμόσφαιρα. Τώρα με αθλητές από τις Ακαδημίες θα είναι επίσης όμορφη η εικόνα αλλά πιστεύω ότι από του χρόνου θα μπορέσουν να μπουν και φίλαθλοι των ομάδων στο γήπεδο και να καθιερωθεί».

Αμφότεροι θεωρούν πως η αλλαγή που έγινε αναβάθμισε τον θεσμό του Κυπέλλου και έδωσε μεγαλύτερο κίνητρο στις ομάδες που προέρχονται από τις εθνικές κατηγορίες.

Παπαρέγκας: «Σίγουρα ο νέος τρόπος διεξαγωγής αναβάθμισε το θεσμό του κυπέλλου και έδωσε την ευκαιρία στις ομάδες να έχουν πλάνο και στόχο όσον αφορά το κύπελλο και όχι να το βλέπουν ως παιχνίδι με το παιχνίδι ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Πλέον με το Final 4 ο θεσμός αποκτάει μια άλλη αίγλη».

Παπαδιονυσίου: «Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ειδικά κάποιες ομάδες αποχώρησαν. Θεωρώ ότι ο τρόπος με τον οποίο διοργανώνεται πλέον και με το Final 4 μέσα στο All Star Game θα αλλάξει τα πράγματα και θα δώσει σημαντικό κίνητρο σε όλες τις ομάδες ώστε να διεκδικήσουν τον τίτλο. Για όλους μας είναι τεράστια προβολή, σε πανελλαδικό επίπεδο και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλές ομάδες που δεν την έχουν αυτή την προβολή. Όπως επίσης είναι πολύ σημαντική η παρουσία του νικητή στο Final 8 μαζί με 7 ομάδες της Basket League. Προσωπικά μιλώντας, έχω τεράστιο κίνητρο απ’ αυτό, δηλαδή αν βγούμε νικητές από το UNICEF Trophy θα αντιμετωπίσουμε ομάδες από την Basket League. Και πιστεύω ότι και πολλοί αθλητές το αντιμετωπίζουν όπως εγώ. Όλες οι ομάδες που έχουν προκριθεί στο Final 4 είναι πολύ καλές και θα γίνουν ωραίοι αγώνες».

Οι δύο ομάδες πραγματοποιούν πολύ καλή πορεία σε Elite League Ερρίκος Ντυνάν και Β’ Εθνική αντίστοιχα διεκδικώντας με αξιώσεις την άνοδο.

Παπαρέγκας: «Η ομάδα μου παρότι χτίστηκε τελευταία στιγμή πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, μέσα από πολλή δουλειά βρίσκεται στις πρώτες θέσεις, και ευελπιστούμε να εδραιωθούμε εκεί το συντομότερο δυνατό».

Παπαδιονυσίου: «Μέχρι τώρα δεν έχουμε ηττηθεί ούτε σε φιλικό αγώνα κι αυτό δείχνει την ποιότητα της ομάδας. Όμως δε σημαίνει ότι σε πιθανό στραβοπάτημα δεν είμαστε ικανοί να αντεπεξέλθουμε. Νομίζω ότι έχει θετικό πρόσημο η χρονιά, αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι όλα κρίνονται στα play offs τον Απρίλιο, με βάση το νέο σύστημα. Είναι πολύ καλό να νικάς, φτιάχνεις ψυχολογία και μας βοήθησε πολύ το Κύπελλο και σε αυτό το κομμάτι. Το ότι νικήσαμε τρεις πολύ καλές ομάδες από την Elite League, μας έδωσε ψυχολογία ώστε να είμαστε πιο έτοιμοι κάθε Σάββατο για τους αγώνες της Β’ Εθνικής. Ευελπιστώ ότι με πιθανή κατάκτηση του UNICEF Trophy τα πράγματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα στη συνέχεια, αφού με την έναρξη του δευτέρου γύρου μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τα play offs και τελικά την άνοδο στην Elite League που είναι ο βασικότερος στόχος».

Ο σεβασμός στην ποιότητα και την ιστορία του αντιπάλου είναι εκατέρωθεν δεδομένος.

Παπαρέγκας: «Ο ημιτελικός της Πέμπτης θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην ομάδα του Πανιωνίου, καθώς αποτελείται από έμπειρους παίχτες οι οποίοι και αυτοί πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα τους. Σίγουρα θα είναι ένα ντέρμπι και λόγω δυναμικότητας και λόγω της ιστορίας των δύο ομάδων».

Παπαδιονυσίου: «Τα εφόδια που παίρνουμε μαζί μας είναι ο σεβασμός στην ομάδα μας και στον αντίπαλο, η καλή προετοιμασία, η σιγουριά που νοιώθουμε γιατί δουλεύουμε πολύ καλά και είμαστε ΟΜΑΔΑ με όλη τη σημασία της λέξης αλλά και το κίνητρο που υπάρχει ώστε να πετύχουμε. Ξέρουμε καλά τις απαιτήσεις που υπάρχουν στην ομάδα που αγωνιζόμαστε. Ξέρουμε καλά ποια πρέπει να είναι η φυσική της θέση και σε ποια κατηγορία. Για το λόγο αυτό θέλουμε κι εμείς να συνεισφέρουμε στην επιστροφή του Πανιωνίου σε υψηλό επίπεδο. Τότε θα είμαστε ευχαριστημένοι καθώς οι προσωπικές φιλοδοξίες θα έχουν ταυτιστεί απόλυτα με τις αντίστοιχες της ομάδας. Ο Ηρακλής είναι πολύ καλή ομάδα. Φτιάχτηκε βέβαια λίγο καθυστερημένα και ίσως έχουν ακόμα κάποια θέματα αφού δεν έχουν κάνει κανονική προετοιμασία. Είναι, όμως, μια από τις καλύτερες ομάδες στην Elite League. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Έχουμε αντιμετωπίσει εξίσου καλές ομάδες και είναι ωραίο που απέναντί μας θα βρεθεί μια ιστορική ομάδα. Θα χαρούμε πολύ να παίξουμε απέναντί τους κι ευελπιστώ ότι θα νικήσουμε».

Τα ρόστερ των ομάδων

Ηρακλής ΚΑΕ 2022

Νο Ονοματεπώνυμο Έτος Γέννησης Ύψος
3 Νικόλαος Παπαρέγκας 1994 2,00
4 Ιωάννης Τσορμπατζόγλου 2000 1,93
5 Τάιρ Γκάθραϊτ (ΗΠΑ) 1996 1,94
11 Μιχάλης Λιάπης 1995 1,92
12 Βασίλης Μακρής 1992 2,00
15 Δημήτρης Χαριτόπουλος 1983 2,07
20 Φώτης Γεωργάκης 1991 1,91
21 Τριαντάφυλλος Τζακόπουλος 1985 1,86
22 Επαμεινώνδας Παπαντωνίου 1990 1,90
24 Κέβιον Τέιλορ (ΗΠΑ) 1999 1,98
32 Στράτος Βουλγαρόπουλος 2000 2,17

Προπονητής: Γιάννης Ντάγιος
Βοηθός προπονητή: Σωτηρης Κοκκινοπουλος
Γυμναστής: Βαγγέλης Δήμου
Ιατρός: Δημήτριος Γιαννακοβίτης
Φυσιοθεραπευτής: Περικλής Τζίνας
Τιμ μάνατζερ: Αλέξανδρος Αναστασιάδης
Υπεύθυνος επικοινωνίας και Τύπου: Κώστας Κούσης

Πανιώνιος

Νο Ονοματεπώνυμο Έτος Γέννησης ΥΨΟΣ
1 Χρήστος Σκάνδαλος 1995 1,86
2 Γιώργος Παπαδιονυσίου 1995 1,88
5 Αλέξανδρος Λάζαρης 2003 1,90
6 Στάθης Παπαδιονυσίου 1992 1,95
7 Τάσος Αντωνάκης 1992 2,05
9 Γιάννης Σαχπατζίδης 1993 2,09
10 Αντώνης Μάντζαρης 1986 1,93
11 Γιώργος Σταθόπουλος 1995 2,00
13 Στέλιος Χάλαρης 1992 2,05
15 Σάββας Τζουγκαράκης 1986 2,08
16 Κυριάκος Κολσούζογλου 2003 2,02
28 Δημήτρης Βεργίνης 1987 1,91

Προπονητής: Περικλής Ταυρόπουλος

Βοηθοί προπονητή: Σπύρος Καραδήμας, Άρης Καλούδης

Γυμναστής: Γιάννης Θεοδοσίου

Ιατρός: Γιάννης Τσαπακίδης

Τιμ μάνατζερ: Νίκος Μητρόπουλος

Φυσιοθεραπευτές: Βαλάντης Ρίζος, Χρήστος Νίκας

Φροντιστής: Στέργιος Νταουσανάκης

Γενικός αρχηγός: Φάνης Χριστοδούλου

Τζένεραλ μάνατζερ: Χρήστος Μαγγίνας

Υπεύθυνος επικοινωνίας και Τύπου: Νίκος Μπουρλάκης